Slanje trenutne poruke u programu Skype za posao

Slanje trenutne poruke u programu Skype za posao

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Skype za posao razmenu trenutnih poruka (IM) je efikasan način za povezivanje sa kontaktima u realnom vremenu i u trenutku. Manje formalno od e-pošte, brže od telefonskog poziva – IM je teško za brzo i lako korišćenja.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Pokretanje razmene trenutnih poruka sa jednom osobom

Pronađite osobu koju želite da pošaljete trenutnu poruku da biste tako što ćete ih pronaći u pretragu ili na spisku kontakata. Možete da ih pronađete u istoriju razgovora.

Više informacija o pretraživanju direktorijum kontakata potražite u članku Traženje osoba u programu Skype za posao.

 1. Pronađite polje za pretragu na stranici kontakata Skype za posao tačno ispod kartice kontakata .

  Traženje kontakta
 2. Kliknite u polje za pretragu i otkucajte ime grupe koju želite da pretražite.

 3. Zadržite pokazivač iznad slike osobe na spisak kontakata i kliknite na dugme Icon for instant messaging in Skype for Business na traci za brzo pokretanje.

 4. Otkucajte poruku na dnu prozora razgovora.

 5. Pritisnite taster Enter na tastaturi da biste poslali poruku. Pored svake trenutne poruke, videćete sliku osobe koja je poslata. Ovo funkcioniše za jedan razgovore i konferencije.

 6. (Opcionalno) Dodajte druge osobe u razgovor prevlačenjem njihovog kontakta sa liste sa spiska kontakata u prozor razgovora.

  Napomena: Ako imate dugačke poruke, Skype za posao ga prelomi na odeljke i pruža primaocima opciju da biste pročitali više ili manje teksta. Ovo se zove priče. Čak možete joj dati naslov ako želite. Više informacija potražite u Korišćenje priča u programu Skype za posao.

Slanje trenutne poruke za više osoba odjednom

Da biste započeli razgovor preko trenutnih poruka sa više kontakata, uradite sledeće:

 • Ako osoba koju želite da pošaljete trenutnu poruku da se pojavi kao susedne kontakte na spisku kontakata, pritisnite i držite taster Shift dok birate svake osobe. Kliknite na dugme Icon for instant messaging in Skype for Business pored poslednji kontakt izaberite stavku, otkucajte poruku na dnu prozora razgovora i pritisnite taster Enter.

 • Ako osoba koju želite da pošaljete trenutnu poruku da se pojavi na listi kao kontakte koji nisu susedni, pritisnite i držite taster Ctrl dok birate svaki kontakt. Kliknite na dugme Icon for instant messaging in Skype for Business pored poslednji kontakt izaberite stavku, otkucajte poruku na dnu prozora razgovora i pritisnite taster Enter.

Slanje trenutne poruke grupi

Postoji nekoliko načina za slanje trenutne poruke grupi. Možete da pretražite direktorijum kompanije za liste distribucije ili Office 365 grupama i slanje trenutne poruke svim osobama u tim grupama. Takođe možete poslati trenutne poruke grupi kontakata na spisku kontakata.

Više informacija o Office 365 grupama pogledajte članak Pronalaženje pomoći u vezi sa grupama u usluzi Office 365.

Potražite grupu i slanje trenutne poruke

 1. Pronađite polje za pretragu na stranici kontakata Skype za posao tačno ispod kartice kontakata .

  Search for a group
 2. Kliknite u polje za pretragu i otkucajte ime grupe koju želite da pretražite.

 3. Zadržite pokazivač miša iznad slike grupe na listi kontakata i kliknite na dugme Icon for instant messaging in Skype for Business na traci za brzo pokretanje.

 4. Otkucajte poruku na dnu prozora razgovora.

 5. Pritisnite taster Enter na tastaturi da biste poslali poruku.

Slanje trenutne poruke na jedan od svojih grupa spisak kontakata

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ime grupe na spisku kontakata

 2. Izaberite stavku Pošalji trenutnu poruku.

 3. Otkucajte poruku na dnu prozora razgovora.

 4. Pritisnite taster Enter na tastaturi da biste poslali poruku.

Odgovor na obaveštenje o dolaznoj poruci

Obaveštenje se pojavljuje na ekranu kada neko započne nov razgovor putem trenutnih poruka sa vama. Uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste videli poruku, kliknite bilo gde na oblast fotografije. Da biste odgovorili, otkucajte u oblasti za unos teksta, a zatim pritisnite taster Enter na tastaturi.

 • Da biste odbacili poruku, kliknite na dugme Zanemari. Ako koristite Outlook, poruke ide u prijemno poštansko sanduče programa Outlook.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×