Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaša organizacija ima poslovnu pretplatu na Office 365 ili koristi SharePoint Server 2019, možete da sinhronizujete datoteke SharePoint u fascikli na vašem računaru gde možete da radite direktno u istraživaču datoteka i da pristupite datotekama, čak i kada ste van mreže. Svaki put kada ste na mreži, sve promene koje vi ili drugi korisnici će se automatski sinhronizovati.

Napomena: Informacije o sinhronizovanju datoteka na macOS potražite u članku sinhronizovali datoteke pomoću klijenta za sinhronizaciju OneDrive u operativnom sistemu Mac OS X.

Podešavanje sinhronizacije

 1. U pokretanju aplikacija Office 365 odaberite SharePoint, a zatim kliknite na mesto na kome su datoteke koje želite da sinhronizujete.

 2. Izaberite stavku dokumenti ili idite na potfasciklu koju želite da sinhronizujete.

 3. Kliknite na dugme Sinhronizuj . (Samo treba da uradite kada na računaru da biste podesili sinhronizacije na tom računaru. Kada podesite sinhronizaciju, datoteke sinhronizovati automatski.)

  Snimak ekrana koji prikazuje dugme „Sinhronizuj“ u SharePoint biblioteci.
 4. Ako vaš pregledač zahteva dozvolu za korišćenje „Microsoft OneDrive”, potvrdite da je u redu.

  Važno: Ako vidite na ekranu piše „biblioteku koju želite da sync?”, vaša lokacija se ne nalazi podešen za sinhronizaciju sa OneDrive aplikacija za stone računare. Ako ste IT administrator za vašu organizaciju, pogledajte članak Omogućavanje korisnicima da sinhronizujete SharePoint datoteke sa novi klijent za sinhronizaciju OneDrive. Ako niste IT administrator, a vaš ekranima ne izgledaju kao one u ovom članku, pogledajte članak Sinhronizovanje SharePoint datoteke sa OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju (Groove.exe) ili se obratite IT odeljenju.

 5. Odaberite fascikle koje želite da sinhronizujete, a zatim izaberite stavku Pokreni sinhronizaciju.

  Snimak ekrana dijaloga dozvoljavanja konfiguracije koje fascikle za sinhronizaciju.

  Datoteke će se sinhronizovati sa fasciklom na Računaru koji ima ime organizacije (na primer, userprofile%\Contoso %). Ova fascikla se automatski dodaju u oknu sa leve strane u istraživaču datoteka. Ne možete da izaberete za sinhronizaciju na drugu lokaciju.

  Snimak ekrana koji prikazuje sinhronizacije fascikle za OneDrive i lokacije.
 6. Da biste sinhronizovali datoteke na drugom računaru, idite na tom računaru i ponovo pratite korake.

Napomene: 

 • Sada možete da sinhronizujete SharePoint i OneDrive datoteke koje štiti IRM u poslovni ili školski nalog. Ako trenutno sinhronizujete sa IRM zaštitom lokaciju pomoću prethodne OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju, prestati da je prvi put sinhronizujete sa klijenta za sinhronizaciju. Zatim, instalirajte usluge Rights Management (RMS) klijenta. Kada se to dovrši, otvorite lokaciju SharePoint ili OneDrive u pregledaču i kliknite na dugme „Sinhronizuj” da biste počeli da ga sinhronizujete sa OneDrive aplikacija za stone računare.

 • Ako vidite ikonu katanca na sinhronizovane datoteke u istraživaču datoteka, to znači da datoteke se sinhronizuju samo za čitanje. Možda nemate dozvolu za uređivanje datoteke ili u biblioteku možda bude potrebno odjavljivanje datoteka ili potrebne kolone ili metapodatke. Ako promenite datoteke na računaru, promene neće se sinhronizovati.

 • Ne možete da premeštate OneNote Beležnica sa jedne lokacije na drugu na vašem računaru, a ako se premeštate druge Office datoteke između lokacija, istorija verzija će se izgubiti. Da biste premestili Office datoteke, idite na lokaciju i koristite komandu da biste premestili ili kopirali .

 • Ako lokacija ime sadrži znak kao što su „:” koji nije podržan u imena fascikli u operativnom sistemu Windows, datoteka na lokaciji nije moguće sinhronizovati.

 • Ako ste koristili prethodne OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju, struktura fascikli za sinhronizovane fascikle može promeniti kada počnete da sinhronizujete sa OneDrive aplikacija za stone računare. Na operativnom sistemu Windows 7 računara gde ste koristili prethodne OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju, i dalje možete videti neku staru fascikluSharePoint” u okviru "Omiljene lokacije" u istraživaču datoteka. Možete da uklonite suvišneSharePoint” omiljeni desni taster miša i izabrati stavku ukloni.

Promena postavki sinhronizacije

Da biste promenili fascikle koje sinhronizacija za lokaciju ili da biste zaustavili sinhronizaciju sve datoteke na lokaciji, pratite ove korake:

 1. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDriveoblaka ili je dodirnite na Windows sistemskoj traci poslova na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

 2. U centru aktivnosti izaberite stavke Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli OneDrive ikonu. Ako na ikonu ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive i zatim kliknite na dugme OneDrive u rezultatima pretrage.)

 3. Kliknite na karticu nalog da biste videli listu sinhronizacije lokacije.

  Snimak ekrana sa postavkama naloga u OneDrive klijentu za sinhronizaciju.
 4. Da biste promenili fascikli koju sinhronizujete, izaberite stavku Odaberi fascikle za tu biblioteku, a zatim odaberite fascikle koje želite da sinhronizujete. Da biste zaustavili sinhronizaciju na lokaciji, kliknite na dugme Zaustavi sinhronizaciju pored lokacije. (Kopija datoteke ostaju na vašem računaru. Možete da ih brišete po želji.)

Saznajte više

Rešavanje problema sa sinhronizacijom usluge OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×