Skrivanje kolona i tabela u programskom dodatku Power Pivot

Kada koristite model podataka za izveštaj prikaza Power View ili izveštaj izvedene tabele, možete da sakrijete cele tabele ili pojedinačne kolone kako bi na listi polja bile prikazane samo bitne stavke. Ovo je posebno korisno kada imate redundantne tabele ili kolone. Na primer, ako dodate „Ime kategorije proizvoda“ u tabelu „Proizvodi“, možda ne želite da se tabela „Kategorija proizvoda“ prikazuje na listi polja.

Your browser does not support video. Install Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player, or Internet Explorer 9.

Takođe možete sakriti izračunata polja. Na primer, ako imate napredna izračunavanja koja uključuju druga izračunavanja koja ne želite da izložite, možete sakriti posredna izračunavanja sa liste polja.

  1. Pokrenite programski dodatak Power Pivot u programu Microsoft Excel 2013 i otvorite Power Pivot prozor.

  2. Da biste sakrili celu tabelu, kliknite desnim tasterom miša na karticu koja sadrži tabelu i odaberite stavku Sakrij od alatki klijenta.

  3. Da biste sakrili pojedinačne kolone, otvorite tabelu za koju sakrivate kolonu, kliknite desnim tasterom miša na kolonu i izaberite stavku Sakrij od alatki klijenta. Možete da sakrijete više kolona istovremeno tako što ćete držati taster Ctrl ili Shift.

  4. Da biste sakrili izračunatu kolonu, uverite se da je oblast izračunavanja vidljiva, kliknite desnim tasterom miša na polje i izaberite stavku Sakrij od alatki klijenta.

Kada je kolona zasivljena to znači da je sakrivena za klijente izveštavanja koji koriste model. Sakrivene kolone su u modelu zasivljene da bi se označilo njihovo stanje, ali one ostaju vidljive u prikazu podataka i možete da nastavite rad na njima.

Sakrivanje kolone ne uklanja kolonu iz modela. Sakrivena kolona i dalje može da se koristi kao kolona za sortiranje u tabeli. Takođe, na nju može da se uputi u okviru formula koje definišu izračunate kolone ili izračunata polja. Mogućnost sakrivanja kolona nije namenjena za zaštitu podataka, već za to da se pojednostavi i skrati lista vidljivih kolona za izveštaje koji te kolone koriste.

Your browser does not support video. Install Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player, or Internet Explorer 9.

Skrivanje tabela i kolona koje su već u upotrebi

Ako sakrijete tabele ili kolone koje se aktivno koriste u rasporedu izveštaja (na primer, sakrivanje svih kolona u tabeli sa podacima posle korišćenja kolone Calendar Year kao filter za isecanje u programu Excel), raspored izveštaja će biti očuvan. Razlika u modelu je u tome što se tabele ili kolone više neće prikazivati na listi polja. Ne možete da koristite trenutno sakrivene kolone prilikom unošenja dodatnih promena u raspored izveštaja. Ako prethodni primer iskoristimo kao ilustraciju, vidimo da ako izbrišete filter za isecanje Calendar Year, nećete moći da ponovo kreirate taj filter jer kolona Calendar Year više neće biti vidljiva na listi polja.

Rad sa skrivenim tabelama i kolonama

Vidljivost u prikazu podataka zavisi od toga da li je omogućena opcija Prikaži skriveno . Ova opcija se prikazuje u oblasti „Prikaz“ na kartici „Početak“ i podrazumevano je uključena. Kada je omogućena, kolone i tabele koje ste sakrili ostaju vidljive u prikazu podataka.

Power Pivot prozor uključuje dugme Pronađi koje vam omogućava da pretražite kolone ili izraze po imenu. Ako koristite dugme Pronađi da biste pronašli određene kolone, imajte u vidu da ono neće pronaći nijedan objekat koji ste prethodno sakrili ako opcija Prikaži skriveno nije omogućena.

Napomene:  Autorska prava za video zapise:

  • Olympics Dataset © Guardian News & Media Ltd.

  • Slike zastava obezbeđene ljubaznošću veb lokacije CIA Factbook (cia.gov)

  • Podaci o stanovništvu obezbeđeni ljubaznošću službe UNData (data.un.org ) na lokaciji Microsoft Azure Marketplace.

  • Piktogrami olimpijskih sportova autora Thadius856 i Parutakupiu distribuirani su u skladu sa licencom na veb lokaciji Wikimedia Commons (creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×