Spasavanje Office datoteka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada Automatsko čuvanje se ne nalazi na i Office aplikacije se neočekivano zatvori pre nego što sačuvate poslednje promene, Spasavanje dokumenta automatski otvara sledeći put kada otvorite Office aplikaciju će vam pomoći da vratite datoteke.

Saveti: 

  • Najbezbedniji način da radite je da sačuvate u oblaku pomoću usluge OneDrive ili SharePoint i uključite automatsko čuvanje. Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste u Office 365 pretplatnika, uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

  • Ako niste na Office 365 pretplatnika ili za datoteke čuvaju lokalno na vašem računaru, uverite se da je automatsko spasavanje uključeno, i ručno Sačuvaj (pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + S) datoteku često.

Kako da odlučite koje datoteke da biste sačuvali?

Okno „Oporavak dokumenta“

Ako vidite više datoteka na listi Dostupne datoteke u oknu Spasavanje dokumenta, a niste sigurni koja želite da sačuvate, datum i vreme kreiranja automatski sačuvanih dokumenata pojavljuju se ispod imena dokumenta, što će vas možda navesti koju datoteku želite da oporavite. Ako vidite više verzija iste datoteke, verovatno ćete želeti da otvorite onu sa poslednjim vremenom jer će imati najnovije promene. Takođe možete kliknuti na svaku datoteku da biste otvorili dokument i pregledali ga. Kad otvorite bilo koju datoteku na listi, možete da nastavite da radite na njoj i možete zatvoriti okno Spasavanje dokumenta kada spasite sve dokumente koje želite da sačuvate.

Možete brzo da izbrišete neželjene datoteke tako što ćete kliknuti na strelicu pored imena datoteke, a zatim izabrati stavku Izbriši.

Ako kliknete na dugme Zatvori bez pregledanja svih oporavljenih datoteka, videćete opciju da ih kasnije ponovo prikažete. Sledeći put kada otvorite aplikaciju imaćete opciju da sačuvate ili da uklonite te datoteke automatskog spasavanja.

Da, želim da pregledam ove datoteke kasnije (najbezbednija opcija) -  Izaberite ovu opciju ako niste sigurni da li su vam potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

Ne, ukloni datoteke. Sačuvao sam one koje su mi potrebne -  Izaberite ovu opciju ako ste sigurni da vam nisu potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

Takođe pogledajte

Potrebna vam je pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×