Slanje trenutnih poruka (IM) pomoću programa Lync Web App

Kliknite na ikonu „Trenutna poruka“ da biste poslali trenutnu poruku (IM) tokom Lync Web App sastanka. Otkucajte tekst u donjem delu oblasti za unos poruke, a zatim pritisnite taster Enter da biste poslali poruku. Poruka će biti poslata svim učesnicima sastanka. Pomoću programa Lync Web App ne možete poslati trenutnu poruku samo jednom učesniku sastanka ili nekoj drugoj osobi koja ne učestvuje u sastanku. Takođe, slike (osim emotikona) ili datoteke ne možete slati u trenutnim porukama.

snimak ekrana prozora za razmenu trenutnih poruka koji se prikaže kada zadržite pokazivač na dugmetu za razmenu trenutnih poruka

Odlazne i dolazne poruke se pojavljuju u oknu „Istorija poruka" u vrhu prozora IM i sadrže ime za prijavljivanje pošiljaoca i vremensku oznaku koja prikazuje vreme slanja poruke.

Srodni zadaci

Usidravanje prozora IM

Prozor IM podrazumevano nije prikazan u programu Lync Web App. Ako ga ne vidite, postavite pokazivač miša na ikonu „Trenutna poruka“ da biste videli prikaz prozora IM ili kliknite na ikonu da biste otvorili prozor IM. Ukoliko ste otvorili prikaz, on će ostati otvoren sve dok ne kliknete na neko drugo mesto na ekranu. Da biste zakačili prozor IM u levom uglu sobe za sastanke, kliknite na ikonu strelice u gornjem desnom uglu prikaza.

Oblikovanje poruke

Oblikovanje poruka koje šaljete se određuje oblikom poslednjeg znaka koji ste otkucali u poruci. To znači da ako je sav tekst koji ste otkucali u jednom fontu, a samo poslednji znak u drugom fontu, poruka će biti poslata u tom drugom fontu. Vaš izbor fonta utiče samo na poruke koje vi šaljete, a ne na poruke koje druga osoba prima i na njih odgovara.

Da biste izabrali opcije oblikovanja, kliknite na ikonu Promeni boju teksta, font i drugo oblikovanje u oblasti za unos poruke da biste odabrali boju, font, veličinu i stil fonta za ceo tekst koji kucate. Izbor možete promeniti za svaku poruku koju šaljete, ali će se on zadržati samo za trenutni sastanak i samo na uređaju koji ste koristili za njegovo postavljanje. Ukoliko je font dolazne poruke drugačiji od fonta kojim je poruka napisana, to znači da vaš pregledač možda ne podržava taj font.

U programu Lync Web App možete oblikovati pasus teksta, ali ne i pojedinačna slova, reči ili fraze. Tekst iz okna „Istorija poruka" ne možete kopirati i ponovo upotrebiti ili sačuvati kopiju svih trenutnih poruka razmenjenih tokom sastanka.

Dodavanje emotikona u poruku

Kliknite na ikonu Izaberi emotikon u oblasti za unos poruka, a zatim izaberite željeni emotikon. Tipografski ekvivalent emotikona, na primer :) za znak za osmeh, će se pojaviti u poruci. Kada pritisnete taster Enter i pošaljete poruku, emotikon će se pojaviti u oknu „Istorija poruka".

Savet: Ako znate tipografski element emotikona koji želite da dodate, možete ga otkucati direktno u poruku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×