Slanje e-poruka članovima SharePoint grupe

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Vaš tim ili Windows SharePoint Services 3.0 lokacija mogu imati svoju posebnu listu distribucije za e-poštu, koja se naziva SharePoint grupa. Ovo je lista e-pošte koja sadrži e-adrese članova grupe.

U ovom članku

Pregled

Saznajte više o SharePoint grupe

Slanje e-poruka SharePoint grupi

Pregled

Slanje e-poruke SharePoint grupi je slično slanju standardne e-poruke kolegi ili grupi. Potrebna vam e-adresa grupe koju ćete upisati i polje Za ili Cc u poruci.

Na primer, vaše odeljenje može imati svoju SharePoint grupu. Poruke o projektima možete slati na adresu grupe, umesto da tražite i dodajete svakog člana posebno u e-poruku.

U zavisnosti od postavki SharePoint grupe, sadržaj možete dodavati na lokaciju slanjem e-poruka grupi. SharePoint grupa može sadržati e-adrese nekih lista i biblioteka sa vaše lokacije, tako da se prilikom slanja e-poruka SharePoint grupi, sadržaj dodaje i na lokaciju.

Na primer, odeljenje za kredit u vašoj kompaniji može imati svoju SharePoint grupu. Ova grupa je podešena tako da se poruke i odgovori se dodaju na diskusionu tablu. Umesto da pregledate najnovije e-poruke o uputstvima u prijemnom poštanskom sandučetu, možete pregledati diskusionu tablu na Windows SharePoint Services 3.0 lokaciji.

Vaše odeljenje može imati svoj kalendar u kojem se skladište pozivi za organizovanje sastanka koji su poslati u e-poruci, kao i stavke koje osobe direktno unose u kalendar na lokaciji.

Vrh stranice

Dodatne informacije o SharePoint grupi

U većini slučajeva, e-adrese SharePoint grupe možete pronaći u adresaru aplikacije za e-poštu. Ako se adresa ne pojavi, tražite je od administratora ili vlasnika lokacije. Kada dobijete adresu, možete je dodati listi ličnih kontakata aplikacije za e-poštu da biste je kasnije lakše pronašli.

Ako je grupa podešena u isto vreme kada i lokacija, grupa će podrazumevano sadržati dve liste koje prihvataju e-poruke:

 • Podrazumevanu listu "Timska diskusija" je mesto gde se arhiviraju e-poruke. Njena podrazumevana adresa je grupa name.discussions, na primer, marketing.diskusije.

 • Je podrazumevani kalendar lista gde su uskladištene na pozive za sastanke i druge stavke kalendara. Njena podrazumevana adresa je grupa name.calendar, na primer, marketing.kalendar.

Ako je vaša SharePoint grupa podešena nakon kreiranja lokacije, administrator može dodati adrese lista ili biblioteka u vašu listu e-pošte ako su liste ili biblioteke podešene da primaju e-poštu.

Ako su vaše liste deo SharePoint grupe, nije potrebno da znate e-adrese listi. Kada šaljete poruke i odgovore na adresu grupe, poruke i odgovori se automatski skladište na lokaciji. Na primer, poruke i odgovori se skladište kao stavke diskusije, a zahtevi za organizovanje sastanka se dodaju u kalendar grupe.

Vlasnik grupe ili administrator je možda odredio da se stavke ne skladište na Windows SharePoint Services 3.0 lokaciji. Moguće je i da je vlasnik ili administrator postavio dodatne liste ili biblioteke, kao što su biblioteke dokumenata, za prijem sadržaja prilikom slanja e-poruka SharePoint grupi.

Da biste dobili dodatne informacije o tome kojim SharePoint grupama ili u koje liste možete slati e-poruke, obratite se vlasniku lokacije ili administratoru.

Vrh stranice

Slanje e-poruka SharePoint grupi

 1. U aplikaciji za e-poštu pripremite stavku koju želite da pošaljete na neki od sledećih načina:

  • Da biste poslali stavku diskusije ili objavili stavku na mrežni dnevnik tima (weblog), uključite svoj sadržaj u telo poruke.

  • Da biste poslali kalendarsku stavku, pošaljite poziv za sastanak ili zakazanu obavezu iz aplikacije za e-poštu ili aplikacije kalendara.

  • Da biste poslali sliku, obrazac ili dokument, dodajte tu stavku kao prilog poruci.

  • Da biste poslali standardnu e-poruku ili odgovor, uključite svoj sadržaj u telo poruke kao što to radite sa svakom e-porukom.

 1. U polje Za ili Cc upišite adresu SharePoint grupe.

  U većini slučajeva, adresa se nalazi u adresaru. Ako se ne nalazi, tražite adresu od administratora.

 2. Pošaljite poruku. U većini aplikacija za e-poštu poruku ćete poslati ako kliknete na dugme Pošalji.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×