Svojstva polja ili grupe

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U dijalogu Svojstva polja ili grupe je mesto gde možete da pregledate ili Podešavanje svojstava za polja ili grupe u predlošku obrasca izvor podataka. Možete da koristite ovaj dijalog da biste naveli sve validacija podataka, pravila ili ponašanje objedinjavanja i sve detalje XML šeme za polje ili grupu.

Napomena: Ako vidite ovo zaključan polja ikonu Slika ikone ili ovo zaključan grupu ikona Slika ikone u oknu zadatka izvor podataka , ne možete da izmenite polja ili grupe. Možete da promenite vrednosti u ovim svojstvima samo ako ste dodali polje ili grupu u predložak obrasca primarni izvor podataka. Ne možete da promenite svojstva polja ili grupe koje se zasnivaju na baze podataka, Web usluge, XML šemu, XML dokumenta ili polja ili grupe u pomoćni izvor podataka.

Slika trake programa Excel

Koristite postavke na ovoj kartici za prikazivanje i promena svojstava polja i grupe u izvoru podataka predloška obrasca.

Properties

Ime      Unesite ime za polja ili grupe u okvir za tekst. Imena ne mogu da sadrže razmake. Oni moraju počinjati abecednim znakom ili donjom crtom (_) i mogu da sadrže samo alfanumeričke znakove, podvlake, crtice (--) i tačke (.). Koristite ime koje opisuje sadržaj polja ili grupe. Na primer, ako imate grupu koja sadrži po stavkama detalje o troškovima, ime grupe troškovi po stavkama. Za polja u grupu koja sadrži ukupan iznos troškova ime polja troškova.

Tip      Ovo određuje da li izabranu stavku u izvoru podataka polje ili grupu. Iako polje ima jedinstvenu vrednost, grupa može da sadrži druga polja ili grupe.

Tip podataka      Koristite ovaj okvir sa listom opcija da biste izabrali tip podataka koja sadrži polje. Ovaj okvir sa listom opcija je onemogućen za grupe. Sledeća tabela prikazuje tipove podataka koje možete izabrati za polje.

Tip podataka

Kada se koristi

Text

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži neoblikovanog teksta.

Obogaćeni tekst

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa koji sadrži oblikovani tekst. Ne možete da koristite ovaj tip podataka za atribut polja.

Ceo broj

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži brojeve bez decimalnih vrednosti.

Decimalni

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži vrednosti valute ili brojeve sa decimalnim vrednostima.

Tačno/netačno

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži podatke koje mogu da budu samo jednu od dve vrednosti.

Hyperlink

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži Uniform Resource identifikator (URI), kao što je hiperveza ili prostor za ime.

Datum

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koja sadrži datum kalendara.

Vreme

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži 24-časovni vreme.

Datum i vreme

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži kalendarski datum i 24-časovni vreme.

Prilog slike ili datoteke

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži binarne podatke, kao što su slike ili slike.

Prilagođena

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa sa tipovima prilagođenih podataka koje definiše prostor za ime. Ovaj tip podataka se obično koristi za polja ili grupe koja je povezana sa prilagođene kontrole. Polje podataka prostor za ime je omogućena kada odaberete ovaj tip podataka.

Napomena: Ova tabela prikazuje samo najčešći XML tipove podataka koristi u predlošku obrasca. U programu InfoPath, možete da koristite bilo koji XML 1.0 tip podataka u World Wide Web Consortium (W3C) preporuke. Da biste koristili tip podataka koji nije naveden u tabeli, morate da izdvojite datoteke obrasca za predložak obrasca i uredite datoteke šeme (.xsd). Veze ka više informacija o izdvajanju datoteka obrasca za predložak obrasca u odeljku Takođe pogledajte .

Prostor za ime podataka      Koristite ovaj okvir za tekst da biste definisali Uniform Resource Identifier (URI) za prilagođeni tip podataka ili prilagođene kontrole. Ovo svojstvo je dostupno samo za polja sa svojstvom tipa podataka je prilagođen (complexType) . Kada dodate prilagođene kontrole u predložak obrasca, ovo svojstvo sadrži vrednost iz te prilagođene kontrole.

Koje se ponavljaju      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako elementa polja ili grupe može da dođe do više puta u obrascu. Kontrole liste, ponavljajuće sekcije, ponavljajuće tabele, a kontrola koje su deo ponavljajuće sekcije ili ponavljajuće tabele su povezane sa ponavljajućim poljima i ponavljajuće grupe.

Ne može da bude prazno      Ovo svojstvo je dostupno samo za polja i nije dostupna za grupe. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako polje mora da sadrži vrednost. Ako polje nema vrednost, na kontrolu koja je povezana sa ovom polju je označeno sa crvena zvezdica. Za neke tipove kontrola, koristi se crvena zvezdica umesto crvena zvezdica.

Podrazumevana vrednost

Vrednost      Otkucajte vrednost ili kliknite na dugme Umetni formulu Slika dugmeta da biste dodali formulu koja će generisati početnu vrednost polja kada korisnik otvori obrazac koji je zasnovan na tom predlošku. U ovom polju za je onemogućen za grupe. Veze ka više informacija o podrazumevane vrednosti i formule potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Ažuriraj ovu vrednost prilikom izračunavanja rezultata formule      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da bi automatski ažurirao svaki put kada se formula izračunava vrednost u ovom polju.

Provera valjanosti kartica

Koristite postavke na ovoj kartici za dodavanje, menjanje ili uklanjanje polja ili da biste promenili redosled za proveru valjanosti podataka za polje. Sadržaj na ovoj kartici su onemogućene za grupe. Veze ka više informacija o validaciji podataka potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Uslovi sa validacijom podataka      Ova lista prikazuje sve uslove validacije podataka koji nisu navedeni za ovo polje. Svakom uslovu počinje Ekranska napomena tekst koji se prikazuje kada dođe do proveru valjanosti podataka prikazane u zagradama. Svakom uslovu na ovoj listi primenjuje se u redosledu koji je prikazan. Izaberite uslov za validaciju podataka koje želite da izmenite, uklanjanje ili promena rasporeda.

Dodavanje      Kliknite na ovo dugme da biste dodali novi uslov za validaciju podataka u polje.

Izmena      Kliknite na ovo dugme da biste izmenili uslov za validaciju izabrane podatke.

Uklanjanje      Kliknite na ovo dugme da biste uklonili uslov za validaciju izabrane podatke.

Pomeranje nagore      Kliknite na ovo dugme da biste premestili izabrane podatke o validaciji uslov na listi, tako da ona se primenjuje na polje pre uslova koji se pojavljuju kada je na listi. Ovo dugme je onemogućeno ako je uslov za validaciju podataka samo jednu u listi.

Premeštanje nadole      Kliknite na ovo dugme da biste premestili izabrane podatke o validaciji uslov nadole na listi, tako da ona se primenjuje na polje nakon uslove koji se pojavljuju na listi pre nego što ga. Ovo dugme je onemogućeno ako postoji samo jedan uslov na listi.

Kartica " pravila i objedinjavanje "

Koristite postavke na ovoj kartici za dodavanje, menjanje ili uklanjanje pravila koja se primenjuju na ovo polje ili da biste promenili redosled pravila. Takođe možete da koristite ovu karticu da biste naveli radnje koje se javljaju kada korisnik objedinjuje obrazac koji je zasnovan na tom predlošku obrasca sa drugim oblicima. Možete da koristite pravila da biste prikazali poruke, Podešavanje podrazumevanih vrednosti i primena druge radnje koji su zasnovani na uslove koji se javljaju kada korisnik otvori obrazac koji je zasnovan na tom predlošku. Veze ka više informacija o pravilima i objedinjavanju obrazaca potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Pravila

Pravila     Ova lista prikazuje sva pravila za polje ili grupu. Pravilo se može pojaviti ili svaki put kada se otvori ili kada uslov ili skup uslova, koji su prikazani u zagradi javlja obrasca. Izaberite pravilo koje želite da izmenite, uklanjanje ili promena rasporeda.

Dodavanje      Kliknite na ovo dugme da biste dodali novo pravilo polja ili grupe.

Izmena      Kliknite na ovo dugme da biste izmenili izabrano pravilo.

Uklanjanje      Kliknite na ovo dugme da biste uklonili izabrano pravilo.

Pomeranje nagore      Kliknite na ovo dugme da biste pomerili izabrano pravilo na listi, tako da se primenjuje na polje ili grupu pre nego što pravila koje se pojavljuju kada je na listi. Ovo dugme je onemogućeno ako postoji samo jedan pravilo na listi.

Premeštanje nadole      Kliknite na ovo dugme da biste pomerili izabrano pravilo nadole na listi, tako da ona se primenjuje na polje ili grupu posle drugih pravila koja se pojavljuju na listi pre nego što ga. Ovo dugme je onemogućeno ako postoji samo jedan pravilo na listi.

Objedinjavanje obrazaca

Postavke objedinjavanja     Kliknite na ovo dugme da biste postavili radnju koju želite da se izvrši kada korisnik kombinuje podatke u obrazac koji je zasnovan na tom predlošku obrasca sa drugim oblicima.

Kartica " Detalji "

Ova kartica prikazuje XML šema za polje ili grupu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×