Slanje poruke

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Bilo kom kontaktu možete poslati poruku. Pored toga, možete započeti Office Communicator razgovor sa bilo kojim kontaktom koji koristi Office Communicator.

Pokretanje nove poruke

Da biste pokrenuli novu poruku, uradite nešto od sledećeg:

 • Na traci za pokretanje na spisku kontakata ili na listi članova Groove radnog prostora kliknite desnim tasterom miša na neki kontakt, a zatim izaberite stavku Pošalji poruku člana.

 • Da biste pokrenuli novu poruku adresiranu na sve članove Groove radnog prostora, izaberite karticu Radni prostor, kliknite na dugme Pošalji poruku člana, a zatim izaberite stavku Pošalji poruku člana svim članovima.

  Druga mogućnost je da na traci za pokretanje kliknete desnim tasterom miša na radni prostor i izaberete stavku Pošalji poruku članovima...

 • Iz istorije poruku, kliknite na ikonu Nova poruka .

Adresiranje poruke

Popunite informacije o adresi (ako već nisu popunjene) na sledeći način:

 • Od Polje „Od“ automatski sadrži vaše ime za prikaz (identitet).

 • Za. Padajući meni „Za“ sadrži sve trenutno „poznate“ kontakte: ovo se odnosi na kontakte koje ste već dodali na spisak kontakata na traci za pokretanje, kao i na sve kontakte koji su članovi nekog od vaših radnih prostora. Izaberite stavku Još da biste otvorili dijalog „Otvaranje primalaca“ u kojem možete potražiti i dodati druge kontakte.

Dodavanje sadržaja poruke

U mogućnosti ste da dodate tekst sa funkcijama za obogaćeni tekst, kao i da poruci priložite datoteke.

 • Poruka. Otkucajte tekst poruke. Kliknite desnim tasterom miša da biste videli opcije oblikovanja. Kliknite na dugme Provera pravopisa za proveru pravopisa u uređivaču teksta.

 • Dugme „Datoteka“. Kliknite na njega da biste potražili i izabrali datoteke koje ćete priložiti i poslati sa porukom. Ime i veličina (u bajtovima) datoteka koje izaberete prikazuju se u okviru sa listom „Prilozi“.

  Napomena: Ukupna veličina svih priloga u jednoj poruci ne može premašiti 25 MB.

Slanje poruke

Kliknite na dugme Pošalji da biste poslali poruku. Iznad ikone na traci zadataka prikazuju se upozorenja sa obaveštenjem o statusu isporuke poruke.

Upozorenje

Značenje

Poruka za „pošiljalac“: Čeka se slanje…

SharePoint Workspace još ne može poslati poruku. Računar pošiljaoca je možda van mreže ili trenutno nema aktivnu mrežnu vezu ili vezu sa uslugom razmene.

Poruka za „pošiljalac“: Slanje...

SharePoint Workspace šalje poruku na računar primaoca ili u uslugu razmene (ako je računar primaoca van mreže).

Poruka za „pošiljalac“: Poslato, očekuje se isporuka…

Poruka je napustila računar pošiljaoca i biće isporučena ako je primalac na mreži. Ukoliko je primalac van mreže, poruka se usmerava u uslugu razmene.

Poruka za „pošiljalac“: Isporučeno...

Poruka je stigla na računar primaoca.

Poruka za „pošiljalac“: Otvoreno

Primalac je otvorio poruku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×