Skupljanje ili razvijanje delova dokumenta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada radite na dugom i komplikovanom dokumentu, možete da skupite sve osim dela na koji želite da se usredsredite. Ako mislite da možda opterećujete čitaoce sa previše informacijama, možete i da prikažete sažetke i ostavite svojim čitaocima da otvore sažetke i pročitaju detalje ako žele.

Mogućnost skupljanje i razvijanje sadržaja u vaš dokument je zasnovan na njen nivo prikaza strukture. Možete brzo da dodate nivo prikaza strukture i omogućite skupljanje dela dokumenta tako što ćete dodati naslov pomoću ugrađenih stilova programa Word.

Naslov 1 je markiran na kartici „Početak“.

Kad primenite stil naslova, videćete mali trougao kada pomerite kursor preko naslova. Kliknite na trougao da biste skupili telo teksta i podnaslove ispod njega.

Naslov sa mogućnošću skupljanja

Savet: Ako radite na uređaju osetljivom na dodir, da biste videli trougao, dodirnite naslov kako biste tu postavili kursor.

Ponovo kliknite na trougao da biste razvili taj deo dokumenta.

Da biste skupili ili razvili naslove u dokumentu, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Razvij/Skupi > Razvij sve naslove ili Skupi sve naslove.

Meni koji se dobija desnim klikom miša

Kada zatvorite i ponovo otvorite dokument, naslovi će podrazumevano biti razvijeni. Ako želite da se dokument otvara sa skupljenim naslovima, pratite sledeće korake.

  1. Postavite kursor na naslov.

  2. Na kartici Početak kliknite na strelicu u grupi Pasus.

    The arrow to open the Paragraph dialog box is highlighted on the Home tab.

  3. U dijalogu Pasus potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Podrazumevano skupljeno.

    Dijalog „Pasus“

  4. Kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×