Skrivanje ili prikaz radnih listova ili radnih svezaka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Bilo koji radni list u radnoj svesci možete sakriti da biste ga uklonili iz prikaza. Takođe možete sakriti prozor radne sveske da biste ga uklonili iz radnog prostora. Podaci na skrivenim radnim listovima i u radnim sveskama nisu vidljivi, ali na njih se i dalje može upućivati iz drugih radnih listova i radnih svezaka. Skrivene radne listove ili prozore radnih svezaka možete prikazati po potrebi.

Podrazumevano, sve radne sveske koje otvorite se prikazuju na traci zadataka, ali možete da ih sakriti ili prikazati na traci zadataka po potrebi.

Napomena: Snimci ekrana iz ovog članka snimljeni su u programu Excel 2016. Ako imate drugu verziju, prikaz se možda razlikuje, ali funkcionalnost bi trebalo da bude ista, ako nije drugačije navedeno.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Sakrivanje ili otkrivanje radnog lista

Sakrivanje ili otkrivanje prozora radne sveske

Skrivanje ili otkrivanje prozora radne sveske na Windows traci zadataka

Sakrivanje ili otkrivanje radnog lista

 1. Izaberite radne listove koje želite da sakrijete.

  Kako se biraju radni listovi

  Želite da izaberete:

  Postupite na sledeći način

  Jedan list

  Kliknite na karticu lista.

  Kartica radnog lista na dnu prozora programa Excel

  Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje sa leve strane kartice lista da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na karticu.

  Dva ili više susednih listova

  Izaberite karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift dok birate karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

  Dva ili više nesusednih listova

  Izaberite karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl dok klikćete na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

  Sve listove u radnoj svesci

  Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista i zatim izaberite stavku Izaberi sve listove na priručni meni.

  Savet    Kada je izabrano više radnih listova, [grupa] se pojavljuje na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor više radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koje niste izabrali radni list. Ako nijedan niste izabrali list nije vidljiv, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabrani list, a zatim izaberite stavku Razgrupiši listove u priručnom meniju.

 2. Na kartici Početak , u grupi ćelije kliknite na dugme Oblikovanje > Vidljivost > Sakrij i otkrij > Sakrij list.

  Sakrili ili otkrivanje radnih listova iz početak > ćelije > Oblikovanje > vidljivost > Sakrij i otkrij

 3. Da biste otkrili radni list, pratite iste korake, ali izaberite stavku Otkrij. Spisak koji listove dijaloga će se pojaviti, pa izaberite onaj koji želite da otkrijete.

  Otkrivanje listovi dijaloga

Napomene: 

 • Kada ste otkrili radni list, možete samo da tako jedan po jedan osim ako ne koristite Visual Basic for Applications (VBA) kôd...

 • Ako su radni listovi skrivene tako što ćete VBA kodom koji dodeljuje svojstvo xlSheetVeryHidden, komanda "Otkrij" neće prikazati te skrivene listove. Ako koristite radnu svesku koja sadrži VBA kôd i naiđete na probleme sa skrivene radne listove, obratite se vlasniku radne sveske za više informacija.

Vrh stranice

Sakrivanje ili otkrivanje prozora radne sveske

 • Na kartici Prikaz , u grupi prozor kliknite na dugme Sakrij ili Otkrij.

  Na Mac računaru, ovo je u okviru menija "prozor" u meniju "datoteka" iznad trake.

  Skrivanje ili prikazivanje radne sveske iz prikaza > Windows > sakrivanje/otkrivanje

Napomene: 

 • Kada ste otkrili radni list, možete samo da tako jedan po jedan, pa izaberite sa liste skrivenih listova u dijalogu Otkrij.

  Otkrivanje dijalog operativnog sistema windows

 • Ako je komanda Otkrij nedostupna, radna sveska ne sadrži skrivene prozore radne sveske.

 • Kada izađete iz programa Excel, bićete upitani da li želite da sačuvate promene skrivenog prozora radne sveske. Kliknite na dugme Da ako želite da prozor radne sveske bude skriven kada sledeći put otvorite radnu svesku.

Vrh stranice

Skrivanje ili prikazivanje prozora radne sveske na Windows traci zadataka

Excel 2013 uvedena u Jednom dokumentu interfejs, gde svaki radna sveska se otvara u posebnom prozoru. Sledeći koraci primenjuju samo na Excel 2007 i 2010 za Windows.

 1. Za Excel 2010, izaberite stavke datoteka > Opcije.

  Za Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , zatim Opcije programa Excel.

 2. Izaberite stavku Više opcija > Prikaz > potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži sve prozore na traci zadataka .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Sakrivanje ili prikazivanje redova ili kolona

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×