Smernice za zadržavanje i arhiviranje u programu Outlook Web App

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite postavke smernica za zadržavanje u Outlook Web App da biste primenili pravilo na poruke i fascikle u poštanskom sandučetu. Smernice za zadržavanje kontrolisali koliko dugo će poruka biti sačuvana. Smernice za arhiviranje koje kontrolisali koliko dugo ostaju poruka u fascikli za e-pošte pre nego što premeste u arhivu.

Možda ćete moći da dodate ili uklonite opcionalne smernice za zadržavanje i smernice za arhiviranje koje je postavila osoba koja upravlja vašim poštanskim sandučetom. Neophodne smernice nije moguće ukloniti.

Napomena: Upravljanje smernicama za zadržavanje i arhiviranje za vaš nalog je opcionalna funkcija i možda neće biti dostupne.

Dodeljivanje smernica za zadržavanje i arhiviranje

Smernice za zadržavanje obično pokriva opseg vremena. Na primer, na slici ispod, dostupne smernice uključuju 1 nedelje Delete (7 dana) i 1 mesec Delete (1 mesec). Takođe dostupne su duže termina smernice kao što su 1 Izbriši godini (1 godina) i 5 godina Delete (5 godina). Za veoma važne poruke ili fasciklu, izaberite Nikada ne izbrišete (nikada ne).

Smernice za arhiviranje koje može da u opsegu od ličnih 1 godina premeštanje da arhivirate (1 godina) da biste premestili lične 5 godina da arhivirate (5 godina). Takođe možete odabrati lično nikada ne premestite da arhivirate (nikada).

Napomena: Vaša organizacija kontrole smernice koje su dostupne za upotrebu.

Da biste dodelili smernice za zadržavanje ili arhivu na poruku ili fasciklu, morate da biste otišli na vaše poruke.

  1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

  2. U oknu sa fasciklama desnim tasterom miša kliknite na poruku ili fasciklu za koju želite da primenite smernicu i izaberite stavku Dodeli smernicu.

    Snimak pokazuje priručnog menija sa opcijom "dodeli smernice" izabrana koji prikazuje u arhivu i smernice zadržavanja dostupna da biste primenili na izabranu e-poruku.

  3. Potvrdite izbor u arhivi ili smernice za zadržavanje koje želite da dodelite poruku ili fasciklu.

    Savet: Ako želite poruku da se pridržava istu politiku kao je u fasciklu, izaberite korišćenja nadređenu fasciklu Smernice.

Vrh stranice

Šta se dešava na poruke koje se uklanjaju smernica?

Smernica za zadržavanje može trajno izbrisali poruke ili on može da ih premestite u fasciklu izbrisane stavke. Ako vidite opis smernice za zadržavanje koja kaže da izbrišete (privremeno mogu oporaviti) možete da koristite spasi izbrisane stavke da biste oporavili poruke. Koliko dugo stavke se mogu oporaviti upravlja administrator u vašoj organizaciji. Podrazumevani period traje 30 dana. U članku oporavak stavke koja se više ne u fascikli izbrisane stavke u oporavak izbrisanih stavki ili e-pošte u programu Outlook Web App.

Kada oporavak stavke koja je uklonjena tako što ćete za zadržavanje ili arhiviranje smernice, možete da ili da ga u fascikli koja ne sadrži smernicu povezan sa njim ili uklanjanje smernica iz te stavke nakon što ste ga oporavite. U suprotnom, stavku će možda biti uklonjene ponovo.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

  • Ne možete da upravljate smernicama za zadržavanje za kalendar.

  • Administrator organizacije kreira smernice za zadržavanje i upravlja njima.

  • Smernice za zadržavanje i arhiviranje se obrađuju jednom u sedam dana.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×