SharePoint Online ograničenja

Poslednji put ažurirano: oktobra 2018.

Ovaj članak opisuje SharePoint Online ograničenja koja se odnose na sve planove. Za ograničenja skladištenja i korisnika za trenutne Office 365 planove i SharePoint Online samostalne planove pogledajte opis usluge SharePoint Online.

Napomene: 

Ograničenja usluge

 • Stavke i datoteke - Lista može da ima do 30 miliona stavki, a biblioteka može da ima do 30 miliona datoteka i fascikli. Prikazi mogu da imaju do 12 kolona za pronalaženje. Da biste saznali više o ograničenjima za prikaz velikih lista, pogledajte odeljak Upravljanje velikim listama i bibliotekama u usluzi Office 365. Za informacije o znakovima koji se mogu koristiti u imenima datoteka pogledajte odeljakNevažeći znakovi u imenima datoteka i fascikli.

 • Podsajtovi - Do 2.000 podsajtova po kolekciji lokacija

 • Synhronizacija - Za optimalne performanse sinhronizovanja preporučujemo da ne skladištite više od 300.000 datoteka u jednoj OneDrive biblioteci ili biblioteci sajta tima. Iako SharePoint Online može da uskladišti 30 miliona dokumenata po biblioteci, za optimalne performanse preporučujemo da sinhronizujete najviše 300.000 datoteka u svim bibliotekama dokumenata. Pored toga, do istog problema sa performansama može doći ako imate 300.000 stavki ili više u svim bibliotekama koje sinhronizujete, čak i ako ne sinhronizujete sve stavke u tim bibliotekama. Ako koristite prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju (Groove.exe), ograničenje za sinhronizovanje po biblioteci je 20.000 stavki (uključujući 5.000 stavki po sajtu tima).

 • Verzije – 50.000 glavnih i 511 manjih verzija

 • SharePoint grupe - Korisnik može da bude član u najviše 5.000 grupa, a svaka grupa može da ima do 5.000 korisnika. Možete da imate do 10.000 grupa po kolekciji sajtova.

 • Skladište termina kontrolisanih metapodataka - 200.000 termina, 1.000 skupova globalnih termina, 1.000 grupa

 • Veličina datoteke i Dužina putanje datoteke – Da biste saznali više o zabranama i ograničenjima prilikom korišćenja Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe), pogledajte Imena nevažećih datoteka i tipove datoteka u OneDrive, OneDrive for Business, i SharePoint.

 • SharePoint hostovane aplikacije – 20.000 instanci po zakupcu.

 • Opsezi jedinstvene bezbednosti po listi ili biblioteci - 5000 jedinstvenih opsega.  Za velike liste, osmišljeni da imaju što je moguće manje jedinstvenih dozvola.

 • Korisnici - 2 miliona po kolekciji sajtova.

  Napomena: Nema ograničenja broja spoljnih korisnika koje možete da pozovete u SharePoint Online kolekcije sajtova. Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje.

Za informacije o ovome:

Idite ovde:

Office 365 ograničenja veza

Dodatne informacije o propusnom opsegu interneta, razmatranju portova i protokola za Office 365 planove potražite u članku Office 365 portovi i protokoli.

SharePoint dostupnost funkcija

Da biste saznali više o dostupnosti SharePoint funkcije i usluzi SharePoint Online u usluzi Office 365, pročitajte članak Opis usluge SharePoint Online.

SharePoint Online ograničenja pretrage

Da biste saznali više o ograničenjima pretrage za SharePoint Online, pročitajte članak Ograničenja pretrage za SharePoint Online.

OneDrive for Business ograničenja i limiti

Da biste saznali više o ograničenjima i granicama prilikom korišćenja Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe), pogledajte Imena nevažećih datoteka i tipovi datoteka u OneDrive, OneDrive for Business, i SharePoint.

Da biste saznali više o ograničenjima i limitima prilikom korišćenja prethodnog OneDrive for Business (Groove.exe) klijenta za sinhronizaciju, pročitajte članak Ograničenja i limiti prilikom sinhronizovanja SharePoint biblioteka sa računarom putem usluge OneDrive for Business.

Da biste odredili koji klijent za sinhronizaciju koristite, pročitajte članak Koji OneDrive klijent za sinhronizaciju koristim?

Tipovi datoteka

Dodatne informacije o vrstama datoteka koje ne možete da dodate na listu potražite u članku Tipovi datoteka koji se ne mogu dodati na listu ili u biblioteku.

URL adrese na mreži

Dodatne informacije o SharePoint Online adresama potražite u članku SharePoint Online URL adrese i IP adrese.

Jezici lokacije

Dodatne informacije o podešavanju jezika lokacija potražite u članku Promena postavki jezika i regiona.

Planiranje i primena SharePoint Online

SharePoint Online vodič za planiranje za Office 365 Office 365 for business.

Dodavanje ili smanjivanje skladišta

Promena prostora za skladištenje za pretplatu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×