Sinhronizovanje podataka između alatke „Datoteke“ sistema SharePoint i SharePoint lokacije u programu SharePoint Workspace 2010

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Neophodno je obavljati periodičnu sinhronizaciju da bi se održavali paralelni skupovi podataka u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint i na povezanoj SharePoint lokaciji. Pri svakom pokretanju sinhronizacije, razmenjuju se sve promene koje su na obe lokacije izvršene nakon prethodne sinhronizacije. Ove promene mogu uključivati dodate, izbrisane, preimenovane ili premeštene datoteke, kao i ispravke sadržaja datoteka.

Samo član alatke „Datoteke“ sistema SharePoint može biti sinhronizator i zbog toga ovaj član snosi odgovornost za redovno pokretanje sinhronizacija. Ako ste vi sinhronizator, a nećete moći da izvršavate ovaj zadatak tokom dužeg perioda, ovu odgovornost bi trebalo da prenesete na drugog člana. Druga mogućnost je da omogućite planiranu sinhronizaciju da bi se sinhronizacije automatski obavljale u navedenim vremenskim intervalima.

Da biste pokrenuli sinhronizaciju, izaberite stavku Sinhronizuj odmah...

Prebacivanje sa ručne na planiranu sinhronizaciju, i obrnuto

U bilo kom trenutku sinhronizator može izvršiti prebacivanje sa ručne na planiranu sinhronizaciju, i obrnuto. Da biste pregledali trenutnu postavku sinhronizacije, u oblasti za obaveštenja postavite pokazivač na ikonu kalendara. Na primer:

Trenutna postavka rasporeda sinhronizacije

Da biste promenili ovu postavku, uradite sledeće:

  1. Na kartici Početak kliknite na dugme Sinhronizuj i izaberite stavku Raspored sinhronizacije.

    Savet: U oblasti za obaveštenja možete takođe kliknuti na ikonu kalendara.

  2. Unesite željene promene i kliknite na dugme U redu.

Utvrđivanje da li postoje nesinhronizovane promene

Oblast za obaveštenja alatke „Datoteke“ sistema SharePoint prikazuje trenutni status sinhronizacije, ali samo za trenutnog sinhronizatora.

Statusna poruka

Značenje

Sve Groove datoteke su sinhronizovane.

U alatki „Datoteke“ sistema SharePoint ne postoje promene sadržaja koje je potrebno poslati u SharePoint biblioteku dokumenata. Međutim, možda postoje promene u SharePoint biblioteci koje čekaju na slanje u SharePoint Workspace pri sledećoj sinhronizaciji. Kliknite na vezu „Pregled“ da biste videli da li u SharePoint biblioteci postoje promene na čekanju.

Sve Groove datoteke su sinhronizovane. Greške pri sinhronizaciji.

Iako retko, ponekad se može desiti da sve datoteke budu sinhronizovane, ali da postoje greške pri sinhronizaciji. Na primer, mogu postojati različita pravila u vezi sa dozvoljenim tipovima datoteka u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint i na SharePoint lokaciji. Zbog toga datoteka koja je dodata u SharePoint biblioteku možda neće biti dozvoljena u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint.

Postoje nesinhronizovane promene u ovoj alatki.

Postoje neke promene u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint koje čekaju na slanje u SharePoint biblioteku pri sledećoj sinhronizaciji. Kliknite na vezu „Pregled“ da biste videli rezime promena na čekanju, uključujući promene na čekanju u SharePoint biblioteci.

Postoje nesinhronizovane promene u ovoj alatki. Greške pri sinhronizaciji.

Obično je ovaj status posledica neusaglašenosti datoteka u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint i na SharePoint lokaciji do kojih dolazi tokom sinhronizacije. Kliknite na vezu „Greške pri sinhronizaciji“ da biste pregledali greške i preduzeli radnje za rešavanje neusaglašenosti i drugih problema.

Pregled ispravki sinhronizacije

Kada sinhronizator pokrene sinhronizaciju, otvara se prozor Pregled sinhronizacije i opisuje sve ispravke na čekanju. Prozor Pregled sinhronizacije navodi i sve promene na čekanju koje će dovesti do grešaka pri sinhronizaciji. Preporučuje se da u slučaju grešaka pri sinhronizaciji koje ukazuju na neusaglašenost datoteka pre nastavka sinhronizacije preduzmete korake za rešavanje ovih problema.

Napomena: Sinhronizaciju možete nastaviti bez prethodnog rešavanja neusaglašenosti. Ako to uradite, biće prikazana veza Greške pri sinhronizaciji. Na ovu vezu možete kliknuti da biste otvorili dijalog Greške pri sinhronizaciji koji prikazuje listu neusaglašenosti. Međutim, ovaj dijalog ne sadrži automatizovane funkcije za rešavanje neusaglašenosti koje se nalaze u prozoru Pregled sinhronizacije. Zbog toga morate izvršiti korake za ručno rešavanje svih neusaglašenosti.

Rešavanje grešaka pri sinhronizaciji

Da biste rešili greške pri sinhronizaciji koje su prijavljene u prozoru Pregled sinhronizacije, uradite sledeće:

  1. Izaberite stavku koja ukazuje na neusaglašenost.

    Donji deo dijaloga pruža informacije o uzroku neusaglašenosti.

  2. Kliknite na dugme Reši... da biste otvorili dijalog Rešavanje neusaglašenosti.

  3. Izaberite promene datoteke ili fascikle koje želite da zadržite (verzija alatke „Datoteke“ sistema SharePoint ili verzija SharePoint lokacije) i kliknite na dugme U redu.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×