Sortiranje, preimenovanje ili premeštanje fotografija i datoteka u usluzi OneDrive

Sortiranje, preimenovanje ili premeštanje fotografija i datoteka u usluzi OneDrive

Kad otpremite fotografije i datoteke u uslugu OneDrive, možete da ih preraspoređujete, preimenujete i premeštate na veb lokaciji OneDrive kako bi bile organizovane. Možda ćete morati da se prijavite pomoću Microsoft naloga.

Savet: Ako imate Windows 10, Windows 8.1 ili Windows RT 8.1 ili ako na računaru imate instaliranu OneDrive aplikaciju za stone računare, možete da kopirate, premeštate i preimenujete datoteke u usluzi OneDrive pomoću istraživača datoteka.

Da biste prerasporedili datoteke

  1. Pronađite fasciklu sa datotekama ili fotografijama koje želite da prerasporedite.

  2. Izaberite Sortiraj, a zatim odaberite Preuredi.

  3. Ako se od vas zatraži, instalirajte Microsoft Silverlight.

  4. Rasporedite datoteke ili fotografije tako što ćete ih prevući po redosledu kojim želite da se pojavljuju.

  5. Kliknite na Sačuvaj redosled sortiranja.

Napomena: Ne možete da prerasporedite snimke kamere. Prilagođen redosled sortiranja jedinstven je za svaki uređaj, tako da se promene redosleda sortiranja na veb sajtu neće primenjivati u istraživaču datoteka ili u aplikaciji za mobilne uređaje.

Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu

  1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da preimenujete tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu u gornjem desnom uglu stavke.

  2. Dodirnite Preimenuj, a zatim unesite novo ime.

Savet: Ako imate Windows 10, Windows 8.1 ili Windows RT 8.1, ili ako na računaru imate instaliranu OneDrive aplikaciju za stone računare, datoteke u usluzi OneDrive možete da preimenujete pomoću istraživača datoteka.

Da biste premestili datoteku ili fasciklu na drugo mesto

  1. Pronađite datoteku ili fasciklu koju želite da premestite.

  2. Izaberite stavku koju želite da premestite tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu u gornjem desnom uglu stavke. Možete i da odaberete više stavki da biste ih zajedno premestili.

  3. Dodirnite Premesti u, izaberite odredišnu fasciklu, a zatim dodirnite ili kliknite na Premesti. Ako želite da napravite novu fasciklu da biste u njoj čuvali stavku, izaberite Nova fascikla.

Saznajte više

Organizovanje i pronalaženje fotografija u usluzi OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×