Sortiranje tabele ili matrice u prikazu Power View

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U prikazu Power View možete da sortirate tabelu ili matricu tako da prikazuju podatke željenim redosledom. Podatke možete odmah da preuredite sortiranjem tabele ili matrice po bilo kojoj njihovoj koloni (osim po kolonama sa slikama).

Napomena: Ako vršite sortiranje u prikazu Power View u sistemu SharePoint, mora biti u režimu uređivanja. U tabeli ili matrici koje želite da sortirate, kliknite na dugme Uredi izveštaj u gornjem levom uglu oblasti za izveštaj.

Dugme „Omogući uređivanje“ u prikazu Power View u sistemu SharePoint

 1. U tabeli ili matrici kliknite na zaglavlje kolone koju želite da sortirate. Videćete strelicu nadole ili nagore pored zaglavlja koja pokazuje da je polje sortirano po rastućem ili opadajućem redosledu.

  Ikona za sortiranje matrice u prikazu Power View

 2. Kliknite na strelicu da biste obrnuli redosled sortiranja. Tekst, brojeve, datume i vreme možete da sortirate, ali ne i kolone sa slikama.

  Sortirana tabela u prikazu Power View
  Matrica sortirana po opadajućem redosledu po koloni „Sport“, po opadajućem redosledu po koloni „Disciplina“ i po rastućem redosledu po koloni „Događaj“.

  Primetićete da su bez strelice pored rod ili broj medalja. Rod koristi njen podrazumevani redosled sortiranja, abecednim redom. Broj medalja, polje za vrednost nije uređena u ovom prikazu.

 3. Celu matricu možete da sortirate na osnovu jedne numeričke kolone ili po jednoj koloni bez brojeva na svakom nivou grupisanja. Recimo da imate matrice grupisane po koloni „Sport“, sa kolonama „Disciplina“, „Događaj“ i „Broj godina“. U tom primeru možete da sortirate samo po koloni „Broj godina“ ili po nekom preostalom polju („Sport“, „Disciplina“, „Događaj“) na osnovu redosleda kojim se polja pojavljuju u matrici.

  Napomena: U ravnoj tabeli možete da sortirate samo jednu kolonu u datom trenutku.

  Matrica ispod je sortirano po broju godina. Ako vršite sortiranje broj godina igra događaj, na Matrica je sortirana iz sporta sa najviše godina koji se reprodukuje na najmanje godina koji se reprodukuje. I u okviru Sport, disciplina sortirane od većina godina najmanje godine, a zatim po abecednom redu za discipline sa podudarnim ukupne vrednosti.

  Excel matrica sortirana po godinama
  Matrica sortirana po opadajućem redosledu po broju godina

  A ova matrica je sortirana po disciplini.

  Matrica u prikazu Power View sortirana po kategoriji
  Matrica sortirana po opadajućem redosledu po drugoj kategoriji – disciplini.

vrh stranice

Takođe pogledajte

Sortiranje grafikona u programskom dodatku Power View

Sortiranje u programskom dodatku Power View

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Uputstvo: analiza podataka izvedene tabele pomoću modela podataka u programu Excel 2013

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×