Slanje, prikaz i odgovaranje na šifrovane poruke u programu Outlook za PC

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Poruka koja je šifrovana putem sistema Office 365 poruka se isporučuje u prijemno poštansko sanduče primaoca kao bilo koju drugu e-poruku. Ako primalac ima Outlook 2013 ili 2016 i Office 365 nalog e-pošte, oni će videti obaveštenje o ograničenom dozvolom stavke u oknu za čitanje. Kada otvorite poruku, primalac može da prikaže poruku kao i sve druge.

Napomena: Nedavno smo objavili smernice samo za šifrovanje u programu Outlook za PC verzije 2019 i Office 365. To znači da se poruke koje sadrže nove smernice za šifrovanje mogu pročitati direktno u programu Outlook na vebu, u programu Outlook za iOS i Android i sada Outlook za PC verzije 2019 i Office 365. Drugi klijenti će videti poruku sa vezom. Ta karika će preuzeti Office 365 korisnike u Outlook na vebu da bi pročitala poruku. Korisnici sa drugim nalozima e-pošte biće upitani da dobiju jednokratni kôd i čitaju poruku u prozoru pregledača. 

Ako primalac koristi drugi klijent e-pošte ili nalog e-pošte, kao što je gmail ili Yahoo, oni će videti povezanost koja im omogućava da se prijave za čitanje e-poruke ili zatraži jednokratni kôd za prikazivanje poruke u Veb pregledaču.

Slanje šifrovane poruke pomoću programa Outlook za PC

Postoje dva osnovna načina da pošaljete šifrovane poruke.

Administrator može definisati pravila za automatsko šifrovanje poruka koje ispunjavaju određene kriterijume. Na primer, administrator može da napravi pravilo koje šifruje sve poruke poslate izvan organizacije ili sve poruke koje pominju određene reči ili fraze. Sva pravila šifrovanja će se automatski primeniti. 

Ako želite da šifrujete poruku koja ne ispunjava unapred definisano pravilo ili administrator nije podesio nijedna pravila, možete da koristite različite pravila za šifrovanje pre nego što pošaljete poruku. Da biste poslali šifrovanu poruku iz programa Outlook 2013 ili 2016 ili Outlook 2016 za Mac, izaberite stavku Opcije _ Gt_ dozvole, a zatim izaberite opciju zaštite koja vam je potrebna. Šifrovanu poruku možete da pošaljete i tako što ćete izabrati dugme zaštiti u programu Outlook na vebu.

Prikaz i odgovaranje na šifrovanu poruku za Office 365 primaoce pomoću programa Outlook za RAČUNARE

Ako se nalazi u Office 365 organizaciji, možete da čitate poruke šifrovane pomoću smernica koje su samo za šifrovanje ili da ih izvrši-ne-prosledi ili pomoću programa Outlook 2013 i Outlook 2016 za PC, Outlook 2016 za Mac, Outlook Veb, Outlook za iOS i Outlook za android. Outlook na vebu i u programu Outlook za iOS i Android i Outlook za računar u mesečni ciljan kanal. Office 365 korisnici sa polugodišnjeg kanala će biti odvedeni u Outlook na vebu da bi pročitali poruku. Korisnici sa drugim nalozima e-pošte biće upitani da dobiju jednokratni kôd i čitaju poruku u prozoru pregledača.

Da biste odgovorili na šifrovanu poruku

  1. Odaberite stavku Odgovori ili Odgovori svima.

  2. Na stranici koja se pojavi otkucajte odgovor i odaberite stavku Pošalji. Šalje vam se šifrovane kopija poruke o odgovoru.

Prikaz i odgovaranje na šifrovanu poruku bez sistema Office 365 pomoću programa Outlook za računar

Ako ne koristite Outlook sa sistemom Office 365, šifrovana poruka će sadržati njenu povezanost.

  1. Izaberite stavku Pročitaj poruku.

  2. Izaberite način na koji želite da se prijavite da biste pročitali poruku. Ako je vaš dobavljač e-pošte Google, Yahoo ili Microsoft, možete da izaberete stavku prijavi se sa Google, Yahoo ili Microsoft redosledom. U suprotnom, izaberite stavku prijavi se sa jednokratnog koda.

  3. Kada u e-poruci primite kôd koda, zabeležite belešku koda, a zatim se vratite na Veb stranicu gde ste zahtevali kôd za prolaz i izaberite stavku nastavi.

    Savet: Svaki kôd ističe posle 15 minuta. Ako se to desi ili ako ne možete da otvorite poruku iz bilo kog razloga, počnite od ponovnog otvaranja priloga i pratite korake.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×