Sprečavanje umetanja ili brisanja kontrole od strane korisnika

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Office InfoPath, možete da koristite uslovno oblikovanje da biste naveli različite opcije oblikovanja za kontrolu koja je zasnovana na uslove koji se javljaju u obrascu. Ako su određeni uslovi tačni kada korisnik popunjava obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca, uslovno oblikovanje se primenjuje.

Ovaj članak objašnjava kako da koristite uslovno oblikovanje da biste sprečili korisnike koji popunjavaju obrazac sa umetanja ili brisanja određene kontrole, kao što su opcionalni Odeljci koji su zasnovani na vrednosti druge kontrole. Na primer, ako korisnik doda podatke okvira za obogaćeni tekst koji je unutar opcionalni odeljak, a zatim uklanja opcionalni odeljak, podaci koje je uneo se brišu. Da biste to sprečiti, možete da dodate uslovno oblikovanje u predložak obrasca da biste se uverili da opcionalni odeljak nije moguće ukloniti sadrži podatke.

Napomena: Mogućnost da korisnici Umetanje ili brisanje ponavljajućih kontrola se automatski onemogućava za digitalno potpisane podatke.

U ovom članku

Pre nego što počnete

Pitanja kompatibilnosti

Sprečavanje korisnika da umetanja ili brisanja kontrole

Pre nego što počnete

Da biste dovršili ovu proceduru, morate da imate jednu ili više kontrole u predlošku obrasca koje podržavaju ovaj tip uslovnog oblikovanja. Pogledajte sledeći odeljak listu kontrola koje možete koristiti u ovom tipu procedure.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Prilikom dizajniranja predloška obrasca u programu InfoPath, možete odabrati određene kompatibilnosti režim za dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem bude objavljena na serveru na InfoPath Forms Services, a zatim omogućenih za pregledač, obrasce zasnovane na predlošku obrasca se prikazuje u Veb pregledaču. Prilikom dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, neke kontrole nisu dostupne u oknu zadatka kontrole , zato što ih nije moguće prikazati u Veb pregledaču.

Lista kontrola koje ne mogu umetnuti i ukloniti

Sledeća tabela navodi Office InfoPath 2007 kontrole koje možete podesiti pomoću uslovnog oblikovanja, da biste se uverili da korisnik ne možete da dodate ili ih uklonite. Tabela takođe navodi da li su dostupne za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Kontrola

Dostupno za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem?

Horizontalnu ponavljajuću tabelu

Ne

Rekurzivne koji se ponavljaju

Ne

Mastera/detalja

Ne

Opcionalni odeljak

Da

Koji se ponavljaju

Da

Ponavljajuća tabela

Da

Vrh stranice

Sprečavanje umetanja ili brisanja kontrole od strane korisnika

  1. U predlošku obrasca, kliknite na kontrolu koju želite da sprečite korisnike da umetanja ili brisanja.

  2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Uslovno oblikovanje.

  3. U dijalogu Uslovno oblikovanje kliknite na dugme Dodaj.

  4. U okviru Ako je ovaj uslov ispunjen, podesite uslov koji želite. Na primer, da biste sprečili korisnike da brišu opcionalnu sekciju koja sadrži podatke, kliknite na dugme opcionalni odeljak u prvo polje i zatim kliknite na dugme u drugo polje nije prazno .

  5. U okviru Primeni ovo oblikovanje, kliknite na dugme Ne dozvoli korisnicima da Umetanje ili brisanje ove kontrole.

  6. Da biste sačuvali uslov i vratili se u predložak obrasca, dvaput kliknite na dugme u redu .

  7. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×