Sinhronizacija fascikli „Dokumenti“, „Slike“ i „Radna površina“ sa uslugom OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada sačuvate datoteke OneDrive, možete doći do ih sa bilo kog mesta i datoteke su bezbedni u OneDrive ako bilo šta se dešava sa uređajem. Sada možete da podesite zaštitu za važne fascikle u operativnom sistemu Windows (vaše radne površine, dokumente i slike fascikle) kada koristite lični OneDrive nalog ili poslovni ili školski nalog. Evo kako da podesite fasciklu zaštitu.

Podešavanje fascikle zaštite

Ako ste kvalifikovani za zaštitu važne Windows fascikle (na primer radnu površinu, dokumente ili slike), videćete upit da biste podesili fasciklu zaštitu.

 1. Kliknite na dugme kada budete upitani da zaštiti vaše važne fascikle.

  Ili, ako već zatvorili na odziv, izaberite ikonu oblaka plavo ili belo na Windows sistemskoj traci poslova, a zatim u centru za aktivnosti izaberite više > Postavke > Automatsko čuvanje > Ažuriranje fascikle.

  Važno: Ako ne vidite dugme Ažuriranje fascikle u OneDrive postavke, ne ispunjava uslove za zaštitu fascikle i ostale u ovom članku ne odnosi na vas. Da, ali možete da počnete da čuvanje datoteke u OneDrive tako što ćete promeniti izbore pored svakog imena fascikli iz Samo ovaj računarOneDrive. Bićete upitani da zaštitite važne fascikle samo ako ste kvalifikovani.

 2. U dijalogu Podešavanje zaštite od važnih fascikli , uverite se da su izabrane fascikle koje želite da zaštitite.

  Snimak ekrana podešavanje zaštite u dijalogu važne fascikle u usluzi OneDrive

 3. Izaberite pokretanje zaštitu.

 4. Možete da zatvorite dijalog tokom sinhronizacije datoteke da biste OneDrive. Ili, da biste videli datoteke sinhronizacije, izaberite stavku Prikaz otpremanje toka posla. Ako već zatvorili dijalog, izaberite stavku plavo ili belo oblaka na sistemskoj traci poslova da biste otvorili centar aktivnosti OneDrive .

Kada datoteke završi sinhronizuje OneDrive, budu bezbedni i možete da im pristupite sa bilo kog mesta u dokumente, radne površine ili slike. Kada zaštitite fasciklu na radnoj površini, stavke na vašoj radnoj površini preneti je sa vama na druge stoni kojoj radite pod operativnim sistemom OneDrive.

Promena postavki zaštite fascikle

Ako želite da zaustavi zaštita ili početak zaštita važne fascikle u OneDrive, možete da ažurirate fascikli u OneDrive postavke.

Važno: Kada zaustavite zaštita fascikle, datoteke koje su već zaštićen OneDrive ostati u OneDrive. Ako više ne želite te datoteke u OneDrive, moraćete da ih premestite u lokalnoj fascikli na Računaru sami. Sve nove datoteke koje dodajete u tu fasciklu na Računaru neće biti zaštićen OneDrive.

 1. Otvorite OneDrive postavke (izaberite ikonu plavo ili belo oblaka na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite više > Postavke.)

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 2. U okviru postavke izaberite stavku Automatsko čuvanje > Ažuriranje fascikle.

 3. Da biste zaustavili zaštita fascikle, izaberite stavku Zaustavi zaštita , a zatim potvrdite da želite da zaustavite zaštite u dijalogu Isključivanje zaštite .

  Snimak ekrana kada prestati da zaštita fascikli u usluzi OneDrive

 4. Da biste započeli zaštita fascikle, izaberite bilo koju fasciklu u kojoj ne piše datoteke zaštićene, a zatim izaberite pokretanje zaštitu.

Rešavanje problema sa fasciklu zaštite

Ovo su listu grešaka možete videti kada podešavate fasciklu zaštitu i kako da ih rešite:

 • Sledeći tipovi datoteka mogu biti zaštićene: Outlook datoteka baze podataka (.pst) i OneNote datoteka koji nisu uskladišteni u OneDrive (.one .onepkg, .onetoc, .onetoc2). Da biste nastavili zaštita fascikli, premestite OneNote beležnice u usluzi OneDrive ili uklonite ove stavke iz fascikle koje želite da zaštitite, a zatim pokušajte ponovo.

 • Zaštita fascikla nije dostupna: uobičajenih uzroka za ovu grešku zaštićen da važne fascikle na računarima koji su povezani sa domenom ne može da bude u lični OneDrive nalog (kada ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga). Obratite se IT administratoru o rešenja za zaštitu podataka. Ne bi trebalo da imate problem sa poslovnim ili školskim nalogom.

 • Datoteka premašuje Maksimalna dužina putanje: proverite da li putanja celu datoteke, uključujući i ime datoteke sadrži manje od 520 znakove operativnom sistemu Windows 10 ili u okviru 260 znakova u operativnom sistemu Windows 7. Primer putanje datoteke je:
  C:\Users\ < korisničko ime > \Pictures\Saved\2017\December\Holiday\NewYears\Family...
  Da biste rešili ovaj problem, Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u OneDriveili izaberite potfascikli koja je bliže fascikli najvišeg nivoa.

 • Datoteka prekoračuje maksimalnu veličinu datoteke: OneDrive možete da sinhronizujete datoteke preko 20 GB. Uklanjanje ove datoteke iz fascikle koju želite da zaštitite i pokušajte ponovo.

 • Na ime datoteke nije dozvoljeno u OneDrive: imena datoteka mogu da počinju razmakom ili sadrži bilo koji od ovih znakova: \: / *? < > "|. Ponovo premestite ili preimenujte datoteku da biste nastavili.

 • Fascikla nije izabrana za sinhronizaciju: fasciklu sa greškom se ne sinhronizuje sa Računarom. Da biste ispravili ovu grešku, otvorite OneDrive postavke (kliknite desnim tasterom miša na ikonu plavo ili belo oblaka na sistemskoj traci poslova i kliknite na dugme Postavke), izaberite stavku Odaberi fasciklei uverite se da je izabran na fasciklu koju želite da zaštitite. Ako slika se prikazuje ovu grešku, uverite se da slike, snimke ekrana i kamere pokret su izabrani svi (ili ne postoje). Takođe je moguće i da OneDrive fasciklu pod drugim imenom iz fascikle "Windows važne".

 • Se fascikla nalazi na drugom volumena od OneDrive: OneDrive je podešen za sinhronizaciju na različite volumena nego što je fascikla izabran za zaštitu. A couple od uobičajenih načina to se može dogoditi su (1) ako podesite računar tako da OneDrive je na disk jedinici D:, ali fascikle "Dokumenti" na disk jedinici C: ili (2) ako imate fascikle ukazuje na deljenom mrežnom resursu (to bi najverovatnije doći u školi ili rad). Da biste rešili ovaj problem, podesite OneDrive na istu jačinu zvuka kao fascikla koju pokušavate da zaštitite. U OneDrive postavke, izaberite stavku Prekini vezu ovaj računar. Kad raskinete vezu, ponovo se prijavite i odaberite lokaciju osnovne fascikle da budu na istom jačine zvuka kao fasciklu koju želite da sinhronizujete. Možete i ručno premestite fasciklu koju želite da sinhronizujete jačine isti kao OneDrive tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na fasciklu, izabrati karticu lokacija i izbor lokacije koja se nalazi na istom jačine zvuka kao OneDrive.

 • Važne fascikle nisu u podrazumevane lokacije: fasciklu sa greškom sadrži važne drugu fasciklu i ne mogu biti zaštićene dok ne sadrži fascikla se premešta. Važne fascikle koje mogu da budu spakovani u okviru fascikle uključuju: dokumente, radne površine, slike, snimke ekrana, rad kamere ili OneDrive fasciklu.

 • Sadržaj fascikle na raščlanjivanja (tačku spajanja ili symlink): fasciklu koju želite da zaštitite sadrži određeni tip datoteke koja se povezuje delove zajedno u sistemu datoteka. Ove stavke mogu biti zaštićene. Da biste zaštitili fasciklu, uklonite datoteku uzrokuju problem.

  Oprez: Neke aplikacije mogu zavise od ove veze da biste ispravno funkcionisati. Uklonite samo na veze koje znate da su bezbedni da izmenite.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Posetite OneDrive centar pomoći.

Potražite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Ako ste pratili korake u ovom članku, ali vam je i dalje potrebna pomoć, obratite se timu podrške za OneDrive putem e-pošte.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×