Saznajte više o novoj usluzi Outlook.com

Bolje iskoristite e-poštu uz novi Outlook.com. Unapredili smo pretragu da biste lakše nego ikada pronašli ono što tražite. Nove funkcije kao što su Pregledi fotografija i priloga omogućavaju vam da vidite slike i datoteke bez napuštanja prijemnog sandučeta. Sada možete i da dodate emoji emotikone i GIF datoteke u poruke.

Napomena: Da biste brzo promenili postavke kako bi prijemno sanduče izgledalo kako želite, pogledajte članak Personalizovanje nove aplikacije Pošta u usluzi Outlook.com.

Šta je novo u usluzi Outlook.com

Snimak ekrana Outlook pločice u pokretanju aplikacija

Kada se prijavite u Outlook.com, idete pravo u prijemno sanduče.

Snimak ekrana interfejsa „Pošta“

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Poruka

Kreirajte novu poruku izborom stavke Nova poruka.

2

Spisak fascikli

Spisak sadrži fascikle iz poštanskog sandučeta. Može da sadrži i druge fascikle kao što su Omiljene i Arhiva.

Odaberite stavku Razvij Razvij da biste prikazali spisak Fascikle ili odaberite stavku Skupi Skupi da biste ga sakrili.

Kliknite desnim tasterom miša na postojeću fasciklu i izaberite stavku Napravi novu potfasciklu.

Da biste saznali više o dostupnim fasciklama pročitajte članak Rad sa fasciklama sa porukama u usluzi Outlook.com.

3

Polje za pretragu

U polju Pretraga otkucajte ime ili adresu e-pošte osobe ili ključnu reč koju želite da potražite i pritisnite taster Enter ili kliknite na dugme Ikona „Pretraga“. .

Snimak ekrana prikazuje polje „Upit za pretragu“ u usluzi Outlook.com.

4

Lista poruka

Navedene su poruke u trenutnoj fascikli. Može se prikazati i vizuelno upozorenje da je poruka nepročitana, sadrži prilog ili je označena zastavicom.

U vrhu liste poruka možete da odaberete način na koji želite da prikažete listu.

Izaberite stavku Filtriranje i odaberite neku od sledećih opcija: Sve, Nepročitano, Za mene, Označeno zastavicom ili Sortiraj po.

Svaka poruka ima i malu traku sa alatkama. Za svaku poruku možete da koristite komande Izbriši, Označi kao nepročitano, Označi poruku zastavicom ili da je zakačite da biste je zadržali na vrhu fascikle.

5

Okno za čitanje

Poruka ili razgovor koje odaberete pojaviće se u oknu za čitanje. Koristite komandnu traku iznad okna za čitanje za izvršavanje uobičajenih radnji kao što su brisanje, arhiviranje, brisanje, premeštanje e-poruka ili kategorizovanje.

Snimak ekrana prikazuje komandnu traku koja se pojavljuje u oknu za čitanje sa opcijama za uobičajene radnje kao što su brisanje, arhiviranje i prelazak na.

Izaberite stavku Više Ikona „Još“ da biste videli dodatne radnje – na primer, opciju Odštampaj za poruku. Da biste saznali više o štampanju, pročitajte članak Štampanje e-poruka i kalendara u usluzi Outlook.com.

Snimak ekrana pločice kalendara u pokretanju aplikacija

Pratite zakazane obaveze, sastanke ili druge događaje sa bilo kog mesta. Dodajte, uređujte ili brišite događaje pomoću dnevnog, sedmičnog ili mesečnog prikaza. Više informacija o radu sa kalendarima u usluzi Outlook.com potražite u temi Korišćenje kalendara u usluzi Outlook.com.

Napomena: Trenutno nije moguće pretraživati kalendar u beta verziji usluge Outlook.com. Uskoro će biti dostupno ažurirano iskustvo pretrage.

Snimak ekrana interfejsa „Kalendar“

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Novi događaj

Napravite novi događaj izborom stavki Novi događaj. Zatim dodajte informacije o događaju.

2

Moji kalendari

U okviru Kalendari, Moj kalendar je podrazumevani izbor i prikazuje kalendar u prikazu meseca. Možete da se pomerate unapred ili unazad kroz mesece kalendara koristeći strelice iznad kalendara.

Možete da dodate druge kalendare, na primer kalendar praznika, tako što ćete izabrati stavku Otkrijte kalendare u oknu s leve strane. Kad dodate novi kalendar, možete da odaberete da li želite da ga prikažete tako što ćete potvrditi ili opozvati izbor opcije kalendara.

Ako odlučite da ne želite kalendar koji ste napravili, kliknite desnim tasterom miša na kalendar i izaberite stavke Ukloni > Izbriši.

3

Ostali kalendari

U datom trenutku možete pregledati više od jednog kalendara, dodati kalendare i izabrati kalendar koji će se prikazati ili napraviti nove kalendare.

4

Opcije prikaza

Odaberite prikaz kalendara: Dan, Radna sedmica, Sedmica ili Mesec. Da biste se vratili na današnji datum, izaberite stavku Danas na levoj strani komandne trake iznad kalendara.

5

Okno kalendara

Izaberite određeni dan u kalendaru i sve zakazane obaveze ili događaji planirani za taj dan prikazaće se u ovoj oblasti. Možete i da izaberete dan ili vremenski interval i da napravite novu zakazanu obavezu ili događaj.

Snimak ekrana pločice „Osobe“ u pokretanju aplikacija

Koristite stranicu „Osobe“ da biste pronašli, prikazali, napravili i uređivali kontakte i spiskove kontakata. Da biste saznali više o upravljanju kontaktima u usluzi Outlook.com, pogledajte članak Pravljenje, prikazivanje i uređivanje kontakata i spiskova kontakata u usluzi Outlook.com.

Snimak ekrana interfejsa „Osobe“

Blokiraj

Opis

Radnje

1

Polje za pretragu

Počnite da kucate u polju za pretragu da biste pronašli kontakt ili spisak kontakata.

2

Traka sa alatkama

Snimak ekrana prikazuje opcije koje su dostupne na komandnoj traci „Osobe“, uključujući „Novi kontakt“, „Uredi“, „Izbriši“, „Dodaj u omiljene lokacije“ i „Upravljaj“.

  • Napravite novi kontakt tako što ćete izabrati stavku Novi kontakt.

  • Napravite novi spisak kontakata tako što ćete izabrati strelicu pored stavke Novi kontakt, a zatim Novi spisak kontakata.

Dodajte kontakt u omiljene stavke tako što ćete izabrati kontakt na spisku, a zatim izabrati stavku Dodaj u omiljene. Kada dodate nekoga kao omiljenu osobu u stavku Osobe, pojaviće se u okviru Omiljene osobe u fascikli Pošta i obrnuto, pod uslovom da kontakt ima adresu e-pošte.

Da biste uvezli kontakte iz drugih usluga e-pošte, izvezli kontakte ili obrisali duplirane kontakte, izaberite neku od opcija iz menija Upravljanje.

3

Moji kontakti u oknu sa leve strane

Omiljene stavke: Prikazuje kontakte koje ste dodali kao omiljene, u fascikle Osobe ili Pošta.

Svi kontakti: Prikazuje kontakte iz svih fascikli.

Svi spiskovi kontakata: Prikazuje spiskove kontakata iz svih fascikli.

Kontakti u okviru Fascikle: Ovo je podrazumevana fascikla za kontakte i spiskove kontakata. Izaberite stavku Nova fascikla da biste napravili više fascikli.

4

Središnje okno sa spiskom kontakata

Prikazuje kontakte ili spiskove kontakata u zavisnosti od toga šta ste izabrali u oknu s leve strane. Izaberite kontakt ili spisak kontakata da biste prikazali detalje na kontakt kartici s desne strane. Možete da izaberete i više kontakata – na primer da biste poslali e-poruku izabranim kontaktima.

Za kontakte možete da izaberete meni Filtriranje u gornjem desnom uglu da biste izabrali šta želite da se prikazuju na spisku i kako da se sortira.

5

Kontakt kartica

Pogledajte ili uredite informacije o kontaktu ili spisku kontakata.

Obratite se nekoj osobi direktno pomoću opcija Započni ćaskanje ili Pošalji e-poštu.

Više nije moguće napustiti beta verziju usluge Outlook.com i vratiti se na klasičnu verziju usluge Outlook.com.

Ako želite da date povratne informacije o novoj usluzi Outlook.com, idite na UserVoice forum. Možete da glasate za ideje ili probleme koje želite da rešimo, a mi ćemo direktno odgovoriti na najbolje komentare i predloge.

Uklonili smo preklopnik za aplikacijuPošta, ali se u prikazu Kalendar i dalje vidi preklopnik za beta verziju. Promena opcije preklopnika za beta verziju u jednoj aplikaciji ne utiče na drugu.

Želimo da čujemo vaše mišljenje. Ako želite da nam ga pošaljete, idite na UserVoice forum. Možete da glasate za ideje ili probleme koje želite da rešimo, a mi ćemo direktno odgovoriti na najbolje komentare i predloge.

Gde mogu da pronađem pomoć oko nove usluge Outlook.com?

Više informacija potražite u članku Pronađite pomoć oko nove usluge Outlook.com.

Da biste promenili postavke aplikacije Pošta kako bi prijemno sanduče izgledalo i ponašalo se kako želite, pogledajte članak Personalizovanje nove aplikacije Pošta u usluzi Outlook.com

Pogledajte i forum Outlook.com zajednice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×