Svojstvo „AllowFullMenus“ („Dozvoli cele menije“)

Možete da koristite svojstvo AllowFullMenus da biste odredili da li će potpuno Microsoft Office Access 2007 ugrađeni meniji biti dostupni kada se otvori baza podataka aplikacije. Na primer, možete da koristite svojstvo AllowFullMenus da biste onemogućili stavke menija koje korisnicima omogućavaju da izmene tabela, obrazac, upit ili izveštaj strukture.

Postavka

Svojstvo AllowFullMenus koristi sledeće postavke.

Postavka

Opis

True (–1)

Prikazuje sve ugrađene menije pri pokretanju.

False (0)

Ne prikazuje sve ugrađene menije pri pokretanju.


Najlakši način da postavite ovo svojstvo je pomoću opcije Dozvoli kompletne menije na kartici Pokretanje dijaloga Postavke aplikacije koji je dostupan tako što kliknete na Opcije programa Access u meniju Datoteka. Ovo svojstvo možete da podesite pomoću makro ili Visual Basic for Applications (VBA) koda.

Da biste postavili svojstvo AllowFullMenus pomoću makroa ili Visual Basic for Applications (VBA) koda, prvo morate da postavite svojstvo u dijalogu Pokretanje jednom ili da kreirate svojstvo na sledeće načine:

  • U Microsoft Access bazi podataka (.mdb ili .accdb), možete da ga dodate korišćenjem metoda CreateProperty i da ga uvrstite u kolekciju Svojstva objekta Baza podataka.

  • U okviru Microsoft Access projekat (.adp), možete da ga dodate kolekciji AccessObjectProperties objekta CurrentProject pomoću metoda Dodavanje.

Napomene

Ako ovo svojstvo postavite na False, unapred definisani podskup potpuno ugrađenih menija se prikazuje u bazi podataka. Ovaj skup menija ne sadrži menije i komande koje omogućavaju korisnicima da promene dizajn objekata baze podataka.

Postavljanje ovog svojstva na False takođe onemogućava dugmad trake sa alatkama koja odgovaraju onemogućenim stavkama menija. Međutim, to ne utiče na priručne menije (i dalje možete da promenite neke opcije dizajna pomoću komandi priručnog menija). Ako ne želite da korisnici imaju pristup komandama u priručnim menijima, možete da podesite svojstvo AllowShortcutMenus na False.

Postavka ovog svojstva neće stupiti na snagu do sledećeg otvaranja baze podataka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×