Saznajte više o usluzi OneDrive datoteke na zahtev

Saznajte više o usluzi OneDrive datoteke na zahtev

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Datoteke na zahtev pomaže vam da pristupite svim datotekama u OneDrive bez potrebe da ih sve preuzimanje i korišćenje prostora za skladištenje na uređaju.

Konceptualna slika datoteke na zahtev

Kada uključite na datotekama na zahtev, videćete sve datoteke u istraživaču datoteka i nove informacije o svakoj datoteci. Nove datoteke kreirane na mreži ili na drugom uređaju pojavljuju se kao samo na mreži datoteka koje ne zauzima prostor na uređaju. Kada ste povezani sa Internetom, moći ćete da koristite datoteke kao svaki drugi datoteka na uređaju.

Sa OneDrive datoteke na zahtev, možete:

 • Postavljanje datoteke i fascikle se uvek dostupan lokalno na uređaju

 • Uštedite prostor na vašem uređaju nabavljanju samo dostupna na internetu

 • Pogledajte važne informacije o datotekama, kao što su da li su se dele ili izgledaju kao

Datoteka će imati ove Statusi u istraživaču datoteka:

Konceptualna slika na mreži samo datoteke
Samo na mreži

Samo na mreži ne zauzima prostor na vašem računaru. Vidite ikonu oblaka za svaku datoteku samo na mreži u istraživaču datoteka, ali preuzimanje na uređaj dok ga otvorite u datoteke. Nije moguće otvoriti samo na mreži kada vaš uređaj nije povezan sa Internetom.

Konceptualna slika lokalno dostupne datoteke
Lokalno dostupne datoteke

Kada otvorite datoteku samo na mreži, to se preuzima na uređaj i postaje lokalno dostupne datoteke. Lokalno dostupne datoteke možete da otvorite bilo kom trenutku, čak i bez pristupa internetu. Ako je potrebno više prostora, možete da promenite datoteku na mreži. Jednostavno kliknite desnim tasterom miša na datoteku i izaberite stavku „Oslobodite prostor”.

Konceptualna slika uvek dostupan datoteke
Uvek dostupan datoteke

Samo datoteke koje ste označili kao „Uvek da držite na ovom uređaju” imaju zeleni krug sa belim oznaku potvrde. Ove datoteke preuzmite na uređaju i zauzimaju prostor, ali su uvek tu za možete čak i kada ste van mreže.

Uključivanje datoteke na zahtev

Datoteke na zahtev radi sa svim aplikacijama koje koristite, uključujući Windows aplikacija radne površine i aplikacija iz Windows prodavnice. Pored toga, datoteka na zahtev radi sa svim ličnim i poslovni datoteka sa OneDrive i SharePoint Online lokacije tima.

Kada ste prijavljeni na sistem OneDrive na uređaju:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu plavo ili belo OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  Snimak ekrana koji prikazuje kursor postavljen iznad bele ikone OneDrive sa tekstom OneDrive – Lično.

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Izaberite stavku Početak, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.)

 2. Kliknite na zupčanik postavke .

 3. Na kartici postavke , izaberite okvir Uštedite prostor i preuzmete datoteke dok ih koristite .

Napomena: Postavke datoteke na zahtev su jedinstvene za svaki uređaj.

Označavanje datoteke ili fascikle za korišćenje van mreže ili kao samo na mreži

 1. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu.

 2. Izaberite stavku uvek čuvate na ovom uređaju ili oslobodite prostor.

  Konceptualna slika meni sa opcijama kada kliknete desnim tasterom miša OneDrive datoteke iz istraživača datoteka

Napomene: 

 • Nove datoteke ili fascikle napravljene na mreži ili na drugom uređaju pojavljuju se kao samo na mreži da biste sačuvali maksimalni prostor. Međutim, ako ste označili fasciklu kao „Uvek da držite na ovom uređaju”, nove datoteke u toj fascikli preuzmite na uređaj kao uvek dostupan datoteke.

 • Ako je u fasciklu samo na mreži, možete da označite pojedinačne datoteke u toj fascikli kao uvek dostupan.

Odaberite fasciklu da biste sakrili na uređaju

Ponekad možda ćete želeti da biste se uverili da fascikli se ne prikazuje na uređaju zbog privatnosti. Na primer, možda ćete želeti da biste sakrili lične fascikle na računaru na poslu. Evo kako to.

 1. Kliknite na plavi OneDrive ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  Snimak ekrana koji prikazuje kursor postavljen iznad plave ikone OneDrive na traci zadataka sa tekstom OneDrive – Contoso.

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Izaberite stavku Početak, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.)

 2. U Centru aktivnosti izaberite zupčanik Postavke.

 3. Pored stavke na lokaciju gde želite da izaberem fascikle, kliknite na dugme izaberite stavku Odaberi fascikle.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu pored fascikle koje želite da zadržite isključili ovaj uređaj.

Važno: Postavke datoteke na zahtev su jedinstvene za svaki uređaj, tako da možda ćete morati da uradite u svakom uređaju mesto na koje želite da zadržite fascikle.

Najčešća pitanja

Šta se dešava ako se brisanje datoteke ili je premestiti u smeće.

Kada izbrišete datoteku samo na mreži sa uređaja, izbrišite ga iz vaše OneDrive na svim uređajima i na mreži. Možete da vratite izbrisane datoteke i fascikle iz vaše OneDrive Korpa za otpatke na Vebu do 30 dana. Ako izbrišete lokalno dostupne datoteke, on se pojavljuje i u uređaj korpe za otpatke.

Ako želite da sakrijete fascikle na uređaju, pogledajte članak Odaberite fasciklu da biste sakrili na uređaju.

Menjanje datoteke da biste samo na mreži briše datoteke iz moje OneDrive?

Ne, menjanje datoteke da biste samo na mreži ne briše iz vaše OneDrive. Datoteka je više ne zauzima prostor na uređaju, a i dalje moći da vidite datoteku iz OneDrive mobilne aplikacije ili na Veb lokaciji.

Mogu li da premestim samo na mreži u fascikli moji OneDrive ?

Samo na mreži možete da premestite u fasciklu OneDrive za taj nalog OneDrive . Kada premeštate datoteke izvan te OneDrive fascikle, datoteke preuzmite novu fasciklu i se uklanjaju iz vaše OneDrive. Ako slučajno izbrišete nešto, možete da vratite u prethodno stanje datoteke ili fascikle tako što ćete otići na OneDrive korpe za otpatke.

Mogu li da koristim pretragu radne površine da biste pronašli samo na mreži?

Da, pretraga radne površine možete da pronađete samo na mreži po imenu, ali ga ne možete da pretražujete sadržaj unutar samo na mreži zato što su nisu uskladištene na uređaju.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×