Saveti za pripremanje liste slanja putem e-pošte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Bez obzira na to kako je pametan e-poruke je imati mali uticaj Ako šaljete podgrupa.

Što više možete ciljati pošte kod korisničkog segmenta koji je verovatno biti zainteresovani za određenu ponudu na veći vaše e-kampanje stopa za uspeh. Posvetite između treću i polovini vremenom kampanje e-pošte i budžet detaljnom liste slanja za usmeravate odgovarajućih ciljnih.

Možete da ograničite liste slanja za imena i e-adrese ili možete da uključite više detalja o svakom kupcu tako da možete da kategorizujete klijente u segmente koji ima smisla za svoje preduzeće.

U ovom članku

Kako da koristite korisničkih podataka

Kreiranje liste slanja

Kombinovanje listi iz više izvora u jednoj listi

Sužavanje obima liste primalaca

Kako da koristite korisničkih podataka

Kada dobijete informacije o klijentima i potencijalnim klijentima, praćenje atributima koje su im zajedničke može biti veoma korisna. Više detalja sačuvate u listi slanja, dodatne opcije koje imate za upućujete svoje pošiljke.

Ali, uverite se da su detaljni podaci koje pratite podatke koje ćete koristiti. Na složenija sa liste slanja, više posla morate da uradite da biste zadržali na listi.

Na primer, možete koristiti korisničkih podataka u nekoj od sledećih načina.

 • Pošta kupcima u određenim lokalnog standarda     Filtriranje liste slanja po gradu ili Poštanski broj, tako da možete lako da najavite promocije samo na klijenata koji žive u određenoj lokaciji.

 • Dodavanje personalizovanog pozdrava     Personalizovati tako što ćete uključiti primalaca imena i prezimena u red za pozdrav odvajanjem ime u različite naslov, imei prezime polja podataka.

 • Fokus na primaocima određenih godina     Obavestite klijente o proizvodima ili uslugama koje odgovaraju za te klijente životnom (kao što su planiranje za penzioni u 20 u odnosu na planiranje za penzioni u njihove 50) putem prikupljanja datuma rođenja klijente kao Datum rođenja (kao što su „1945”).

  Ako želite da ponudite promotivne poklone svim korisnicima čiji rođendan pada u tekućem mesecu, imate njihovi rođendani kao mesec, dan, godina (kao što su „januar 1, 2000”).

 • Prilagodite zasebne pošiljke po rodovima     Objaviti novi proizvod samo ljudi ili samo tako što ćete uključiti Pol svakog klijenta („muški” ili „ženski”) na listi slanja.

 • Korišćenje istorije nabavke     Pošaljite specijalne objave na one koji su nedavno velike nabavke ili obavestite klijente kada budete imali nove modele svoje omiljene Brenda. Da biste to uradili, morate da pratite istoriju kupovine. Takođe možete da obavestite kupce o sličnim proizvodima („klijenti koji su kupili takođe pronašli ovu stavku korisne”).

Vrh stranice

Kreiranje liste slanja

Osnovno, lista slanja je tekstualna datoteka koja razdvaja zapise o primaocima u uobičajena polja. Takva lista obično oblik radnih listova ili tabela, svaki zapis u posebnom redu, odvojene u kolonama koje sadrže pojedinačna polja podataka, kao što su osnovna lista slanja sa slike.

Osnovna lista slanja u dijalogu „Primaoci objedinjene pošte“.

Složena lista možda sadrži dodatna polja podataka, kao što su željene opcije veličine i boje proizvoda, kupite istoriju, datum rođenja i Pol.

Ako kreirate listu slanja po prvi put, možete da uradite bez napuštanja programa Publisher.

Kreiranje liste primalaca

 1. U meniju Alatke , postavite pokazivač Pošiljke i katalozii zatim kliknite na dugme Kreiraj spisak adresa.

 2. Pre nego što počnete da unosite informacije za listu, možete da prilagodite polja tako što ćete dodati, ukloniti, Preimenovanje ili promenom redosleda polja koja se pojavljuju u dijalogu Novi spisak adresa .

  Kako?

  1. Kliknite na dugme Prilagodi kolone, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste dodali polje, kliknite na dugme Dodaj. U dijalogu Dodavanje polja otkucajte ime za novo polje, a zatim kliknite na dugme u redu.

   • Da biste uklonili polje, izaberite polje u okviru Imena poljai zatim izaberite stavku Izbriši.

   • Da biste preimenovali polje, izaberite polje u okviru Imena poljai zatim kliknite na dugme Preimenuj. U dijalogu Preimenovanje polja otkucajte novo ime u polju i zatim kliknite na dugme u redu.

   • Da biste promenili redosled polja, izaberite polje koje želite da premestite, a zatim kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole dok ne bude tamo gde želite.

  2. Ponovite ove korake dok ne završite revizija na listi imena polja, a zatim kliknite na dugme u redu.

 3. U dijalogu Novi spisak adresa otkucajte informacije za prvu stavku u odgovarajuća polja (naslov, ime, prezimei tako dalje).

 4. Kada završite sa unosom informacija za prvu stavku, izaberite stavku Nova stavka ili pritisnite taster TAB.

 5. Ponovite korake 3 i 4 dok ne završite sa dodavanjem stavki.

 6. Kliknite na dugme U redu.

 7. U dijalogu Čuvanje spiska adresa otkucajte ime za spisak adresa u polje ime datoteke .

  Podrazumevano, lista adresa je sačuvana u fascikli "Moji izvori podataka". Najbolje je da se lista adresa zato što je podrazumevana fascikla u kojoj Microsoft Publisher traži izvore podataka.

 8. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Kombinovanje listi iz više izvora

Ako imate ili ste kupili liste slanja, Publisher olakšava da kombinujete i menjate liste iz više izvora u programu Publisher. Možete da odaberete šta najbolje radi za vas tako što ćete sastavljanjem liste slanja Publisher iz bilo koju kombinaciju liste kreirane u sledećim programima:

 • Microsoft Office Excel

 • Microsoft Office Outlook

 • Microsoft Office Outlook with Business Contact Manager

 • Microsoft Office Access

Takođe možete da koristite liste koje kupite, kao što su oni iz Microsoft List Builder.

Navođenje liste da biste dodali

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Pošiljke i katalozi, a zatim izaberite stavku Objedinjavanje e-pošte da biste otvorili okno zadatka Objedinjavanje e-pošte .

  Ako publikacija je povezana sa liste primalaca, proverite valjanost veze, a zatim u oknu zadatka Objedinjavanje e-pošte kliknite na dugme Uredi listu primalaca . Ako publikaciju nije povezan sa postojećom listom primalaca, izaberite neku od opcija u okviru Kreiranje liste primalaca, a zatim izaberite stavku sledeće: Kreiranje ili se povežite sa liste primalaca.

 2. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte , u okviru Dodavanje u listu primalaca, uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme Izaberi postojeću listu, izaberite izvor podataka u dijalogu Izbor izvora podataka i zatim kliknite na dugme Otvori.

  • Izaberite stavku Izaberi iz Outlook kontakata (ako budete upitani da odaberete profil pošte, izaberite profil koji želite), a zatim kliknite na dugme u redu. Izaberite stavku u fasciklu ili listu distribucije u dijalogu Izaberite stavku kontakti , a zatim kliknite na dugme u redu.

  • Izaberite tip nove liste, Dodavanje stavke koje želite u dijalogu Novi spisak adresa i zatim kliknite na dugme u redu.

Otklonila prilikom kombinovanja liste

Kada dodajete jedne liste slanja u drugu, jedan ili više polja u dodat listi možda neće imati podudaranje u postojećoj listi. Na primer, spisak adresa koji dodajete može da uključuje CompanY ime polja, ali originalnu listu možda neće.

Publisher će vas upitati da biste rešili oklapaju između polja na različite izvorne liste tako što ćete otvoriti dijaloga Dodavanje u listu primalaca .

 1. U dijalogu Dodavanje u listu primalaca izaberite polje koje nije potvrđen izbor u koloni Podudarno , izaberite polje kojem želite da odgovaraju na listi polja liste primalaca sa poljima koja se podudaraju , a zatim izaberite stavku Podudaranje.

 2. U dijalogu Poređenje polja proverite da li polje koje ste izabrali je navedena u okviru podudara sa poljem u listi primalaca ili izaberite neko drugo, i zatim kliknite na dugme u redu.

 3. Ako treba da dodate novo polje u listu primalaca da biste podudaranje, izaberite polje koje želite da dodate novo u listi (levo liste u dijalogu Dodavanje u listu primalaca ), kliknite na dugme Dodaj, a zatim kliknite na dugme u redu. Dodata polja su prikazana u okviru Nova polja koja treba dodati u listu primalaca.

  Savet: Uklonite dodato polje tako što ćete ga izabrati u polju Nova polja koja treba dodati u listu primalaca , a zatim kliknuti na dugme Ukloni.

Slika dijaloga „Dodavanje u listu primalaca“

Kako se podudaraju polja kada Publisher ne pitaj me da?

 • U Objedinjavanje e-pošte oknu zadataka u okviru više stavki, kliknite na dugme polja Adresa, a zatim kliknite na dugme Uporedi polja.

Čuvanje prečice do kombinovane liste

Možete da kreirate prečicu za kombinovane liste za korišćenje u drugim pošiljkama. Svaki put kada uređujete pojedinačne stavke u kombinovanoj listi, uređena stavka se takođe ažurira u originalnu izvornu datoteku ako je dostupan za uređivanje. Ako ne želite da ažurirate originalnu izvornu datoteku, izvezite listu primalaca u novu datoteku.

 1. U oknu zadatka Objedinjavanje e-pošte (korak 3: izaberite rezultat objedinjavanja e-pošte), u okviru priprema za praćenje ove pošiljke, kliknite na dugme Sačuvaj prečicu za listu primalaca.

 2. U dijalogu Čuvanje datoteke otkucajte ime za kombinovanu listu adresa u polje ime datoteke .

  Podrazumevano, lista adresa je sačuvana u fascikli "Moji izvori podataka". Najbolje je da se lista adresa zato što je podrazumevana fascikla u kojoj Microsoft Office Publisher traži izvore podataka.

 3. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Sužavanje obima liste primalaca

Kada polja u na listama različitih izvora podudaraju, svi zapisi će se pojaviti u postojećoj listi u dijalogu Primaoci objedinjene pošte , gde možete da filtrirate, sortirate i izaberite primaoce da uključite u objedinjavanje e-pošte. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svakog primaoca koje želite da uključite i opozovite izbor u polju za potvrdu pored svakog primaoca koje želite da izuzmete.

Potvrdite ili opozovite izbor svih stavki

 • Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu u redu zaglavlja.

Filtriranje stavki na listi

Ako želite da koristite samo određene stavke na listi, možete da filtrirate listu po određenom polju ili kriterijumu. Nakon filtriranja liste, možete da koristite u poljima za potvrdu da biste uključili ili izuzeli zapise.

 1. Kliknite na strelicu pored naslova kolone stavke koju želite da filtrirate.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme (prazne) da biste prikazali sve zapise u kojima je odgovarajuće polje prazno.

  • Kliknite na dugme (nisu prazne) da biste prikazali sve zapise u kojima odgovarajuće polje sadrži informacije.

  • Izaberite stavku (napredne) da biste otvorili dijalog Filtriranje i sortiranje koje možete da koristite za filtriranje po više kriterijuma.

   Napomena: U dijalogu Filtriranje i sortiranje možete da otvorite i tako što ćete kliknuti na dugme Filter u okviru Pročistite listu primalaca u Primaoci objedinjene pošte.

 3. Savet: Ako vaš izvor podataka sadrži zapise koji dele iste informacije, a postoji 10 ili manje jedinstvenih vrednosti u koloni, možete da filtrirate po određene informacije. Na primer, ako postoji više adresa koje je Australija kao zemlja ili region, možete da filtrirate Australija.

 4. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte prikazuje samo određene zapise. Da biste ponovo prikazali sve zapise, izaberite stavku (sve).

Sortiranje stavki na listi

Ako želite da vidite stavke abecednim redom, možete da sortirate stavke na listi. Uradite nešto od sledećeg:

 • U dijalogu Primaoci objedinjene pošte kliknite na naslov kolone stavke koju želite da sortirate.

  Na primer, ako želite da prikažete listu abecednim redom po prezimenu, kliknite na zaglavlje kolone Prezime .

 • Da biste sortirali koristeći više kriterijuma, u okviru Pročistite listu primalaca u dijalogu Primaoci objedinjene pošte kliknite na dugme Sortiraj . U dijalogu Filtriranje i sortiranje izaberite kriterijume koje želite da sortirate.

  Kliknite na dugme u redu da biste se vratili u okno zadatka Objedinjavanje e-pošte .

Pronalaženje duplikata

Da biste sprečili duplirane pošiljke, možete da pronađete i uklonite zapise u kombinovane liste za koju najčešće (ali ne obavezno i sva) polja podudaraju.

 1. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte izaberite stavku Pronađi duplikate.

 2. U dijalogu Pronalaženje duplikata Ostavite potvrđen izbor samo onih stavki koje želite da uključite, a zatim kliknite na dugme u redu.

Pronalaženje određenog primaoca ili grupe primalaca koji imaju zajedničke atributa

Da biste identifikovali je osoba ili grupa pojedinaca koji imaju zajedničke atribute (kao što su prezime, poštanski broj ili mesec rođenja), možete da pretražite listu.

 1. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte izaberite stavku Pronađi primaoca.

 2. U dijalogu Pronađi stavku otkucajte atribut koji želite da pronađete u okviru pronaći , navedite polje ili polja koja želite da pretražujete i izaberite stavku Pronađi sledeće.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×