Stalno prikazivanje pokazivača tokom prezentacije

PowerPoint za Office 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada predstavljate prezentaciju, pokazivač (ili kursor) se automatski skriva nakon tri sekunde bez aktivnosti. Pokazivač se ponovo pojavljuje kada pomerite miš.

Ako želite da se pokazivač stalno pojavljuje tokom prezentacije, uradite sledeće.

Napomena:  Nije moguće podesiti da se pokazivač podrazumevano pojavljuje za svaku prezentaciju, pa pratite uputstva ispod za svaku prezentaciju u kojoj želite da se pokazivač pojavljuje.

  1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Pokretanje projekcije slajdova izaberite stavku Od početka da biste počeli prezentaciju od početka ili stavku Od trenutnog slajda da biste počeli prezentaciju od slajda koji je trenutno izabran.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na slajd, postavite pokazivač na stavku Opcije pokazivača a zatim izaberite opciju pokazivača (Strelica, Olovka ili Marker).

  3. Ponovo kliknite desnim tasterom miša na slajd, postavite pokazivač na stavku Opcije pokazivača, postavite pokazivač na stavku Opcije strelice, a zatim kliknite na dugme Vidljivo.

U programu PowerPoint, možete da koristite miš kao laserski pokazivač tokom prezentacije. Više informacija potražite u članku pretvaranje miša u laserski pokazivač.

  1. Na kartici Prikaz , u grupi Prikazi prezentacije kliknite na dugme Projekcija slajdova.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na slajd, postavite pokazivač na stavku Opcije pokazivačapriručni meni, postavite pokazivač na Strelicu opcijei zatim kliknite na dugme vidljivo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×