Saveti za pretragu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponekad kada tražite informacije, potpuno ne dobijate rezultate koje očekujete.

Ako imate pitanja u vezi sa informacijama koje ne možete da pronađete u vaše preduzeće ili organizacija, obratite se administratoru lokacije ili preduzeće tehničkoj podršci. Evo nekih saveta na finog podeљavanja rezultate koji SharePoint pretraživač pronađeni za vas.

Bez rezultata ili premalo rezultata?

Ako ne dobijete rezultat kada tražite informacije, čak i ako ste ispravno napisali sve reči, pokušajte da proširite pretragu da biste uključili više rezultata:

  • Proverite da li pretražujete celokupan relevantan sadržaj i da niste ograničili pretragu samo na delove sadržaja, kao što su osobe ili video zapisi.

  • Koristite manje termina za pretragu. Na primer, koristite „izveštaj“ umesto „izveštaj o prodaji“.

  • Koristite uopštenije termine za pretragu. Na primer, koristite „računar“ ili „PC“ umesto „laptop“.

  • Korišćenje na * znakova kao džoker na kraju bilo koju reč u upitu. Na primer, „mikro *” pronalazi dokumente koji sadrže „Microsoft” ili „mikrofon”. Korišćenje * na početku reči, ili na sredini reč, ne radi.

Ove savete može izvršiti posao ako dobijete previše rezultata. Nakon proširivanje pretrage, koristite alatke za preciziranje da biste ograničili rezultate da biste pronašli tačnu onu koju tražite.

Ako to ne pomogne, sadržaj zapravo možda nije moguće pretraživati:

  • Ako tražite nešto što nemate dozvolu za prikaz, pretraga ne vrati rezultat za njega. To takođe znači da dve osobe možete dobiti iste rezultate za isti upit. Na primer, verovatno nemate dozvolu da biste videli iste datoteke kao i vaše.

  • Ako je novi sadržaj, sistem pretrage možda neće izabrati ga još uvek. Sačekajte neko vreme i pokušajte ponovo. Ako i dalje ne dobijete rezultat, proverite sa osobama odgovoran za Veb stranicu pretražujete iz. Možda odlučite da ipak da biste izuzeli tražite sadržaj iz pretrage

  • Nekim organizacijama da prate i glavne verzije i međuverzije datoteka u njihove bibliotekama. Najčešće koristite međuverzije kada su datoteke u okviru razvoja i glavne verzije kada se dostigne neke ključne tačke ili kada su spremni za pregled tako što ćete široku publiku datoteke. Ako tražite datoteke, samo ćete dobiti glavnu verziju u rezultatima pretrage, ne sporedna verzija. Saznajte više o dozvolama i kreiranje verzija.

Ako ste SharePoint administrator, Saznajte kako da Proverite da li možete pronaći sadržaj.

Vrh stranice

Previše rezultata?

Ako se nalazite u moru rezultata pretrage, a ne možete da pronađete ono što želite čak i posle korišćenja alatki za ograničavanje broja rezultata, probajte Naprednu pretragu da biste napravili određeniji upit.

Koristite stranicu Napredna pretraga da biste pronašli informacije koje sadrže ili isključuju određene reči ili fraze ili ograničite rezultate pretrage po jeziku ili tipu rezultata. Možete čak i da pretražujete u okviru određenih svojstava dokumenta, kao što su „Autor sadrži Dejan Marković“.

Ako ne vidite vezu za Napredne pretrage, možete da probate pisanje napredne upite kao što su:

  • („elektrane na vetar" ILI „solarne ploče") I (naslov:„inovacije" ILI naslov:„tehnologija")

  • Autor: „Shakespeare” i „Biti ili ne biti”

Više informacija o pisanju napredne upite direktno u polju za pretragu

Vrh stranice

Koristite ispravnu sintaksu?

Ako ne dobijete rezultat i poruka o grešci vam javlja da proverite da li koristite ispravnu sintaksu, a zatim je sistem pretrage tumači pretragu kao naprednog upita (jezika upita ključnih reči (KQL upit), ali je pronašao da postoji nešto redu sa sintaksom.

Proverite da li koristite odgovarajuću sintaksu i posebno odgovarajući broj zagrada i dvostrukih navodnika. Ako želite da tražite frazu koja sadrži zagradu ili dvostruki znak navoda, uverite se da ste celu frazu (uključujući zagradu ili dvostruki znak navoda) stavili pod dvostruke navodnike. Saznajte više o sintaksi za napredne/KQL upite

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×