Sprečavanje Odgovori svima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada šaljete e-poruke u Outlook, primalac može da odgovori, odgovori svima, prosleđivanje, štampanje ili tu poruku priložite drugu poruku. Primaoci mogu takođe preuzimanje, uredite, a prenos sve priložene datoteke kako njima odgovara. Ako želite da biste sprečili neke od ovih ponašanja, možete da obezbedite poruku korišćenjem Information Rights Management (IRM). IRM je uključena u Outlook kada se koristi sa Exchange nalogom ili Office 365 Business planove.

Šta možete da radite sa IRM?

Exchange ili Office 365 administratorske kontrole koje dozvole su dostupni za upotrebu. Tipična dozvole uključuju sledeće.

 • Sva prava

 • Sva prava osim za kopiranje i štampanje

 • Ne prosleđuj

 • Odgovor svima

 • Samo za čitanje

 • Čitanje i štampanje samo

IRM funkcioniše samo na poruke koje šaljete na drugog korisnika u vašoj organizaciji. Poruke koje šaljete na spoljne e-adresa neće biti obezbeđeni putem usluge IRM.

Obezbeđivanje poruke sa IRM

 1. U prozoru nove poruke, odaberite stavku dozvole na kartici Opcije .

  Koristite dugme dozvolu da dodelite prava u poruku

  Napomena: Ako ne vidite dozvolu, vaš administrator nije omogućen IRM za vašu organizaciju.

 2. Izaberite tip dozvole želite povezane sa e-poruku i pošaljite poruku kao i obično.

Napomene: 

 • Dozvole primenite e-poruka se takođe primeniti na Microsoft Office datoteka priložena e-poruku. Na primer, ako odaberete samo za čitanje za poruku koja uključuje Word dokument, primaoci neće moći da uređuje taj dokument.

 • Ne možete da koristite dugmad za glasanje na poruke sa IRM. Outlook će vam omogućiti da podesite dugmadi za glasanje, ali primalac neće videti ih.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×