SharePoint klasični i moderan iskustva

SharePoint klasični i moderan iskustva

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Saznajte više o moderni iskustva u sistemu SharePoint u sistemu Office 365, uključujući to i kako ih prepoznajete.

Moderna iskustva je dizajniran da bude privlačnih, fleksibilne, mobilnei lakšim za korišćenje. To je dostupna u sistemu SharePoint u usluzi Office 365. Neka moderni iskustva će biti dostupni uskoro sa SharePoint serverom 2019.

Sledeće iskustva su moderni podrazumevano:

 • Matična stranica SharePoint u sistemu Office 365

 • Većina listama i bibliotekama

 • Nove lokacije tima i komunikacije lokacije matične stranice

 • Nove stranice

 • Sadržaji lokacije

 • Lokacija upotrebe

 • Korpa za otpatke

Postojeće lokacije tima matične stranice i druge stranice lokacije kao što su wiki i stranice sa web segmentima su klasični iskustva.

Ne postoji 1:1 mapiranje sva klasični u moderni iskustva. Ovaj članak istražuje razlike između klasični i moderan iskustva i predlozi za pomeranje moderni iskustva.

Za detaljnije informacije, pogledajte Vodič za SharePoint moderni iskustvo.

Napomena: Ako ste administrator zakupca SharePoint, pronaći ćete korisne informacije i alatke u osavremenjavanja klasični SharePoint lokacijai moderan iskustvo prilagođavanja . Ako ste projektant, pogledajte članak SharePoint početni komplet, gde ćete pronaći kao rešenje koje sadrži brojne Veb segmente, oznake tipa datoteke i druge komponente koje možete da koristite kao primer i inspiracija za sopstvene prilagođavanja.

SharePoint početak

Matičnoj stranici SharePoint Online u usluzi Office 365 je moderni iskustvo gde možete da lako pronađete i pristupite SharePoint lokacije u vašoj organizaciji. Takođe ćete pronaći vesti sa lokacijama koje pratite, lokacije koje često posetite i druge predloženi vesti. Pored toga, možete da kreirate lokacije i vesti objavljenih poruka sa ove stranice (ako je vaš administrator ima omogućen mogućnost da biste to uradili). Saznajte više o tome šta ćete videti i kako se koristi na matičnu stranicu pronaći vesti, lokacije, i portalima u sistemu SharePoint.

SharePoint Online matična stranica

Liste i biblioteke

Podrazumevane liste i biblioteke iskustvo je optimizovana za uobičajenih zadataka. Kopiranje i premeštanje datoteka koristite komandnu traku. Zakačite dokumente Dodavanje datoteka kao veze, filtriranje i sortiranje lako i da primenite oblikovanje na kolone.

Razlike između klasični i moderan listama i bibliotekama

Klasični dokument biblioteke Moderna biblioteke dokumenata

Klasični biblioteke na levo, moderan biblioteke sa desne strane

Postoje neke klasični funkcije koje su drugačije ili nisu dostupne u moderni prikaz. One obuhvataju neki tipovi kolona, a neka prilagođavanja. Više informacija potražite u članku razlike između nove i klasični iskustva za liste i biblioteke.

Prebacivanje između klasični i moderan listama i bibliotekama

Da biste se prebacivali između klasični i moderan prikazi liste i biblioteke, pogledajte članak Prebacivanje podrazumevanog iskustvo za liste ili biblioteke dokumenata iz novih ili klasični.

Sajtovi timova

Moderna tim lokacijama su još saradnju nego ikada. Koriste Office 365 grupama za pojednostavljuje model dozvola. Tim lokacijama i stiže unapred popunjena moderni vesti, brze veze i a lokacije aktivnosti. Kao i sa svim funkcijama za moderni, lokacijama tima su optimizovani za izgledaju odlično na mobilnim uređajima. Da biste saznali više o odlično funkcijama, pogledajte članak Šta je to SharePoint lokaciji tima?

Razlike između lokacije tima klasični i moderan

Klasični lokacije Moderna lokacije

Klasični lokacije na lokaciji levo, moderan sa desne strane

Ovo su neke glavne razlike između lokacije tima klasični i moderan:

 • Office 365 grupama Jedna od najvećih razlike između lokacije tima klasični i moderan je da moderni timovima lokacijama povezani sa Office 365 grupe. Grupe vam omogućavaju da odaberete skup osoba koje želite da sarađujete sa i lako podešavanje kolekciju resursa za te osobe da biste delili; resursi kao što su deljene Outlook prijemno poštansko sanduče, deljeni kalendar ili biblioteku dokumenata za saradnju na datotekama. Ne morate da brinete o ručno dodeljivanja dozvola resursi jer dodavanje članova u grupu automatski daje dozvole su im potrebne za alatke za grupu pruža. Office 365 grupe se razlikuju od SharePoint grupe u toj obuhvatanje više resursa za Office 365, su fleksibilnije i se olakšao rad s. Možete lako dodajte osobe u grupu ili deljenje lokacije sa pojedincima tako što ćete kliknuti na dugme Postavke, zatim dozvole za lokaciju na lokaciji.

 • Matična stranica  Kada kreirate na lokaciji tima klasični od predloška lokacije tima, Veb segmenti za objave, kalendar i veze se automatski dodaju na matičnu stranicu, dok ste na lokaciji moderni, dobijate odeljka za vesti, brze veze, aktivnost lokacije i biblioteke dokumenata.

 • Brendiranje  Korišćenje preduzeća brendiranja na SharePoint lokacijama tima je veoma uobičajeni i za klasični lokacije možda ste koristili lokacije teme, alternativne CSS i master stranica. Iako ovi elementi nisu podržane na moderni lokacijama, postoje nove i lakše načina za izvršavanje Prilagođavanje lokacije i brendiranje. Na primer, možete brzo i lako prilagodite boje na SharePoint lokaciju tako što ćete promeniti temu da bi odrazila profesionalni stil i Brenda. Više informacija o radu sa teme, pogledajte članak Promena izgleda SharePoint lokacije. Za informacije o tome kako da kreirate prilagođene teme, pogledajte članak SharePoint lokacije teme.

 • Neke razlike između lokacije tima klasični i moderan uključuju brže lokacije obezbeđujete, ugrađenih uređivanje brzi start menija i još mnogo toga.

Kako da premestite na lokaciji tima klasični lokaciji moderni tima

Ne postoji 1:1 mapiranje između sve funkcije na lokaciji klasični i moderan tima lokacije. Ali administratori kolekcije lokacija možete da povežete lokaciju za klasični grupi i ažurirajte matične stranice na novo iskustvo matičnu stranicu u isto vreme. Saznajte kako u Povezivanje klasični iskustva SharePoint lokaciji tima novu Office 365 grupu. Ako ste administrator kolekcije lokacija, ali ne možete da povežete klasični lokaciju u grupu, vaš administrator je možda onemogućio ovu mogućnost. Pogledajte članak dozvoljava korisnicima povezivanje klasični tim lokacijama novu Office 365 grupama.

Ako želite da zadržite klasični lokaciji bez dodavanja grupe, ali želite da iskoristite prednosti moderni matičnoj stranici, možete da kreirate moderni stranice sa Veb segmente koje želite, a zatim postavite ga kao matičnu stranicu za lokaciju klasični.

Detaljnije informacije i alatke potražite u članku modernizuje klasični lokacijama.

Sajtovi za komunikaciju

Komunikacije lokacije je sjajno mesto da biste preneli informacije se drugima. Možete da delite vesti, izveštaja, statusi i druge informacije u vizuelno formatu. Svrha komunikacije lokacije je slično svrhu klasični lokacije za objavljivanje, ali postoje mnoge razlike. Opšte, komunikacije lokacije su lakše da kreirate i ne oslanjaju na lokaciji infrastruktura za objavljivanje.

Komunikacije lokacije

Komunikacije lokacije

Razlike između komunikacije i objavljivanje lokacije

SharePoint lokacije za objavljivanje se obično koristi za kreiranje portalima interne mreže i komunikacije. Lokacije za objavljivanje su obično više strukturirane i napravljene pomoću master stranice i predložak lokacije za objavljivanje. Pošto je portal za objavljivanje kolekcije lokacija, on takođe mogu da sadrže podlokacija. Da biste kreirali lokaciju za objavljivanje, funkcije objavljivanja mora biti aktivirana. Kompletno rešenje za lokacije za objavljivanje može uključivati dublji dizajn i razvoj posla da biste kreirali prilagođenu master stranice i dizajniranje rasporeda na stranici.

Na lokaciji komunikacije ne oslanjaju na aktiviranje funkcije objavljivanja; Ne koristite master stranicu; i je obično manje strukturirano. To je dizajniran da se koristi bez podlokacijama. Koristi moderni stranica i Veb segmenata. Dok manje strukturu i sprovođenje na lokaciji za komunikaciju, nije lako da kreirate lepe, spreman za mobilni stranicu bez koda.  Kreira se uz jednu od tri predložaka: tema (sa web segmentima da biste se upoznali deljenja informacija kao što su vesti i događaje), Showcase (sa web segmentima da biste koristili fotografije ili slike koje pokazuju proizvoda, tima ili događaja) ili prazno polje da biste kreirali sopstveni dizajn.

Kako da premestite komunikacije lokacije

Ne postoji 1:1 mapiranje između objavljivanje lokacije i komunikacije i bez automatski način da biste ažurirali lokacije za objavljivanje na komunikacije lokacije. Podrazumevano, moderan stranice funkcionalnost nije omogućena na portal za objavljivanje u sistemu SharePoint. Kada ste spremni, preporučujemo da planiranje i počnete sa kreiranjem nove lokacije komunikaciju po potrebi. Saznajte više o kreiranju komunikacije lokacije u sistemu SharePoint Online.

Stranice i web segmenata

Moderna stranice obezbeđuju brz i lak način da biste napravili odaziva stranice koje koriste funkcionalnost moderan Veb segmenata. Stranice su slični klasični Veb segmentima i stranica za objavljivanje, ali su manje strukturirane i lakše da kreirate. Da biste saznali više o moderni stranica, pogledajte članak Dodavanje stranice na lokaciji. Ako se ne možete da kreirate moderni stranicu, administrator možda isključila mogućnost da biste to uradili. Administratori mogu da vidite Dopuštanje korisnicima da kreiraju stranice moderni lokacije za više informacija.

Razlike između klasični stranica i moderan

Klasični web segmentima Moderna stranice

Klasični web segmentima na stranici levo, moderan sa desne strane

Veb segmenti Moderna stranice koriste moderni Veb segmenata. Moderni Veb segmenti su dizajnirani da se lakše da koristite da biste se brže i da izgledaju odlično. Sa moderan Veb segmentima, nema potrebe da zaposli bilo koje kôd. Važno je da Imajte na umu da, iz bezbednosnih razloga, moderan Veb segmenata dozvoliti za umetanje koda kao što su JScript. Takođe je važno da znate da klasični web segmenata nije moguće koristiti na moderni stranica i moderan web segmenata nije moguće koristiti na klasični stranica (osim ako razvojni programer kreira prilagođeni Veb segment koji je dizajniran da se koristi na klasični stranice). Pored toga, ne postoji 1:1 mapiranje klasični u moderni Veb segmenata, ali postoje web segmenata koji imaju slične svrhe. Da biste saznali o svim moderan Veb segmente, pogledajte članak Korišćenje Veb segmenata na SharePoint Online stranicama. Koji moderan Veb segmenti imaju istu svrhu kao nekih često koriste klasični Veb segmenata potražite klasični i moderan Veb segment iskustva.

Za projektante, SharePoint Framework omogućava izgradnja prilagođene moderan Veb delova koji se prikazuju u Veb segment okvira sa alatkama. U okviru SharePoint takođe omogućava prilagođene oznake i upotreba Microsoft Graph API.  Pored toga, projektanti možete pogledati na SharePoint početni komplet, gde ćete pronaći kao rešenje koje sadrži brojne Veb segmente, oznake tipa datoteke i druge komponente koje možete da koristite kao primer i inspiracija za sopstvene prilagođavanja.

Mobilni spremni  Za razliku od klasični stranica, moderan stranice (i zapravo sve moderni funkcije) su dizajnirani da se odaziva i izgledaju odlično na mobilnim uređajima. Preuzimanje mobilne aplikacije SharePoint.

Raspored  Kada kreirate klasični web segmenata, možete da odaberete raspored sa web segmentima da koristite. Raspored nije moguće promeniti nakon dela. Moderni stranica raspored je fleksibilne i može se promeniti u bilo kom trenutku.

Wiki stranice  Drugi tip stranice u sistemu SharePoint Online je Wiki stranice. Postoji bez modernog ekvivalent Wiki stranice.

Kako da premestite moderni stranica

U ovom trenutku nema način da biste promenili klasični stranice u moderni stranicu bez korišćenja Šifra sa više koraka rešenje, koje možda radi dobro za IT administratori i projektantima. Ako nijedan od njih, preporučujemo da pokrenete postepeno planiranje i kreiranje moderni stranica po potrebi.

Lokacije čvorišta

Čvorište lokacije su odličan način povezati nekoliko lokacija koristi zajedno sa istim brendiranje i navigacija. Za razliku od kolekcije lokacija, lokacije čvorišta imaju ravne, umesto hijerarhijski, struktura. Ovo omogućava da budu fleksibilniji od klasični kolekcije. Da biste saznali više o čvorištu lokacije, pogledajte članak Šta je to SharePoint lokacije čvorišta?

Razlike između čvorišta lokacijama i kolekcijama lokacija

Kolekcije lokacija su hijerarhijski i strukturirano. Lokacije čvorišta ravne strukture i fleksibilniju terminima Dodavanje i uklanjanje lokacije iz čvorišta. Za razliku od kolekcije lokacija, lokacija povezane sa lokacije čvorišta možete automatski da usvoje isti brendiranje i teme kao lokacije čvorišta. Povezane lokacije takođe dobijaju uobičajenih za navigaciju i korisnici mogu da biste pretraživali po sve povezane lokacije.

Kako da premestite kolekcije lokacije čvorišta

Ne postoji 1:1 mapiranje između kolekcija lokacija i lokacija čvorišta, tako da automatski ne možete da premestite kolekcije lokacija na lokaciji čvorišta. Međutim, možete da kreirate lokacije čvorišta jednom omogućen od strane administratora. Zatim, možete da počnete da se postepeno premestite lokacije u strukturu lokacije čvorišta. Više informacija potražite u članku Planiranje SharePoint lokacija čvorišta.

Microsoft Flow

SharePoint tokovi posla i Microsoft Flow su oba dizajnirani da automatizujete poslovne procese, kao što je usmeravanje dokumenata na odobravanje. Pomoću Microsoft tok, je lakše od pre da automatizujete procesa bez obimna projektovanje resurse. Da biste saznali više o toka, pogledajte članak na Microsoft Flow dokumentaciju.

Razlike između Microsoft Flow i SharePoint tok posla

Microsoft Flow integrisana u SharePoint liste i biblioteke moderni iskustvo podrazumevano. Jednostavno odaberite stavku protoka na traci sa alatkama liste ili biblioteke. SharePoint tok posla, sa druge strane, kreira se u programu SharePoint Designer ili Visual Studio.

Protoka omogućava integraciju širom usluge Office 365, uključujući Outlook, Microsoft Teams i još mnogo toga. Takođe možete da automatizujete radnje sa nezavisnih proizvođača usluge kao što su DropBox i Twitter.

Protoka koristi bogate, grafičkog interfejsa koji ga čini jednostavniji za Automatizovanje procesa, a je dizajniran za rad sjajno na mobilnim uređajima. SharePoint tok posla, obezbeđuje automatizovanog procesa koji mogu zahtevati na investicije u projektovanje resurse. U ovom trenutku ne u svim radnje SharePoint toka posla su dostupne u toku, ali više dodaju tokom vremena.

Kako da premestite SharePoint tokovi posla Microsoft Flow

Ne postoji 1:1 mapiranje između SharePoint tok posla i Microsoft Flow. Preporučujemo da planiranje za automatizovanje sve nove procese pomoću toka.

Nije neophodno da biste premestili sve postojeće SharePoint tok posla u toku odmah. Međutim, možda će vam nekim slučajevima gde protok pružiće vam bolje mogućnosti, dodatne tačke integracije i bolje performanse od SharePoint tok posla. Za tim slučajevima, možda je vredna ispituje da li kreiranje novog toka ispočetka pruža bolje vrednost u zavise od postojeće SharePoint tok posla.

Pretraga

Moderna pretraga je lične i rezultate koje vidite se razlikuju od koje druge osobe da vide, čak i kada pretražujete iste reči. Videćete rezultate pre nego što počnete da kucate u polju za pretragu, a rezultati se ažurira dok kucate. Saznajte više o tome šta ćete videti.

Pronaći polja za pretragu moderni na matičnoj stranici SharePoint, komunikacije lokacijama i moderan tim lokacijama.

Polje za pretragu Search results

Klasični za pretragu u polju levo, moderan pretrage sa desne strane

Određene funkcije klasični pretrage su drugačije ili nisu dostupne u moderni pretrage. Saznajte više o razlikama između klasični i moderan pretrage iskustva u sistemu SharePoint Server.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×