Slanje obrasca i prikupljanje odgovora

Slanje obrasca i prikupljanje odgovora

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da napravite naprednu anketu? Probajte Microsoft Forms Pro.

Sa Microsoft Forms, možete da pošaljete obrazac ili test za studente, roditelje i kolege i prikupljanje njihove odgovore na nekoliko različitih načina, u zavisnosti od vaše potrebe.

Slanje i prikupljanje opcije odgovora

Možete kopirati vezu u obrazac ili test koji ste kreirali i nalepite u oblast za deljene, slanje QR šifru za obrazac, ugrađivanje obrazac ili test direktno u blog ili Veb stranica ili na Pošaljite obrazac vezu putem e-pošte. Tako što ćete kliknuti na vezu ili skeniranje QR šifru, osobe mogu da odgovorite na obrascu ili test i prosledite njihove odgovore pomoću svoje radne površine ili mobilni Veb pregledača. Takođe možete izabrati opcije da biste dozvolili osobama da biste prosledili odgovore ili ograničavanje odgovore da samo osobe unutar vaše organizacije.

Prikazane su četiri opcije deljenja obrasca: kopiranje, e-pošta, QR kôd i druge

Podešavanje postavki potvrde identiteta

Samo ljudi u vašoj organizaciji podrazumevano mogu da proslede odgovore na obrazac ili test. Ako želite da dozvolite osobama da biste prosledili odgovora, kliknite na padajući meni samo osobe u organizaciji može da odgovori , a zatim izaberite stavku Svi koji imaju vezu može da odgovori. Možete koristiti između ove dve postavke tako što ćete kliknuti na dugme padajućeg menija.

Napomena: Svako sa adresom veze moći će da vidi i popuni obrazac ili test. Uverite se da ste spremni za deljenje sadržaja pre promene ove podrazumevane opcije.

Napomena: Samo osobe u organizaciji može da odgovori postavka je dostupna samo za Office 365 Education i Office 365 komercijalne korisnike. Da biste pristupili ovu postavku, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga.

Slanje veze obrasca drugim osobama

Dugme „Kopiraj i nalepi vezu“

Ako nemate e-adrese osoba za koje želite da prikazuju obrazac ili test ili ako ne želite da koristite e-poštu u tu svrhu, možete lako da kopirate prilagođenu vezu koja vam omogućava da pošaljete obrazac drugim osobama.

 1. U Microsoft Forms, otvorite obrazac koji želite da pošaljete.

 2. Kliknite na dugme Deli.

 3. Uverite se da je izabrano dugme vezu i izaberite stavku Kopiraj pored okvira za tekst koji prikazuje obrazac URL adresu.

 4. Kopirajte i nalepite tu vezu gde god predviđena publika može da vidi i kliknite na nju da biste pristupili u obrazac ili test (na primer, deljenu beležnicu za razred).

Deljenje QR koda obrasca

Dugme „Preuzmi QR kôd“

 1. U Microsoft Forms, otvorite obrazac koji želite da pošaljete.

 2. Kliknite na dugme Deli.

 3. Kliknite na dugme QR da biste prikazali QR šifru za obrazac.

 4. Kliknite na dugme Preuzmi i nalepite tu vezu gde god predviđena publika možete da ga skenirate skenerom QR šifru, kao što je mobilni uređaj da biste pristupili u obrazac ili test (na primer, deljenu beležnicu za razred).

Ugradnja na veb stranici

Dugme „Još opcija“

 1. U Microsoft Forms, otvorite obrazac koji želite da pošaljete.

 2. Kliknite na dugme Deli.

 3. Kliknite na dugme Ugradi.

 4. Kliknite na dugme Kopiraj pored okvira za tekst koji prikazuje kôd za ugradnju i zatim otkucajte ili nalepite kôd za ugradnju u blog ili Veb stranica da biste ugradili obrazac u okviru dokumenta.

Pozivanje drugih prikaz obrasca ili test putem e-pošte

Dugme „Pošalji vezu e-poštom“

 1. U Microsoft Forms, otvorite obrazac koji želite da pošaljete.

 2. Kliknite na dugme Deli.

 3. Kliknite na dugme e-pošte .

 4. Otvara se podrazumevana aplikacija za uređivanje e-pošte. Imajte u vidu da ćete možda videti bezbednosni odziv koji vas obaveštava da aplikacija pokušava da otvori uređivač e-pošte.

 5. U polju Za uređivača e-pošte otkucajte e-adrese osoba za koje želite da mogu da prikažu obrazac. Microsoft Forms uključuje kratku belešku za primaoca u telu e-poruke da bi on imao ispravan kontekst za pozivnicu i vezu do obrasca.

 6. Kada ste spremni da pošaljete pozivnicu u obrascu ili test, kliknite na dugme Pošalji.

Napomena: Svako ko dobije vezu do obrasca putem e-pošte moći će da prosledi tu e-poruku drugim osobama da bi mogle da vide i popune obrazac. Uverite se da ste spremni za deljenje sadržaja pre slanja veze.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Takođe pogledajte

Isprobajte Microsoft Forms odmah!

Proverite rezultate obrasca

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×