SINGLE (funkcija SINGLE)

Funkcija SINGLE daje jedinstvenu vrednost koristeći logiku poznatu kao implicitni presek. Funkcija SINGLE može da prikaže vrednost, opseg od jedne ćelije ili grešku. 

Kada je navedeni argument u vidu opsega, funkcija SINGLE daje ćeliju koja se nalazi u preseku reda ili kolonu u kojoj se nalazi ćelija iz formule. Ako presek ne postoji ili obuhvata više od 1 ćelije, funkcija SINGLE daje #VALUE! grešku.

Ako je navedeni argument u vidu niza, funkcija SINGLE daje prvu stavku (Red 1, Kolona 1).

U sledećim primerima funkciji SINGLE se dodeljuje opseg i ona daje vrednosti u ćelijama D5 odnosno C1. 

Vertikalni presek

Horizontalni presek

Primer funkcije SINGLE sa opsegom =SINGLE(D1:D10)

Primer funkcije SINGLE sa opsegom =SINGLE(A1:E1)

Napomena: 24. septembar 2018: Funkcija SINGLE je jedna od nekoliko beta funkcija, i trenutno jedina koja je trenutno dostupna samo jednom delu Office Insider korisnika. Nastavićemo da optimizujemo ove funkcije tokom narednih nekoliko meseci. Kada budu spremne, objavićemo ih svim Office Insider korisnicima i pretplatnicima na Office 365.

Sintaksa

=SINGLE(value)

Argument

Opis

vrednost

Obavezno

Vrednost za procenu pomoću implicitnog preseka

Napomene: 

  • Funkcija SINGLE se primarno koristi za kompatibilnost sa starijim formulama sa implicitnim presekom iz starijim verzijama programa Excel.

  • Najnovija verzija programa Excel za Office 365 koristi dinamičke nizove. U ovoj verziji Excel više ne daje tiho implicitni presek za formulu. Umesto toga, uvodi funkciju SINGLE kada otkrije implicitni presek. Ova promena je uvedena da bi formule bile jednostavnije i čitljivije.

  • Excel ima ograničenu podršku za dinamičke nizove između radnih svezaka i taj slučaj je podržan samo kada su obe radne sveske otvorene. Ako zatvorite izvornu radnu svesku, sve povezane dinamičke formule niza daju grešku #REF! error kada ih osvežite.

  • Možete da preuzmete radnu svesku sa primerima funkcije SINGLE.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Funkcija FILTER

Funkcija RANDARRAY

Funkcija SEQUENCE

Funkcija SORT

Funkcija SORTBY

Funkcija UNIQUE

#SPILL! greške u programu Excel

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×