Slanje prezentacije drugim osobama putem e-pošte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U PowerPoint, možete da koristite e-pošte za slanje prezentacije drugim osobama. Prezentaciju možete poslati kao prilog, veze, PDF datoteke, XPS datoteke ili Internet faksa.

Važno: Nećete moći da prezentaciju direktno iz PowerPoint na Windows RT Računaru za e-poštu. Umesto toga, možete da otvorite program za e-poštu, kreirajte e-pošte i priložite prezentaciju.

Ako prezentacija koju planirate da pošaljete putem e-pošte sadrži audio ili video datoteke, uradite jednu ili obe dolenavedene stvari:

 1. Izaberite stavke Datoteka > Deljenje > E-pošta

 2. U okviru E-pošta izaberite jednu od sledećih stavki:

  • Pošalji kao prilog da biste priložili prezentaciju e-poruci.

  • Pošalji vezu da biste napravili e-poruku koja sadrži vezu ka prezentaciji.

   Napomena: Da biste poslali vezu, morate sačuvati prezentaciju na deljenoj lokaciji, kao što je SharePoint biblioteke dokumenata koju primaoci imaju dozvolu za pristup ili OneDrive.

  • Pošalji kao PDF da biste sačuvali prezentaciju kao Portable Document Format (.pdf) datoteku, a zatim priložite PDF datoteku e-poruci. Dodatne informacije o PDF datoteka potražite u članku formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint.

  • Pošalji kao XPS da biste sačuvali prezentaciju kao .xps datoteku, a zatim priložite datoteku e-poruci. Više informacija o XPS datoteke potražite u članku formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint.

  • Pošalji kao internet faks da biste poslali prezentaciju kao faks bez upotrebe faks mašine. Ova opcija zahteva da se prvo upišete kod dobavljača faks usluga. Ako niste već upisani kod dobavljača faks usluga, kliknite na dugme Pošalji kao internet faks i bićete usmereni na veb lokaciju na kojoj možete izabrati dobavljača.

 1. Izaberite stavke datoteka > Sačuvaj i pošalji.

 2. U okviru Čuvanje i slanje, kliknite na dugme Pošalji putem e-pošte.

 3. U okviru Pošalji putem e-pošte uradite nešto od sledećeg:

  Opcije stavke „Pošalji putem e-pošte“

  • Kliknite na dugme Pošalji kao prilog da biste priložili prezentaciju e-poruci.

  • Kliknite na dugme Pošalji vezu da biste kreirali e-poruku koja sadrži vezu ka prezentaciji.

   Napomena: Da biste poslali vezu, morate sačuvati prezentaciju na deljenoj lokaciji, kao što je SharePoint biblioteke dokumenata koju primaoci imaju dozvolu za pristup ili OneDrive.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao PDF da biste sačuvali prezentaciju kao Portable Document Format (.pdf) datoteku, a zatim priložite PDF datoteku e-poruci. Dodatne informacije o PDF datoteka potražite u članku formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao XPS da biste sačuvali prezentaciju kao .xps datoteku, a zatim priložite datoteku e-poruku. Više informacija o XPS datoteke potražite u članku formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao Internet faks da biste poslali prezentaciju kao faks bez upotrebe faks mašine. Ova opcija zahteva da prvo prijavite sa dobavljačem faks usluga. Ako ste već prijavljeni kod dobavljača usluga faks, kliknite na dugme Pošalji kao Internet faks, a biće usmeren na Veb lokaciji gde možete da izaberete dobavljača.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×