Saznajte više o zaštićenim porukama u sistemu Office 365

Kao deo pokušaja zaštite poruka, Microsoft je razvijao rešenje za šifrovanje e-pošte da bi se obezbedila jedinstvena poruka pošiljaocu Ako šaljete zaštićenu poruku unutar organizacije ili izvan vaše organizacije.

Kako funkcionišu šifrovane poruke?

Ranije, ako želite da pošaljete šifrovanu poruku nekome izvan organizacije, morali ste da instalirate programski dodatak za šifrovanje Office poruke da biste šifrovali e-poruke. Koraci korišćeni za šifrovanje e-poruke su veoma različiti od koraka koji se koriste za ograničavanje dozvole IRM.

Uz najnovije ispravke koje se Office 365 sada korisnicima pružamo jednako iskustvo obezbeđujući poruke unutar i izvan organizacije. Ukratko, pošiljalac ne mora da se brine da bi odabrao pravi metod šifrovanja za svakog primaoca. 

Primaoci će takođe videti poboljšanja. Bez obzira na usluge dobavljača e-pošte primaoca ili aplikacije e-pošte, moći će da čitaju šifrovanu poruku. Ako primaoci koriste Outlook, doživljaj je besprekoran. Primiće poruku, pogledajte da li je šifrovana i možete da je otvorite i pročitate. Ako ne mogu da koriste Outlook, dobiće povezanost Veb-prikaza sa ograničenom vremenom koja im dozvoljava da pročitaju poruku. Ne postoji softver za instaliranje. Jednostavno otvorite Veb-prikaz veze da biste videli šifrovanu poruku. 

Više informacija potražite u članku Podešavanje mogućnosti šifrovanja Office 365 poruka ugrađeno na vrhu Azure usluge zaštite informacija.

Šifrovane poruke u radnji

U ovom primeru, Sara šalje šifrovane poruke Demijanu. Sarah koristi Office 365 i Outlook, dok Damien koristi gmail. 

1. prvi: Sarah predstavlja e-poruku za Derena, bira opcije> dozvolu, izabere odgovarajući nivo dozvole, a zatim šalje poruku. 

2. korake: Darren prima poruku u usluzi gmail. Klikće na Veb-povezivanje limitirane vremenske veze, potpisuje se sa Google-om i daje pristanak za gmail za pristup vezi.

Treći broj: Darren prikazuje poruku sa Veb-prikaza linka. 

Više informacija potražite u članku Slanje, prikaz i odgovaranje na zaštićene poruke i Kako da otvorim zaštićenu poruku?

Savet: Kada primalac prikaže šifrovanu poruku na vebu, na primer, određena smernica se, na primer, ne prosledi, naglašava i sve ograničene radnje se automatski sprečavaju. 

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×