Saznajte više o OneDrive datotekama na zahtev

Saznajte više o OneDrive datotekama na zahtev

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

OneDrive Datoteke na zahtev pomaže vam da pristupite svim datotekama u OneDrive bez potrebe da ih sve preuzimanje i korišćenje prostora za skladištenje na uređaju.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Kada uključite na datotekama na zahtev, videćete sve datoteke u istraživaču datoteka i nove informacije o svakoj datoteci. Nove datoteke kreirane na mreži ili na drugom uređaju pojavljuju se kao samo na mreži datoteka koje ne zauzima prostor na uređaju. Kada ste povezani sa Internetom, moći ćete da koristite datoteke kao svaki drugi datoteka na uređaju.

Napomena: Znaćete da datoteke na zahtev je uključena ako vidite status ikone pored datoteke u istraživaču datoteka, kao što je prikazano u video zapisu. OneDrive Datoteke na zahtev zahteva Windows 10 Jesenja kreatora Update (verzija 16299.15 ili noviji) i OneDrive napraviti 17.3.7064.1005 ili novija verzija. Zašto ne vidim datoteke na zahtev opcija u postavkama usluge OneDrive? Datoteke na zahtev možda neće biti kompatibilni sa nezavisnih proizvođača antivirusnog rešenja.

Uštedeli prostor sa OneDrive

Sa OneDrive datoteke na zahtev, možete:

 • Uštedite prostor na vašem uređaju samo pravljenjem datoteka na mreži

 • Postavljanje datoteke i fascikle se uvek dostupan lokalno na uređaju

 • Važne informacije o datoteke, na primer da li su se dele

 • Čak i ako nemate potrebne aplikaciju instaliran da biste ga otvorili u članku sličice 300 različite tipove datoteka

Datoteka će imati ove statusi u istraživaču datoteka:

Konceptualna slika na mreži samo datoteke
Samo na mreži

Datoteke samo za Online ne zauzima prostor na vašem računaru. Vidite ikonu oblaka za svaku datoteku samo na mreži u istraživaču datoteka, ali preuzimanje na uređaj dok ga otvorite u datoteke. Nije moguće otvoriti samo na mreži kada vaš uređaj nije povezan sa Internetom.

Konceptualna slika lokalno dostupne datoteke
Lokalno dostupne datoteke

Kada otvorite datoteku samo na mreži, to preuzima na uređaj i postaje lokalno dostupne datoteke. Lokalno dostupne datoteke možete da otvorite bilo kom trenutku, čak i bez pristupa internetu. Ako je potrebno više prostora, možete da promenite datoteku nazad na mreži samo. Jednostavno kliknite desnim tasterom miša na datoteku i izaberite stavku „Oslobodite prostor”.

Konceptualna slika uvek dostupan datoteke
Uvek dostupan datoteke

Samo datoteke koje ste označili kao „Uvek da držite na ovom uređaju” imaju zeleni krug sa belim oznaku potvrde. Ove datoteke uvek dostupan preuzmite na uređaj i zauzimaju prostor, ali su uvek tu za možete čak i kada ste van mreže.

Uključivanje datoteke na zahtev

Datoteke na zahtev radi sa svim aplikacijama koje koristite, uključujući Windows aplikacija radne površine i aplikacija iz Windows prodavnice. Pored toga, datoteka na zahtev radi sa svim ličnim i poslovni datoteka sa OneDriveSharePoint Onlinei SharePoint Server 2019 lokacije tima.

 1. Proverite da li ste prijavljeni u OneDrive na uređaju.

 2. Izaberite ikonu plavo ili belo OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova trake zadataka operativnog sistema Windows.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  (Možda ćete morati da kliknete na Prikaži skrivene ikone strelicu Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored na sistemskoj traci poslova da biste videli OneDrive ikonu. Ako na ikonu ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Izaberite stavku Početak, u polju za pretragu otkucajte OneDrive i zatim izaberite stavku OneDrive u rezultatima pretrage.)

 3. U centru aktivnosti izaberite stavke Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 4. Na kartici Postavke , izaberite okvir uštedite prostor i preuzmete datoteke dok ih koristite .

Napomena: Postavke datoteke na zahtev su jedinstvene za svaki uređaj, pa proverite da li ste ga uključite za svaki uređaj mesto na koje želite da ga koristite. Zašto ne vidim datoteke na zahtev opcija u postavkama usluge OneDrive? Da biste saznali kako administrator možete da uključite na datotekama na zahtev, pogledajte članak OneDrive datoteke na zahtev za preduzeća.

Označavanje datoteke ili fascikle za korišćenje van mreže ili kao samo na mreži

 1. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu.

 2. Izaberite stavku uvek čuvate na ovom uređaju ili oslobodite prostor.

  Konceptualna slika meni sa opcijama kada kliknete desnim tasterom miša OneDrive datoteke iz istraživača datoteka

Napomene: 

 • Nove datoteke ili fascikle napravljene na mreži ili na drugom uređaju pojavljuju se kao samo na mreži da biste sačuvali maksimalni prostor. Međutim, ako ste označili fasciklu kao „Uvek da držite na ovom uređaju”, nove datoteke u toj fascikli preuzmite na uređaj kao uvek dostupan datoteke.

 • Ako je u fasciklu samo na mreži, možete da označite pojedinačne datoteke u toj fascikli kao uvek dostupan.

Odaberite fasciklu da biste sakrili na uređaju

Ponekad možda ćete želeti da biste se uverili da fascikli se ne prikazuje na uređaju zbog privatnosti. Na primer, možda ćete želeti da biste sakrili lične fascikle na računaru na poslu. Evo kako to.

 1. Izaberite ikonu plavo ili belo OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova trake zadataka operativnog sistema Windows.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Izaberite stavku Početak, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.)

 2. U centru aktivnosti izaberite stavke Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Pored stavke na lokaciju gde želite da izaberem fascikle, kliknite na dugme izaberite stavku Odaberi fascikle.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu pored fascikle koje želite da zadržite isključili ovaj uređaj.

Važno: Postavke datoteke na zahtev su jedinstvene za svaki uređaj, tako da možda ćete morati da uradite u svakom uređaju mesto na koje želite da zadržite fascikle.

Pitanja u vezi sa datotekama na zahtev

Zašto ne vidim datoteke na zahtev opcije u okviru postavke OneDrive ?

Prvo se uverite da nemate Windows informacije zaštitu (put), ranije se zvala zaštitu podataka preduzeća (EDP) podešen na vašem računaru. Datoteke na zahtev je još nije podržana kada je omogućena za put.

Ako ne vidite opcije datoteke na zahtev, najnoviju verziju sistema OneDrive nije objedinjene vam još uvek. Evo kako da biste dobili najnoviju verziju sistema OneDrive.

 1. Proverite da li radite pod operativnim sistemom Windows 10 Jesenja kreatora Update (verzija 16299.15 ili noviju verziju).

 2. Preuzmite i instalirajte najnoviju verziju OneDrive koja snima sa Windows 10 Jesenja kreatora Update.

 3. Ponovno pokrenite računar.

 4. Nakon ponovnog pokretanja računara, kliknite na dugme Start , potražite „OneDrive”, a zatim izaberite OneDrive aplikacija za računare.

 5. Kada se pokrene instaliranje usluge OneDrive, unesite lični odnosno školski ili poslovni nalog, a zatim izaberite stavku Prijavi se.

  Snimak prvog ekrana procesa podešavanja usluge OneDrive

 6. Sledite uputstva da biste uključili na datotekama na zahtev.

Kako da se prijavim u da OneDrive?

OneDrive Instalacioni program će vas upitati da se prijavi kada pokrenete Windows 10 po prvi put ili kada preuzmete aplikaciju za stone računare i da se pokrene po prvi put. Takođe ćete biti zatraženo da se prijavite kada dodate novi nalog u OneDrive.

 1. Pokrenite instalacioni program OneDrive :

  • Ako imate nema naloga prijavljeni u OneDrive, kliknite na dugme Start , potražiteOneDrive”, a zatim izaberite OneDrive aplikaciju za stone računare.

  • Ako već imate nalog pošte prijavljeni u OneDrive, kliknite desnim tasterom miša na ikonu plavo ili belo oblaka na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke. Na kartici nalog izaberite stavku Dodaj nalog.

 2. Kada se pokrene instaliranje usluge OneDrive, unesite lični odnosno školski ili poslovni nalog, a zatim izaberite stavku Prijavi se.

  Snimak prvog ekrana procesa podešavanja usluge OneDrive

Šta se dešava ako se Brisanje datoteke ili je premestiti u smeće.

Kada izbrišete datoteku samo na mreži sa uređaja, izbrišite ga iz vaše OneDrive na svim uređajima i na mreži. Možete da vratite izbrisane datoteke i fascikle iz vaše OneDrive korpa za otpatke na vebu do 30 dana. Ako izbrišete lokalno dostupne datoteke, on se pojavljuje i u uređaj korpe za otpatke.

Ako želite da sakrijete fascikle na uređaju, pogledajte članak Odaberite fasciklu da biste sakrili na uređaju.

Menjanje datoteke da biste samo na mreži briše datoteke iz moje OneDrive?

Ne, menjanje datoteke da biste samo na mreži ne briše iz vaše OneDrive. Datoteka je više ne zauzima prostor na uređaju, a i dalje moći da vidite datoteku iz OneDrive mobilne aplikacije ili na Veb lokaciji.

Mogu li da premestim samo na mreži u fascikli Moji OneDrive ?

Samo na mreži možete da premestite u fasciklu OneDrive za taj nalog OneDrive . Kada premeštate datoteke izvan te OneDrive fascikle, datoteke preuzmite novu fasciklu i se uklanjaju iz vaše OneDrive. Ako slučajno izbrišete nešto, možete da vratite u prethodno stanje datoteke ili fascikle tako što ćete otići na OneDrive korpe za otpatke.

Mogu li da koristim pretragu radne površine da biste pronašli samo na mreži?

Da, pretraga radne površine možete da pronađete samo na mreži po imenu, ali ga ne možete da pretražujete sadržaj unutar samo na mreži zato što su nisu uskladištene na uređaju.

Zašto dobijam preuzimanje obaveštenja o moje aplikacije za uključivanje na datotekama na zahtev?

Primićete obaveštenje kada Windows automatski preuzimanja datoteka samo na mreži za aplikacije. Više informacija potražite u članku Automatsko preuzimanje obaveštenja u operativnom sistemu Windows 10 datoteke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×