Saznajte više o Office 365 grupama

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Poslednji put ažurirano 15 februar, 2019

Office 365 grupe je usluga koja radi sa Office 365 alatke koje koristite već tako da možete da sarađujete sa članovima tima prilikom pisanja dokumente, kreiranje unakrsnih tabela, rad na projektu planove, planiranje sastanaka ili slanje e-pošte.

Ovaj članak će vas upoznati sa tim šta su to grupe i pružiti vam neke korisne veze ka sledećim koracima.

Najnovije vesti i video zapise o Office 365 grupama potražite na Office blogovima

Savet: Ako tražite informacije o korišćenju grupa kontakata u programu Outlook da biste poslali e-pošte na listu osoba – kao što su grupe prijatelja – pogledajte članak Kreiranje grupe kontakata ili listi distribucije u programu Outlook za računar.

Šta su to Office 365 grupe?

Grupe u Office 365 omogućavaju vam da odaberete skup osoba koje želite da sarađujete sa i lako podešavanje kolekciju resursa za te osobe da biste delili. Resursi kao što su deljene Outlook prijemno poštansko sanduče, deljeni kalendar ili biblioteku dokumenata za saradnju na datotekama.

Ne morate da brinete o ručno dodeljivanja dozvola resursi jer dodavanje članova u grupu automatski daje dozvole su im potrebne za alatke za grupu pruža. Pored toga, grupe su novo i Poboljšano iskustvo za koristili smo da koristite liste distribucije ili deljenih poštanskih sandučića da biste uradili.

Savet: Za informacije o nadogradnji na tradicionalne distribuciju navodi da Office 365 grupama potražite u ovom članku.

Određene resurse koje su obezbeđene neznatno zavisi od grupe iskustvo tim želi da imate. Dok razmatrate opcije važno je da zapamtite da su iste retko veličine sve. Različite timovima možda ćete hteti da biste radili na različite načine i Office 365 ima alatke da biste omogućili saradnju u bilo kom obliku radije u timovima.

Možete da kreirate Office 365 grupe iz raznih alatke programa Outlook, Outlook na vebu, uključujući Outlook Mobile, SharePoint, planer, timovima i još mnogo toga. Koju alatku birate da biste pokrenuli iz zavisi od malo na koju vrstu grupe kojima radite. Na primer; u programu Microsoft trudimo da biste pokrenuli iz programa Outlook kada mi pravite grupe organizovane oko e-pošte i kalendara. Ako je grupa za preduzeće širok komunikaciju trudimo da se pokrene sa Yammer. Za saradnju na osnovu ćaskanje ćemo početi grupe iz Microsoft Teams.

Kada kreirate grupu, moraćete da odlučite da li želite da bude u privatnoj grupi ili javnoj grupi. Sadržaj u javnoj grupi mogu da vide bilo ko iz vaše organizacije i da je neko iz vaše organizacije može da se pridruži grupi. Sadržaj u privatnoj grupi mogu da vide samo članovi grupe i osobe koje želite da se pridružite privatnoj grupi imaju da odobri vlasnik grupe.

Napomena: Trenutno, grupa kreirali iz programa Outlook na vebu su privatni podrazumevano.

Osobe izvan organizacije ne mogu da vide javne niti privatne grupe, a ne mogu ni da im pristupaju osim ako ih posebno ne pozovete kao goste.

Više informacija o promeni grupa iz javnih privatno (ili obrnuto) potražite u odeljku da Office 365 grupa javna ili privatna.

Vlasnici, članovi i goste

Vlasnika grupe su moderatore grupe. Mogu da Dodavanje ili uklanjanje članova i imaju jedinstvene dozvole, kao što je mogućnost da izbrišete razgovor i iz deljene prijemno poštansko sanduče ili promenite različite postavke za grupu. Vlasnika grupe da biste preimenovali grupu, ažurirajte opis ili sliku i još mnogo toga. Ako ste upoznati sa SharePoint uloge zatim vlasnik grupe je administrator kolekcije lokacija

Članovi grupe su redovni korisnici u vašoj organizaciji koje koriste grupe za saradnju. Oni mogu da pristupe sve u grupi, ali ne možete da promenite postavke grupe. U SharePoint svetu su članovi lokacije. Više informacija o dodavanju ili uklanjanju članovi grupe potražite Dodaj i Ukloni članove grupe u programu Outlook.

Gosti kao što su članovi grupe, ali se nalaze izvan vaše organizacije. Podrazumevano korisnici mogu da pozovem goste da se pridružite grupi, a možete da kontrolišete tu postavku. Više informacija potražite u članku pristup gosta u Office 365 grupama.

Izaberite tip grupe koju želite da koristite:

Ako biste radije deljene prijemno poštansko sanduče režim za saradnju, iskustvo grupe u programu Outlook je za vas. Dobićete tako što ćete kreirati grupe u programu Outlook:

Nijedan od tih resursa ne morate ručno da pravite. Kada napravite grupu, oni se prave automatski i članovima grupe se dodeljuju neophodne dozvole kako bi mogli odmah da počnu da ih koriste.

Ove resurse možete da pristupite preko poznate Microsoft Outlook 2016 klijentu radne površine, preko programa Outlook na vebu, putem programa Outlook 2016 za Mac (deljene prijemno poštansko sanduče) ili putem mobilnog Outlook. Pronaći ćete u Office 365 grupama u oknu za navigaciju sa leve strane u Outlook na računaru ili na vebu.

Pronaći ćete grupa u oknu za navigaciju sa leve u programu Outlook ili Outlook na vebu

Uz novi Office 365 grupama iskačuću karticu, imate brz pristup deljenog resursa iz grupe. Jednostavno zadržite pokazivač iznad ime grupe u programu Outlook na Vebu ili SharePoint.

Slika nove Office 365 grupama iskačuću karticu

Najnovija deo naše saradnje priče je Microsoft timovima. Microsoft Teams je unutrašnji ponavljaj za tim – neprekidno, na osnovu ćaskanje radnog prostora gde možete da imate neformalnu, u realnom vremenu, razgovori oko fokusirani teme ili određene grupe potfascikle u okviru grupe.

Yammer dovodi poslovno društveno iskustvo na saradnju. To vam pomaže da budu nova veza i otkrića u organizaciji. To može pomoći da komuniciraju i razmatraju i razmenjuju celo preduzeće ili zajedničke kamate oblasti.

Povezani grupa u Yammer ćete dobiti tako što ćete kreirati na Office 365:

  • Yammer grupu – zajedničko mesto za vođenje razgovora i deljenje informacija

  • SharePoint biblioteku dokumenata –centralno mesto gde grupa skladišti i deli datoteke

  • Deljenu OneNote beležnicu – za prikupljanje ideja, istraživanja i informacija

  • SharePoint sajt tima – centralno spremište za informacije, veze i sadržaj povezan sa grupom

  • Planner – za dodelu projektnih zadataka članovima grupe i upravljanje njima

Tim alatkama možete da pristupite putem usluge Yammer u pregledaču ili pomoću aplikacije Yammer na iOS, Android ili Windows Phone uređaju.

Kada grupa nadživi svrhu zbog koje, možete da je izbrišete da biste oslobodili sistemske resurse i da biste uklonili grupu koja se listama ni prikazivala. Pogledajte video: Brisanje grupe. Ako ne želite da zapamtite da biste izbrisali zastarelih grupe vaš administrator može da podesi smernice za rok važenja koji će uzrokovati stare grupe da istekne i uklanjaju automatski nakon određenog vremenskog perioda. Pogledajte članak: smernica za rok važenja Office 365 grupu.

Napomena: Sadržaj na ovoj kartici je namenjen administratorima.

Postoje tri primarni modela obezbeđujete u Office 365 grupama: otvaranje, koje vodi IT ili kontrolisani. Svaka ima svoje prednosti.

Model

Prednosti

Otvorite (podrazumevano)

Korisnici mogu da kreiraju sopstvene grupe po potrebi bez potrebe da čekam ili trudi se, on

IT-om

Korisnici poziva za grupu iz nje. To može da ih vodi na izbor najbolje alatke za saradnju za svoje potrebe

Kontrolisani

Grupisanje kreiranja ograničena za određene osobe, timovima ili usluge (pogledajte članak: Kontrola ko može da kreira Office 365 grupama)

Ako želite da kontrolišete kako su imenovane vaš Office 365 grupama možete da koristite za imenovanje smernica za nametanje imena grupa da se pridržava na određene standarde, uključujući prefixed ili sufiksa kao i blokira sporan imena. Pogledajte Office 365 grupe imenovanja smernica za više informacija.

Svaka grupa ima najmanje jedan vlasnik koje možete da dodate ili uklonite članove i izvršite neke osnovne curation grupe i njen sadržaj. Obično to vlasnik radi u programu Outlook. Pogledajte video: Dodavanje i uklanjanje članovi grupe u programu Outlook. Ako vlasnik grupe (ili vlasnici) organizaciju napusti iz bilo kog razloga administrator možete dodeliti novog vlasnika grupe. Pročitajte članak Dodeljivanje novog vlasnika zapušteni grupu.

Pored toga, ako imate dozvole Administratora Exchange Online administraciju grupa sa Office 365 centar administracije (pogledajte članak Upravljanje članstvom grupe u Office 365 centar administracije) ili PowerShell (pogledajte Upravljanje Office 365 Grupe sa PowerShell .

Ovde možete dobiti zajedno vreme kada želite da biste izbrisali grupu iz vašeg zakupca. Potražite informacije o tome kako da biste izbrisali grupu: Brisanje grupe. Ako je grupa slučajno izbrisane administratori mogu vraćanje toj grupi do 30 dana potražite u članku: Vraćanje izbrisanih Office 365 grupe.

Ako biste radije više automatizovan način na koji upravlja životnim ciklusom vaš Office 365 grupama možete da koristite za istek da istekne grupe na određeni vremenski interval. Grupe vlasnika će dobiti e e-pošte 30, 15 i 1 dana pre isteka grupe koje će im omogućiti da lako obnoviti grupi ako i dalje je to potrebno. Pogledajte članak: smernica za rok važenja Office 365 grupu.

Ograničenja grupa

Maksimum...

Vrednost

Vlasnika po grupi

100

Grupe koje korisnik može da kreira

250

Grupe koje može da napravi administrator

Do podrazumevanog ograničenja zakupca od 500.000

Broj članova

Više od 1000, ali samo 1.000 možete da pristupite grupni razgovori istovremeno.

Korisnici možda ćete primetiti kašnjenja prilikom pristupa kalendar i razgovore u veoma velike grupe u programu Outlook

Broj grupa korisnika može da bude član

 1000

Skladište datoteka

1 terabajt + 10 GB po pretplaćenom korisniku sve dodatne kupljen prostor za skladištenje. Možete da kupite neograničenu količinu dodatnog prostora za skladištenje.

Veličinu poštanskog sandučeta grupe

50 GB

Maksimalan broj podrazumevane grupe koje organizacija Office 365 može imati trenutno 500.000.

Ako planirate da korisnik funkciju „Grupe povratnim upisivanjem” iz alatke za Azure Active Directory povezivanje, Maksimalna dužina je 448 znakova u vezi sa atribut „Opis”.

Više informacija o SharePoint Online skladište u članku SharePoint Online ograničenja i SharePoint Online granice i ograničenja softvera.

Upravljanje Office 365 grupa je efikasnije kada korisnih informacija o korišćenju grupa. Office 365 centar administracije ima izveštavanje alatke koje možete da vidite stvari kao što su prostora za skladištenje koristite, koliko aktivni grupa koje imate i čak kako korisnici koriste grupe. Pogledajte članak: Office 365 izveštaja u centru administracije za više informacija.

Office 365 grupama vam pruža niz alatki za usaglašenost, zaštiti informacijai e-otkrivanja .

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×