Saznajte više o formatima datoteka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Izbor podrazumevanog formata datoteke može da utiče na to kako koristite sistem Microsoft Office i delite dokumente sa korisnicima drugih aplikacija za poboljšanje produktivnosti. Formati datoteka su u početku razvijani da bi podržavali funkcije i ponašanja aplikacija. Na primer, OpenDocument format (ODF) prvobitno je razvijen da bi podržavao funkcije i ponašanje programskih paketa za poboljšanje produktivnosti zasnovanih na sistemu OpenOffice, a OpenXML je prvobitno razvijen da bi podržavao funkcije i ponašanje sistema Microsoft Office.

Microsoft Office sada pruža podršku za ODF i daje korisnicima sistema Microsoft Office priliku da čuvaju Office datoteke u formatu ODF. Međutim, zbog toga što funkcije sistema Microsoft Office i OpenOffice nisu u potpunosti iste ili se ne primenjuju na isti način, korisnici sistema Microsoft Office koji koriste nepodržane funkcije (pogledajte veze o razlikama navedene ispod) i čuvaju Office datoteke u ODF formatu možda će iskusiti promene u načinu na koji mogu da rade sa datotekom i ponekad videti gubitak sadržaja

Saznajte više opštih informacija o formatu ODF

Saznajte više o razlikama između formata datoteka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×