Saznajte kako da upravljam OneDrive for Business dostupne funkcije

Saznajte kako da upravljam OneDrive for Business dostupne funkcije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

OneDrive for Business uključuje funkcije pristupačnosti koje vam omogućavaju da lako za osobe sa umanjenim sposobnostima, kao što su ograničenom pokretljivošću ili slabim vidom, za skladištenje i deljenje datoteka svim uređajima. Mnoge funkcije pristupačnosti, kao što su ekran čitač, Lupe ili govor prepoznavanje su ugrađeni u računar. Da biste saznali kako da koristite ove funkcije, pogledajte članak Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnosti u sistemu Office 365.

Napomene: 

U ovoj temi

Upoznajte OneDrive for Business rasporeda

OneDrive aplikacija je ugrađena u operativnom sistemu Windows 10, a pojavljuje se kao OneDrive fascikle u istraživaču datoteka. Kada se prijavite i podešavanje OneDrive for Business, OneDrive ime fascikle sadrži ime organizacije Office 365 , kao što je OneDrive – Contoso ili OneDrive@Contoso.com.

Kada otvorite istraživač datoteka, OneDrive for Business fascikli će se pojaviti u oknu za navigaciju sa leve strane. Kada izaberete fasciklu, sadržaj se prikazuje u u prikazu "stavke" sa desne strane, gde možete da odete dalje u fascikle (ako ih ima) ili izaberite i otvorite datoteke.

Navigacija pomoću tastature

Kao OneDrive for Business se prikazuje kao fascikle u u istraživaču datoteka, možete da otvorite i pomerite sadržaj kao što su u bilo kom prozoru istraživača datoteka.

Da biste pronašli i možete da kružite po regionima i sadržaj u istraživaču datoteka, koristite sledeće tasterske prečice:

 • Da biste se kretali kroz oblasti, pritisnite taster Tab da biste idi napred i Shift + Tab da biste se unazad.

 • Da biste pregledali unutar menije ili lista, pritisnite nagore ili strelica nadole.

 • Da biste otišli jedan nivo nagore, pritisnite taster sa strelicom Alt + strelica nagore. Da biste se vratili, pritisnite taster Alt + levi taster sa strelicom.

 • Da biste otvorili stavku, pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste sinhronizovali uslugu OneDrive for Business

Tasterske prečice za OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa programom OneDrive for Business

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

OneDrive for Business uključuje funkcije pristupačnosti koje vam omogućavaju da lako za osobe sa umanjenim sposobnostima, kao što su ograničenom pokretljivošću ili slabim vidom, za skladištenje i deljenje datoteka svim uređajima. Mnoge funkcije pristupačnosti, kao što su ekran čitač, Lupe ili govor prepoznavanje su ugrađeni u vaš uređaj. Da biste saznali kako da koristite ove funkcije, pogledajte članak Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnosti u sistemu Office 365.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju sa Android telefonom. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Android tabletu.

U ovoj temi

Upoznajte OneDrive for Business rasporeda

Kada otvorite OneDrive for Business aplikacije na Android telefonu, otvara se u prikazu datoteke . Na vrhu prikaza je red naslova. Sa leve strane naslova na naslov reda je dugme prebacivač nalog koji omogućava da izaberete da li želite da pristupite OneDrive ili OneDrive for Business nalogu, ako su vam dostupne. Na sredini na istom redu je dugme za pretragu koji se otvara tekstualnog polja možete da koristite da biste pretražili za sadržaj.

Ispod naslova reda je dugme padajuću listu za sortiranje datoteka i fascikli u prikazu pomoću različitih kriterijuma. Na desnoj strani u istom redu je dugme Prebaci se na prikaz liste za prikazivanje sadržaja kao lista, a još više sa desne strane je dugme Prebaci se na prikaz pločice za prikazivanje sadržaja kao pločice.

Glavni prikaz po sredini ekrana prikazuje sadržaj – datoteke i fascikle – u trenutno izabrani prikaz.

Ispod na glavnoj oblasti sadržaja je na dugme Dodaj stavke . Kroz ovo dugme možete da pristupite meniju novo sa sledećim opcijama: slikajSkeniranje, Kreiraj fasciklui Otpremanje.

Na dnu ekrana su sledeće pet dugmad koja se otvara ekvivalentnu prikaza:

 • Datoteka prikazuje datoteke i fascikle u vaš OneDrive for Business.

 • Nedavno prikazuje najnovije datoteke u vaš OneDrive for Business.

 • Deljeno prikazuje datoteke koji su podeljeni sa vama. Kada otvorite ovaj prikaz, otvara se na kartici " deljeno " koji prikazuje datoteke dele sa vama. Da biste pronašli još više važnih i zanimljivo sadržaj, možete da koristite karticu Discover pored deljeno kartice. Kartici Discover može da sadrži obe sopstveni privatni dokumenti i i predstavljanje sadržaja deli sa drugim osobama, na primer, u OneDrive for Business ili drugim lokacijama Office 365 .

 • Lokacije omogućava vam da pristupe sadržaju koji je dostupan na SharePoint lokacija vaše organizacije.

 • Mi vam omogućava da pristupite datotekama van mreže, korpe za otpatke, postavke, pomoć i potpisa opcije.

Krećite se pomoću dodira

Da biste pronašli i prošli kroz elemente u OneDrive for Business, koristite sledeće pokreta:

 • Prevucite udesno da biste otišli Prosledi i prevucite nalevo da biste se unazad.

 • Da biste izabrali ili otvorite stavku, dvaput dodirnite ekran.

 • Da biste osvežili prikaza, prevucite nadole sa dva prsta.

 • Da biste odbacili meni bez izbora opciju, prevucite nagore sa dva prsta.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa programom OneDrive for Business

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

OneDrive for Business uključuje funkcije pristupačnosti koje vam omogućavaju da lako za osobe sa umanjenim sposobnostima, kao što su ograničenom pokretljivošću ili slabim vidom, za skladištenje i deljenje datoteka svim uređajima.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz Windows telefon. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na tabletu ili računaru.

U ovoj temi

Upoznajte OneDrive for Business rasporeda

Kada otvorite OneDrive for Business aplikacije na Windows Phone, otvara se u prikazu sve datoteke . U gornjem levom uglu prikaza je dugme menija koji se otvara nalozima i meni "postavke". U ovom meniju možete da proverite koji OneDrive for Business nalog je trenutno u upotrebi. Izbor ovaj nalog omogućava vam da proverite koliko prostora za skladištenje koji se koristi u vaš OneDrive for Business. Možete da prebacite Uključivanje ili isključivanje obaveštenja o sadržaj deli sa vama, i Upravljanje obaveštenjima e-pošte ili da OneDrive for Business uslove.

Koristite isti dugme menija da biste otišli sledećih prikaza: sve datoteke, nedavnih dokumenata, Deljeni, Discoveri lokacija. Čak možete izabrati van mreže, otvori Korpa za otpatke, ili idite na Postavke naloga da biste dodali ili uklonili naloge.

Sa desne strane u meniju dugmeta je zaglavlje sa obaveštenjem trenutni prikaz, kao što su sve datoteke. Na sredini na istom redu je dugme za pretragu koji se otvara tekstualnog polja možete da koristite da biste pretražili za sadržaj.

Ispod gornjeg reda je na glavnoj oblasti sadržaja koji sadrži OneDrive for Business datoteke i fascikle. Na dnu prikaza, ispod navedenih sadržaj je na traci aplikacije koja sadrži dugmad za sledeće radnje:

 • Novo dugme otvara meni gde možete da dodate novu fasciklu, otpremite nove stavke u OneDrive for Businessili slike ili video zapisa.

 • Izaberite dugme omogućava vam da izaberete jednu ili više stavki u glavnoj oblasti sadržaja. Nakon što izaberete, možete da delite, brisanje ili zadrži stavke van mreže. Takođe možete izabrati da preuzmete, premeštanje, Preimenovanje ili zakačite stavku na početni ekran telefona.

 • Dugme " deli " vam omogućava da, na primer, pozovite osobe u OneDrive for Business stavku, Kopiraj ili delite vezu stavke ili prikaz koji je već ste podelili stavke sa.

 • Dugme Prikaži detalje prikazuje sve dostupne detalje na stavci, kao što je tip stavke, kada je poslednji put Izmenjeno, ime i veličinu stavke.

 • Dugme " još " otvara se meni sa sledećim opcijama: Sortiranje poprikazu sličice, zakači na početni ekrani Osvežavanje.

Dostupne radnje zavise od tipa i broja izabranih stavki, pa sve opcije možda neće biti dostupne u svakom trenutku.

Krećite se pomoću dodira

Da biste pronašli i prošli kroz elemente u OneDrive for Business, koristite sledeće pokreta:

 • Prevucite udesno da biste otišli Prosledi i prevucite nalevo da biste se unazad.

 • Da biste izabrali ili otvorite stavku, dvaput dodirnite ekran.

 • Da se pomerite nadole u oblast glavnog sadržaja, prevucite nagore sa dva prsta. Da biste se pomerali nagore, brzo prevucite nadole sa dva prsta.

 • Da biste otvorili Kontekstualni meni kada na stavci, dvaput dodirnite ekran sa dva prsta.

OneDrive for Business uključuje funkcije pristupačnosti koje olakšavaju osobama umanjenim sposobnostima kao ograničenom pokretljivošću ili slabim vidom, za skladištenje i deljenje datoteka svim uređajima.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice, pogledajte članak Tasterske prečice u usluzi OneDrive for Business na Vebu.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Upoznajte OneDrive for Business rasporeda

OneDrive for Business se izvršava u pregledaču. U prozoru pregledača OneDrive ime prikazano na traci sa alatkama, zajedno sa Office 365 pokretanja aplikacija koja sadrži pločice koje su povezane sa Microsoft uslugama i Office Online aplikacijama, uključujući Outlook, Excel Online, OneNote, i još mnogo toga. Traka sa alatkama takođe sadrži komande da biste dobijali obaveštenja, upravljanje postavki, Pronađite pomoć i otvorite okno Moji nalozi za prikazivanje i uređivanje informacijama o profilu i nalogu i odjavljivanje.

Ispod trake sa alatkama je traku sa menijima koja sadrži polje za pretragu sa leve strane. Sortiranje i prikazivanje opcije, a komandu informacije su sa desne strane na istom redu. Izbor komande "informacije" otvara se okno "informacije" sa desne strane prozora glavnog OneDrive i pruža detalje o bilo kom izabrane fascikle ili datoteke.

Kada radite sa vašim fasciklama i datotekama, srednji odeljak promena traka meni koji sadrži komande koje su dostupne za trenutno izabranu stavku. Na primer, u prikazu koji sadrži fascikle na traku sa menijima pruža komande (sleva nadesno) za kreiranje ili otprema nove datoteke i fascikle, pravljenje ili prikazivanje vaše tokova i sinhronizaciju fascikle. Ako imate datoteka izabrana, traku sa menijima uključuje komande (sleva nadesno) za otvaranje, deljenje, kopiranje veza, preuzimanje, brisanje, premeštanje, i za izbor čak i više komandi.

U okviru menija traka je strukturu fascikle i datoteke koje su uskladištene u vaš OneDrive for Business. Ako radite sa široki ekran, kao što su stoni računar, imate levom oknu koje sadrži Navigaciono stablo koja uključuje sledeće kategorije: datoteke, nedavno, deljenoi Korpa za otpatke. Ako radite sa uske ekrana, prikaz kategorija neće biti dostupne u meniju dodatnih opcija na traci sa alatkama umesto u levom oknu. Prikaz u glavnom prozoru programa sadrži listu fascikle i datoteke u izabranoj kategoriji. Kada izaberete fasciklu u glavnom prikazu, toj fascikli se otvara i prikazuje listu njene potfascikle i datoteke.

Kada odaberete da otvorite datoteku, otvara se u trenutnoj kartici pregledača ili na kartici odvojene pregledača (na primer, u Word Online ili Excel Online).

Navigacija pomoću tastature

OneDrive for Business pokreće u Veb pregledaču tako da ga ne koristi tasterske prečice ili tasterske prečice. Na primer, uobičajene prečice, kao što su Ctrl + P (štampanje) ili F1 (pomoć), pokrenite komande pregledača, a ne OneDrive for Business komande.

Da biste se kretali kroz OneDrive for Business regiona, pritisnite taster Tab da biste idi napred i Shift + Tab da biste se unazad. Da biste izabrali stavku, pritisnite taster RAZMAKNICA. Da biste potražite u okviru menija ili lista, pritisnite nagore ili strelicu nadole, a zatim, da biste izabrali, pritisnite taster RAZMAKNICA. Da biste izašli iz menija ili režim, pritisnite taster Esc.

Redosled dodele fokusa ključa za navigaciju ciklus je:

 • Kontrole veb pregledača

 • OneDrive traka sa alatkama

 • Stabla okna za navigaciju

 • Traka menija

 • Glavni prozor programa sadržaj

Takođe pogledajte

Tasterske prečice u usluzi OneDrive for Business na vebu

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa programom OneDrive for Business

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×