Slanje poruke

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kontakt možete poslati poruku. Možete i da pokrene razgovor programa Office Communicator sa svim kontaktima koji radi pod operativnim sistemom Office Communicator.

Pokretanje nove poruke

Da biste pokrenuli novu poruku, uradite nešto od sledećeg:

 • Na traci za pokretanje na spisku kontakata ili na listi članova Groove radnog prostora kliknite desnim tasterom miša na neki kontakt, a zatim izaberite stavku Pošalji poruku člana.

 • Da biste pokrenuli novu poruku adresiranu na sve članove Groove radnog prostora, izaberite karticu Radni prostor, kliknite na dugme Pošalji poruku člana, a zatim izaberite stavku Pošalji poruku člana svim članovima.

  Druga mogućnost je da na traci za pokretanje kliknete desnim tasterom miša na radni prostor i izaberete stavku Pošalji poruku članovima...

 • Iz Istorije poruku, kliknite na ikonu Nova poruka .

Adresiranje poruke

Popunite informacije o adresi (ako već nisu popunjene) na sledeći način:

 • Od Polje „Od“ automatski sadrži vaše ime za prikaz (identitet).

 • To. "Za" padajući meni uključuje sve trenutno "poznati" kontakte: ovo uključuje kontakte koje ste dodali na svoju listu kontakata u traci za Pokretanje, kao i sve kontakte koji su članovi u jednom od radnim prostorima. Kliknite na dugme još da biste otvorili na Dodavanje primalaca dijalog u kojem možete da pretražujete i da dodate druge kontakte.

Dodavanje sadržaja poruke

U mogućnosti ste da dodate tekst sa funkcijama za obogaćeni tekst, kao i da poruci priložite datoteke.

 • Poruka. Otkucajte tekst poruke. Kliknite desnim tasterom miša da biste videli Opcije oblikovanja. Kliknite na dugme Provera pravopisa za proveru pravopisa u uređivaču teksta.

 • Dugme „Datoteka“. Kliknite na njega da biste potražili i izabrali datoteke koje ćete priložiti i poslati sa porukom. Ime i veličina (u bajtovima) datoteka koje izaberete prikazuju se u okviru sa listom „Prilozi“.

  Napomena: Ukupna veličina svih priloga u jednoj poruci ne može premašiti 25 MB.

Slanje poruke

Kliknite na dugme Pošalji da biste poslali poruku. Iznad ikone na traci zadataka prikazuju se upozorenja sa obaveštenjem o statusu isporuke poruke.

Upozorenje

Značenje

Poruka za „pošiljalac“: Čeka se slanje…

SharePoint Workspace još ne može poslati poruku. Računar pošiljaoca je možda van mreže ili trenutno nema aktivnu mrežnu vezu ili vezu sa uslugom razmene.

Poruka za „pošiljalac“: Slanje...

SharePoint Workspace šalje poruku na računar primaoca ili u uslugu razmene (ako je računar primaoca van mreže).

Poruka za „pošiljalac“: Poslato, očekuje se isporuka…

Poruka je napustila računar pošiljaoca i biće isporučena ako je primalac na mreži. Ukoliko je primalac van mreže, poruka se usmerava u uslugu razmene.

Poruka za „pošiljalac“: Isporučeno...

Poruka je stigla na računar primaoca.

Poruka za „pošiljalac“: Otvoreno

Primalac je otvorio poruku.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×