Slanje velikih datoteka sa programom Outlook

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dobićete poruku o grešci ako pokušate da priložite datoteke veće od maksimalno ograničenje veličine. Postoji nekoliko načina da biste zaobišli ovo ograničenje, uključujući korišćenje datoteke usluge za deljenje ili komprimovanja datoteke.

Outlook ograničenja veličine datoteka možete da pošaljete. Ovo ograničenje sprečava da kontinuirano pokušaja otpremanja veoma velike priloge koji prelazi granice Većina dobavljača Internet usluga. Za Internet e-pošte. kao što su Outlook.com ili Gmail, ograničenje veličine kombinovane datoteke je 20 megabajta (MB), a za Exchange naloge (poslovnu e-poštu), ograničenje veličine podrazumevani kombinovane datoteke je 10 MB.

Čuvanje datoteke u usluzi u oblaku i deljenje veze

Postoji mnogo prostora za skladištenje usluga u oblaku u koji možete da otpremite i njeno deljenje velikih datoteka. Neke usluge za skladištenje popularne oblaku uključuju OneDrive, Dropbox, iCloud i Google Drive. Kada datoteku uskladišten u oblaku, možete da uključite vezu ka dokumentu u e-poruku.

 1. Otpremite datoteku u uslugu u oblaku, kao što su OneDrive ili Dropbox.

  Napomena: Koristite uslugu generiše vezu da biste pristupili datoteci. Primalac možete da otvorite vezu za preuzimanje datoteke.

 2. Kada otpremite datoteku, kopirajte vezu i nalepite u e-poruku.

  Savet: Detaljne informacije o otpremanju datoteka i pravljenje preuzimanje veze u OneDrive, idite na otpremanje fotografija i datoteka i Deljenje datoteka i fascikli i promena dozvola.

Komprimovanje datoteka

Kada komprimujete ili zip, datoteku, on se smanjuje veličina i je možda nije dovoljno da bi se uklopio u Outlook ograničenja veličine za priloge smanji. Sledeći članci opisuju kako da komprimujete i izdvojite datoteke za različite Windows operativne sisteme.

Smanjivanje veličine slike

Ako šaljete datoteke velike slike možete automatski da promenite veličinu ih da biste smanjili veličinu datoteke.

 1. Priložite slike e-poruku.

 2. Na kartici Datoteka > Informacije.

 3. U odeljku Slika prilozi izaberite veličinu velike slike kada šaljem ovu poruku.

  Ako izaberete ovu opciju, Outlook može da promeni veličinu slika prilikom njihovog slanja.
 4. Vratite se u poruku i kliknite na dugme Pošalji.

Sačuvajte datoteku u biblioteku SharePoint servera

Ako koristite Outlook u okruženju preduzeća i koristite SharePoint, možete da sačuvate datoteku u biblioteku SharePoint i delite vezu do datoteke. U članku Deljenje dokumenta pomoću sistema SharePoint ili OneDrive za uputstva.

Za Outlook 2010 i Outlook 2007, ako pokušate da biste poslali poruku sa prilogom koji je preveliki, poruku”Veličina priloga premašuje dozvoljenu granicu„se pojavljuje.

Napomena: Više informacija o menjanju maksimalno dozvoljenih veličina priloga potražite u članku Greška „veličina priloga premašuje dozvoljenu granicu”.

Čak i ako je vaša poruka prekoračuje Outlook ili Exchange Server ograničenja veličine priloga, postoje dobavljača e-pošte primaoca može da blokira poruke koje sadrže velike priloge. Da biste smanjili veličinu priloge koje šaljete u programu Outlook, pogledajte članak Smanjivanje veličine slika i priloga.

Pored ograničenja dobavljača pošte za ukupnu veličinu poruke, slanje velikih priloga preko e-pošte nije uvek najbolje rešenje.

 • Poruka može da uzrokuje da poštansko sanduče primaoca premaši maksimalni prostor za skladištenje    Ako poštanski sandučići primaoca premaše maksimalni prostor za skladištenje, primaoci mogu biti sprečeni da prime druge poruke.

 • Poruka može da uzrokuje da vaše poštansko sanduče premaši maksimalni prostor za skladištenje    Svaka poruka koju šaljete čuva se u fascikli Poslate stavke. Slanje velikih priloga drugim osobama odnosi se i na maksimalni prostor za skladištenje u vašem poštanskom sandučetu. Kada prekoračite maksimalni prostor za skladištenje, može da se blokira primanje dodatnih poruka.

 • Povećanje priloga    Kada se datoteka prilaže uz poruku, ona mora da se šifruje. Proces šifrovanja uzrokuje to da priložene datoteke postanu 1,37 puta veće nego što su na računaru. Na primer, ako šaljete prilog datoteke od 5 MB, prilog će se poslati kao 6,85 MB podataka.

Vrh stranice

Postoji nekoliko načina da delite velike datoteke i sarađujete sa drugima bez slanja priloga.

 • Microsoft SharePoint Server biblioteke    Ako imate pristup u sistemu SharePoint Server biblioteci, datoteke možete sačuvati u biblioteku. Više informacija potražite u članku Čuvanje datoteke u SharePoint biblioteci. SharePoint biblioteke se može pristupiti direktno u programu Outlook.

Ako vaša organizacija koristi SharePoint Server i obezbeđuje Lične lokacije, možete da otpremite datoteke u biblioteci moje lokacije Deljeni dokumenti i zatim uključite vezu ka datoteci u poruku.

Kada otvorite SharePoint biblioteku dokumenata u koju ste otpremili datoteku, kliknite desnim tasterom miša na vezu ka dokumentu, izaberite stavku Kopiraj prečicu, a zatim nalepite (CTRL+V) prečicu u poruku.

 • OneDrive   OneDrive je besplatna usluga korporacije Microsoft koja pruža skladište datoteka na mreži zaštićeno lozinkom omogućava da sačuva, pristup i deljenje datoteka na mreži sa prijateljima i kolegama, sa bilo kog mesta. Microsoft Office dokumente možete da sačuvate direktno na OneDrive. Dodatne informacije potražite u članku Uvod u OneDrive.

 • Deljene mrežne lokacije    Čuvanje datoteke u fascikli koju primaoci takođe možete da pristupite. Zatim možete poslati primaocima poruke koja sadrži vezu ka deljenoj lokaciji. Na kartici Umetanje , u grupi veze izaberite stavku Hiperveza. Ako na deljenoj lokaciji putanju ili ime datoteke sadrži razmake, pogledajte članak Dodavanje veza koje sadrže razmake u e-poruku.

 • Lokacije za deljenje fotografija    Ako šaljete slike sa nekim, razmotrite promene veličine slike pre nego što pošaljete ih. U članku smanjenje veličine slika i priloga. Moderni digitalne kamere, svaka slika može biti 3 MB ili više njih kada ih prenosite sa kamere. Ako ne želite da biste promenili veličinu slike, postoji mnogo Veb lokacije, gde možete da otpremite slike, a zatim pošaljite vezu ka slike u poruku za deljenje fotografija.

 • Lokacije za deljenje video zapisa    Čak i datoteka kratkog video zapisa može biti veoma velika. Razmislite o deljenju video klipova koristeći neku od metoda opisanih u ovom članku ili na veb lokaciji za deljenje video zapisa.

Napomena o bezbednosti:  Kada uz poruku priložite datoteku, vi određujete namenjene primaoce. Ako datoteku otpremite na deljenu lokaciju ili uslugu, proverite da li razumete postavke privatnosti i bezbednosti za tu lokaciju, uključujući to ko ima pristup datoteci.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Smanjivanje veličine slika i priloga u programu Outlook e-porukama

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×