Slanje, prikažete i odgovaranje na šifrovane poruke u programu Outlook za računar

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Poruke koje su šifrovane pomoću Office 365 šifrovanje poruka je isporučena u poštansko sanduče primaoca kao e-poruku. Ako primalac ima Outlook 2013 ili 2016 i Office 365 nalog e-pošte, on vidi obaveštenja o toj stavci je ograničene dozvole u oknu za čitanje. Nakon što otvorite poruku, primalac možete prikazati poruku kao i ostale.

Napomena: smo nedavno na samo šifrovanje smernica u programu Outlook za PC verzije 2019 i Office 365. To znači da je moguće pročitati poruke koje imaju nove šifrovanje samo za smernice primenjuju direktno u Outlook na vebu, u programu Outlook za iOS i Android, a sada Outlook za PC verzije 2019 i Office 365. Drugi korisnici će videti poruku sa vezom. Tu vezu će stupiti na Office 365 korisnika u Outlook na vebu da pročitate poruku. Korisnici sa drugih naloga e-pošte će tražiti da pribavite jednokratni kôd i da pročitate poruku u prozoru pregledača.

Ako primalac koristi drugi nalog e-pošte ili klijent e-pošte, kao što je Gmail ili Yahoo, vide vezu koja omogućava ih ili znak za čitanje e-poruku ili poziv za jednokratni kôd da biste prikazali poruku u Veb pregledaču.

Slanje šifrovane poruke pomoću programa Outlook za PC

Postoje dva načina da pošaljete šifrovanu poruku.

Vaš administrator možete da definišete pravila da biste automatski šifrovali poruke koje ispunjavaju određene kriterijume. Na primer, vaš administrator možete da kreirate pravilo koje šifruje sve poruke koje se šalju izvan vaše organizacije ili svih poruka koje pomenete određene reči ili fraze. Šifrovanje pravila će automatski biti primenjeno.

Ako želite da šifrujete poruku koja ne ispunjava unapred definisanih pravila ili vaš administrator nije postavio pravila, možete da primenite različite drugi za šifrovanje pravila pre nego što pošaljete poruku. Da biste poslali šifrovanu poruku iz programa Outlook 2013 ili 2016 ili Outlook 2016 za Mac, izaberite stavku Opcije > dozvole, a zatim izaberite opciju zaštite vam je potrebna. Takođe možete poslati šifrovanu poruku tako što ćete izabrati dugme zaštiti u programu Outlook na vebu.

Prikaz poruka i odgovaranje na šifrovanu poruku za primaoce Office 365 pomoću programa Outlook za PC

Ako ste u Office 365 organizaciji, možete da pročitate poruke koje su šifrovane sa unapred da ne smernica ili prilagođeni zaštitu predložaka u programu Outlook 2013 i Outlook 2016 za računar, Outlook 2016 for Mac, Outlook na vebu, Outlook za iOS i programa Outlook za Android . Outlook na vebu i u programu Outlook za iOS i Android i Outlook za PC mesečne ciljni kanalu. Korisnici sistema Office 365 na kanalu godišnju polu će da biste otišli na Outlook na vebu da pročitate poruku. Korisnici sa drugih naloga e-pošte će tražiti da pribavite jednokratni kôd i da pročitate poruku u prozoru pregledača.

Da biste odgovorili na šifrovanu poruku

  1. Odaberite stavku Odgovori ili Odgovori svima.

  2. Na stranici koja se pojavljuje otkucajte odgovor i odaberite stavku Pošalji. Šifrovana kopiju vaš odgovor na poruku koji se šalje.

Prikaz i odgovaranje na šifrovanu poruku bez Office 365 pomoću programa Outlook za PC

Ako ne koristite Outlook sa sistemom Office 365, šifrovanu poruku će sadržati vezu u telu poruke.

  1. Izaberite čitanje poruka.

  2. Izaberite kako želite da se prijave da pročitate poruku. Ako dobavljač e-pošte je Google, Yahoo ili Microsoft, odnosno možete da izaberete prijavite se pomoću Google, Yahoo ili Microsoft. U suprotnom, izaberite prijavite se pomoću jednokratni kôd.

  3. Kada primite na kôd putem e-poruke, zabeležite kôd, a zatim vratite Veb stranicu na kojoj ste tražili na kôd uneli na kôd i kliknite na dugme nastavi.

    Savet: Svaki kôd ističe nakon 15 minuta. Ako se to desi ili ako ne možete da otvorite poruku iz bilo kog razloga, počnite ispočetka tako što ćete otvaranja priloga ponovo i pratite uputstva.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×