Saveti za personalizovanje publikacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Većina cene osoblje u prodavnica i restorana koje često posećuju – ne samo da po imenu, ali da se zove tako što ćete željene postavke. Na primer, možda ćete biti pozdravili su sa nešto od sledećeg:

„Zapamti kako od vas zatraži da vam kad stignu novi uzorci? Ovde su i imamo ih u omiljena boja”!

„Koje ste sačuvali omiljeni tabele za vas, a losos koji vam mnogo poslednji put danas je na meniju specijalitete”.

Razlozi za personalizaciju

Klijenti obično kao zapamtio i pomogao da – ako ne zbog, zato što oni ono što oni žele brže tako. Ova vrsta lične pažnje pravi lojalnost klijenata. Kada prodavnica i restorana da pratite zatvori interesovanja klijenata, oni se obično reaguju tako što ćete se vratiti i potrošnju više vremena i novca.

Pošiljke mogu funkcionisati na isti način. Kada uključite sadržaj u slanja koja se odnosi sa određenim interesovanjima klijenata, klijente će mnogo pažnju i da odgovaraju.

Prikupite informacije o kupcu koje su vam potrebne

Jasno, praćenje interesovanja i karakteristika pojedinih klijenata može biti složen zadatak. Morate da prikupite informacije, uskladištite ga u obrascu koji možete lako preuzeli i filtrirate na karakteristike smisla za svoje preduzeće i koji će vam pomoći da iskoristite svoju sa adresom investiciju. Tačnije identifikujete klijente koji dele slična interesovanja, veća verovatnoća da vaše investicije.

Microsoft Office Publisher može pomoći. Možete da unesete podatke o klijentima u bazu podataka koju kreirate direktno u programu Microsoft Publisher ili u drugim programima, kao što je Excel, Outlook, Outlook pomoću Menadžera za poslovne kontakte i Access. Takođe možete da koristite liste koje kupite, kao što su oni iz Microsoft List Builder.

Nakon što ste prikupili informacije, možete da ih analizirate da shvatite najbolji klijenti imaju zajedničke, klijenti grupe tako što ćete im afinitetima i da biste personalizovali pošiljke da skrenete pažnju na njihovim određenim interesovanjima.

Podešavanje datoteke sa podacima

Adrese i lične informacije koje dodajete u publikacije moraju biti negde. Zato prvi korak tokom priprema za masovno slanje pošte je da biste podesili datoteku sa podacima koja sadrži kontakt informacije o klijentima. Za datoteku sa podacima, možete da koristite Microsoft Office Excel radni list, Microsoft Office Word tabelu, Microsoft Office Access bazu podataka ili čak i Microsoft Office Outlook fascikle sa kontaktima. Liste slanja će biti izgrađene iz datoteke sa podacima.

Kada podesite datoteku sa podacima, imajte u vidu na sledeće stvari (dok budete čitali na listi, pogledajte sledeću sliku koja prikazuje kolone u Excel radnom listu i polja za objedinjavanje sa obe strane razglednice):

 • Tipove informacija u kolonama     Svaka kolona u datoteci sa podacima odgovara jedan deo informacije koje želite da dodate u publikaciju. Ako, na primer, želite da dodate adresu klijenta i ličnu belešku u svaku kopiju razglednice koju možete da odštampate, morate da imate kolone u datoteci sa podacima za ime ulica, grad, stanje, poštanski broj i ličnu belešku.

 • Jedan unos po redu     Svaki red u datoteci sa podacima sadrži informacije koje se štampaju na jednoj kopiju publikacije. Na primer, sve informacije iz reda 2 Excel radnog lista ide na razglednice koju ćete poslati kupcu 1, sve informacije iz reda 3 ide na razglednice koje šaljete klijentu 2 i tako dalje.

 • Dodavanje polja u publikaciji     Da biste koristili informacije koje su u datoteci sa podacima, postavite polja u publikaciji – jedno polje za svakog dela informacije koje želite da se pojavi. Na primer, ako želite da odštampate ime ulica, grad, stanje, poštanski broj i ličnu belešku na svakoj kopiji razglednice, publikacija razglednice mora da sadrži polja za svaku od tih informacija.

Kolone u Excel unakrsnoj tabeli su podudarne sa poljima u publikaciji razglednice

Savet: Ako želite da objedinite publikacija koje nameravate da šaljete slike, datoteke sa podacima mora da sadrži kolonu koja sadrži podatke ime datoteke slike. Svaki red u toj koloni bi trebalo da sadrži ime datoteke određene slike, na primer: npr. Ako se slike ne nalaze u istu fasciklu u kojoj je izvor podataka, uključite putanju do svaku sliku.

Dodavanje adresnog bloka i pozdrava

Obe odštampani Adresni blok biltena (a ne na zalepljena nalepnica sa adresom) i pozdrav koji sadrži ime kupca su jednostavna personalizaciju tehnike koje ukazuju na to da je vaš slanja predviđena posebno za svakog primaoca.

Dodavanje adresnog bloka koji sadrži ime, adresa i drugih informacija

 1. Na kartici pošiljke , u grupi pisanje & Umetanje polja kliknite na dugme Adresni blok.

 2. U dijalogu Umetanje adresnog bloka izaberite elemente adrese koje želite da uključite, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Ako se imena polja podataka u izvoru podataka ne podudaraju sa imenima polja koja Publisher koristi za Adresni blok, možda ćete morati da kliknete na dugme Uporedi polja u dijalogu Umetanje adresnog bloka . U dijalogu Poređenje polja koristite padajuće liste da biste izabrali polja iz izvora podataka koja odgovaraju Publisher poljima.

Dodavanje reda za pozdrav

 1. Na kartici pošiljke , u grupi pisanje & Umetanje polja kliknite na dugme red za pozdrav.

 2. U dijalogu Umetanje reda za pozdrav izaberite format reda za pozdrav, koji sadrži oslovljavanje, oblik imena i interpunkciju. Ili otkucajte novu stavku u svaki okvir za tekst.

 3. Unesite tekst koji želite da se pojavi u slučajevima u kojima Publisher ne može da tumačenje ime – na primer, kada izvor podataka ne sadrži ime ili prezime primaoca, ali samo ime preduzeća.

 4. Kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Ako se imena polja podataka u izvoru podataka ne podudaraju sa imenima polja koja Publisher koristi za red za pozdrav, možda ćete morati da kliknete na dugme Uporedi polja u dijalogu " Red za pozdrav ". U dijalogu Poređenje polja koristite padajuće liste da biste izabrali polja iz izvora podataka koja odgovaraju Publisher poljima.

Dodavanje slike na adresu

Možete da dodate sliku ili fotografiju adresnog bloka, kao i na bilo koji deo publikacije. Prikazana slika može da se razlikuje odgovaraju klijenta Brenda kamata, starost, Rod ili drugih polja podataka koje pratite.

 1. U publikaciji, kliknite na mesto na koje želite da umetnete polje za objedinjavanje za slike (na primer, pored adresnog bloka).

 2. Na kartici pošiljke , u grupi pisanje & Umetanje polja kliknite na sliku > Umetanje polja slike.

 3. U dijalogu Umetanje slike polja izaberite polje koje odgovara fotografiju informacije u datoteci sa podacima i zatim kliknite na dugme u redu.

  Publisher umeće polja za objedinjavanje unutar okvira slike u publikaciji na izabrani umetanja. Možete da promenite veličinu ili premestite okvir slike.

Dodavanje beleški i hiperveza

Ako ste podesili datoteci sa podacima da biste skladištili odgovarajuće lične podatke o klijentima, kao što je opisano u saveti za liste slanja, možete da koristite prikupljene informacije za isporuku sadržaja koji je usmereno posebno interesovanja klijenata. Isporučivanje sadržaja koji se podudara sa interesovanjima klijenata je moćna oblik personalizacije. Na primer, možda ćete želeti:

 • Prilagodite zasebne pošiljke po rodovima     Objaviti novi proizvod samo ljudi ili samo tako što ćete uključiti Pol svakog klijenta („muški” ili „ženski”) na listi slanja i zatim filtriranje na osnovu pola ili jednostavno filtrirati listu na osnovu različitih unosa u polje " naslov " („G.” i „Ms”.). Možete da uključite URL (u štampi) ili veza direktno sa Veb stranice (u e-poruci) za svaku rod koji opisuje opcije. Da biste to uradili, dodajte odgovarajuću URL adresu za svaki zapis u koloni koju je odredio za ovu svrhu.

 • Fokus na primaocima određenih godina     Obavestite klijente o proizvodima ili uslugama koje odgovaraju za te klijente životnom (kao što su planiranje za penzioni u 20 u odnosu na planiranje za penzioni u njihove 50) putem prikupljanja datuma rođenja klijente kao imaj rođenjanakon (kao što su „1945”).

  Ako želite da ponudite promotivne poklone svim korisnicima čiji rođendan pada u tekućem mesecu, imate njihovi rođendani kao mesec, dan, godina (kao što su „januar 1 2008”.).

 • Korišćenje istorije nabavke     Pošaljite specijalne objave na one koji su nedavno velike nabavke ili obavestite klijente kada budete imali nove modele svoje omiljene Brenda. Ako pratite njihove određene nabavke, možete da sortirate datoteke sa podacima da biste identifikovali istoriju kupovine Brenda kada dobijete novu pošiljku linije proizvoda ili ih obavestiti o srodne proizvode koje su nabavili drugi klijenti („klijenti koji su kupili takođe pronaći ovu stavku korisne”).

Dodavanje lične beleške

Prilagođenu tekstualnu poruku možete poslati svaki klijentima koji imaju zajedničke kamate. Da biste to uradili, dodajte polje (ili kolone) datoteku sa podacima će sadržati ove poruke, a zatim dodajte odgovarajuću poruku za svaki zapis (ili red). Možda ćete povezati određenu poruku sa klijente koji imaju isti rod, koji imaju isto godina ili datum rođenja ili koji su kupovine u poslednjih šest meseci. Više informacija o pripremanje liste slanja potražite u članku saveti za liste slanja.

 1. Kliknite na okvir za tekst u publikaciji gde želite da se pojave personalizovane informacije. Alternativno, na kartici Početak izaberite stavku Nacrtaj okvir za tekst , a zatim prevucite pravougaonik željene veličine.

  • Ako već postoji tekst u okvir za tekst, a želite da zamenite tekst, izaberite ga.

  • Ako već postoji tekst u okvir za tekst, a želite da ga zadržite, postavite kursor na mesto gde želite da umetnete personalizovanu poruku.

 2. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , kliknite na odgovarajuće polje za objedinjavanje u okviru liste u oknu zadatka.

Dodavanje personalizovane hiperveze

Možete da dodate hipervezu koja upućuje na Veb stranicu koja se odnosi njihovim određenim interesovanjima ili atribute klijentima. Tekst hiperveze da biste zaista lične možete dodati imena klijenata ili druga polja podataka.

 1. Na kartici pošiljke , u grupi pisanje & Umetanje polja kliknite na dugme Umetanje personalizovane hiperveze.

 2. U dijalogu Umetanje personalizovane hiperveze otkucajte tekst koji želite da prikažete i adresu Veb lokacije koju želite da biste otišli kada se klikne na hipervezu.

 3. Ako želite da koristite polje podataka u tekst za prikaz, izaberite tekst za prikaz, a zatim u okviru sa listom sa desne strane izaberite stavku polje podataka koje želite da umetnete.

  Napomena: Ako umetnete polje podataka, možete da navedete tekst za zamenu prikaz i Veb adresu za sve prazne stavke koje odgovaraju sa umetnutom polju podataka. Izaberite stavku Koristi podrazumevani tekst za prazne unose i Koristi podrazumevanu hipervezu za prazne unose poljima za potvrdu, po potrebi, a zatim otkucajte tekst za zamenu i Veb adresu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×