Skrivanje ili prikazivanje vrednosti ćelija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pretpostavimo da imate radni list koji sadrži poverljive informacije, kao što su plate zaposlenih, za koje ne želite da ih vidi neki kolega koji se zaustavi pored vašeg stola. Ili možda vrednosti u opsegu ćelija množite vrednošću u drugoj ćeliji za koju ne želite da bude vidljiva na radnom listu. Primenom prilagođenog formata broja možete sakriti vrednosti tih ćelija u radnom listu.

Napomena: Iako su ćelije sa skrivenim vrednostima prazne u radnom listu, njihove vrednosti ostaju prikazane u polje za formulu u kojem možete da radite sa njima.

Skrivanje vrednosti ćelija

 1. Izaberite ćeliju ili opseg ćelija koja sadrži vrednosti koje želite da sakrijete. Više informacija potražite u članku Izbor ćelija, opsega, redova ili kolona na radnom listu.

  Napomena: Izabrane ćelije će biti prazne na radnom listu, ali će se vrednost pojavljivati u polju za formulu kada kliknete na neku od tih ćelija.

 2. Na kartici Početak kliknite na Pokretač dijaloga Slika dugmeta pored naziva grupe broj.

  Slika glavne trake programa Excel

 3. U polju Kategorija izaberite stavku Broj.

 4. U polju Tip izaberite postojeće kodove.

 5. Tip ;; (tri tačke i zareza).

 6. Kliknite na dugme U redu.

Savet: Da biste otkazali izbor ćelija, kliknite na bilo koju ćeliju na radnom listu.

Prikazivanje vrednosti ćelija

 1. Izaberite ćeliju ili opseg ćelija koja sadrži vrednosti koje su skrivene. Više informacija potražite u članku Izbor ćelija, opsega, redova ili kolona na radnom listu.

 2. Na kartici Početak kliknite na Pokretač dijaloga Slika dugmeta pored naziva grupe broj.

  Slika glavne trake programa Excel

 3. U oknu Kategorija izaberite stavku Opšti da biste primenili podrazumevani format broja ili izaberite datum, vreme ili željeni format broja.

Savet: Da biste otkazali izbor ćelija, kliknite na bilo koju ćeliju na radnom listu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×