Saveti za liste slanja

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Bez obzira na to kako je pametan vaše pošiljke je imati mali uticaj Ako šaljete podgrupa. Možete da ograničite liste slanja za imena i adrese, ili možete da uključite više detalja o svakom kupcu tako da možete da kategorizujete klijente u segmente koji ima smisla za svoje preduzeće.

Što više možete ciljati pošte kod korisničkog segmenta koji je verovatno biti zainteresovani za određenu ponudu na veći vaše pošiljke stopa za uspeh. Posvetite između treću i polovini vaše sa adresom kampanje vremena i budžeta Pročišćavanje liste slanja za usmeravate odgovarajućih ciljnih.

Kako da koristite korisničkih podataka

Kada dobijete informacije o klijentima i potencijalnim klijentima, praćenje atributima koje su im zajedničke može biti veoma korisna. Više detalja sačuvate u listi slanja, dodatne opcije koje imate za upućujete svoje pošiljke.

Ali, uverite se da su detaljni podaci koje pratite podatke koje ćete koristiti. Na složenija sa liste slanja, više posla morate da uradite da biste zadržali na listi.

Na primer, možete koristiti korisničkih podataka u nekoj od sledećih načina:

 • Štampanje nalepnica sa adresom     Kreiranje nalepnica sa adresom, za koju treba samo ime i adresu informacije.

 • Pošta kupcima u određenim lokalnog standarda     Filtriranje liste slanja po gradu ili Poštanski broj, tako da možete lako da najavite promocije samo na klijenata koji žive u određenoj lokaciji.

 • Dodavanje personalizovanog pozdrava     Personalizovati tako što ćete uključiti primalaca imena i prezimena u red za pozdrav odvajanjem imena u polja naslov, imei prezime podataka.

 • Fokus na primaocima određenih godina     Obavestite klijente o proizvodima ili uslugama koje odgovaraju za te klijente životnom (kao što su planiranje za penzioni u 20 u odnosu na planiranje za penzioni u njihove 50) putem prikupljanja datuma rođenja klijente kao Datum rođenja (kao što su „1945”).

  Ako želite da ponudite promotivne poklone svim korisnicima čiji rođendan pada u tekućem mesecu, možete da prikupite njihovi rođendani kao mesec, dan, godina (kao što su „januar 1, 2000”).

 • Prilagodite zasebne pošiljke po rodovima     Objaviti novi proizvod samo ljudi ili samo tako što ćete uključiti Pol svakog klijenta („muški” ili „ženski”) na listi slanja.

 • Korišćenje istorije nabavke     Pošaljite specijalne objave na one koji su nedavno velike nabavke ili obavestite klijente kada budete imali nove modele svoje omiljene Brenda. Da biste to uradili, morate da pratite istoriju kupovine. Takođe možete da obavestite kupce o sličnim proizvodima („klijenti koji su kupili šta ste kupili i kupili ovo”).

 • Slanje e-pošte poštarine     Čuvanje na sa adresom troškove samo za poziv za događaj tako što ćete poslati e-pošte pozivnice za kupce koji pružaju njihove e-adrese. Pozivnica za štampanje prvo možete rešiti tako što ćete izvršiti objedinjavanje i filtriranje na klijente koji nemaju e-adrese. Zatim možete da kreirate pozivnicu e-poštom tako što ćete objedinjavanjem e-pošte i filtriranje na te klijente koji imaju e-adrese.

Pravljenje liste slanja

Osnovno, lista slanja je tekstualna datoteka koja razdvaja zapise o primaocima u uobičajena polja. Takva lista obično oblik radnih listova ili tabela, svaki zapis u posebnom redu, odvojene u kolonama koje sadrže pojedinačna polja podataka, kao što su osnovna lista slanja sa slike.

Osnovna lista slanja u dijalogu „Primaoci objedinjene pošte“.

Složena lista možda sadrži dodatna polja podataka, kao što su željene opcije veličine i boje proizvoda, kupite istoriju, datum rođenja i Pol.

Ako kreirate listu slanja po prvi put, možete da uradite bez napuštanja programa Publisher. Više informacija potražite u članku Kreiranje liste adresa za objedinjavanje pošte.

Kombinovanje listi iz više izvora

Da li imate liste slanja, ili ste kupili, Publisher olakšava da kombinujete i menjate liste iz više izvora u programu Publisher. Možete da odaberete šta najbolje radi za vas tako što ćete sastavljanjem liste slanja Publisher iz bilo koju kombinaciju liste kreirane u programu Excel, Outlook i Access.

Navođenje liste da biste dodali

 1. Na kartici pošiljke izaberite stavku Objedinjavanje > Korak po korak pošte čarobnjak za objedinjavanje.

  Ako publikacija je povezana sa liste primalaca, proverite vezu, a zatim na kartici pošiljke, kliknite na dugme Uredi listu primalaca. Ako publikaciju nije povezan sa postojećom listom primalaca, u oknu za objedinjavanje pošte, kliknite na dugme sledeće: kreiranje ili povezivanje sa liste primalaca, a zatim izaberite listu koju želite.

 2. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte , u okviru Dodavanje u listu primalaca, uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite tip nove liste, Dodavanje stavke koje želite u dijalogu Novi spisak adresa i zatim kliknite na dugme u redu.

  • Izaberite stavku Koristi postojeću listu, izaberite izvor podataka u dijalogu Izbor izvora podataka i zatim kliknite na dugme Otvori.

  • Kliknite na dugme Odaberi iz Outlook kontakata (ako ste budete upitani da odaberete profil pošte, kliknite na profil koji želite), a zatim kliknite na dugme u redu. Izaberite stavku u fasciklu ili listu distribucije u dijalogu Izaberite stavku Kontakti , a zatim kliknite na dugme u redu.

Otklonila prilikom kombinovanja liste

Kada dodajete jedne liste slanja u drugu, jedan ili više polja u dodat listi možda neće imati podudaranje u postojećoj listi. Na primer, spisak adresa koji dodajete može da uključuje polja Ime preduzeća , ali originalnu listu možda neće.

Publisher će vas upitati da biste rešili oklapaju između polja na različite izvorne liste tako što ćete otvoriti dijaloga Dodavanje u listu primalaca .

 1. U dijalogu Dodavanje u listu primalaca izaberite polje koje nije potvrđen izbor u koloni podudarno , izaberite polje kojem želite da odgovaraju na listi polja liste primalaca sa poljima koja se podudaraju , a zatim izaberite stavku Podudaranje.

 2. U dijalogu Poređenje polja proverite da li polje koje ste izabrali je navedena u okviru podudara sa poljem u listi primalaca ili izaberite neko drugo, i zatim kliknite na dugme u redu.

 3. Ako treba da dodate novo polje u listu primalaca da biste podudaranje, izaberite polje koje želite da dodate novo u listi (levo liste u dijalogu Dodavanje u listu primalaca ), kliknite na dugme Dodaj, a zatim kliknite na dugme u redu. Dodata polja su prikazana u okviru nova polja koja treba dodati u listu primalaca.

  Savet: Uklonite dodato polje tako što ćete ga izabrati u polju nova polja koja treba dodati u listu primalaca , a zatim kliknuti na dugme Ukloni.

Slika dijaloga „Dodavanje u listu primalaca“

Kako se podudaraju polja kada Publisher ne pitaj me da?

 • U oknu zadatka za objedinjavanje pošte , u okviru više stavki, kliknite na dugme polja Adresa, a zatim kliknite na dugme Uporedi polja.

Čuvanje prečice do kombinovane liste

Možete da kreirate prečicu za kombinovane liste za korišćenje u drugim pošiljkama. Svaki put kada uređujete pojedinačne stavke u kombinovanoj listi, uređena stavka se takođe ažurira u originalnu izvornu datoteku ako je dostupan za uređivanje. Ako ne želite da ažurirate originalnu izvornu datoteku, izvezite listu primalaca u novu datoteku.

 1. U oknu zadatka za objedinjavanje pošte (korak 3: Kreiranje objedinjene publikacije), u okviru priprema za praćenje ove pošiljke, kliknite na dugme Sačuvaj prečicu za listu primalaca.

 2. U dijalogu Čuvanje datoteke otkucajte ime za kombinovanu listu adresa u polje ime datoteke .

  Podrazumevano, lista adresa je sačuvana u fascikli " Moji izvori podataka ". Najbolje je da se lista adresa zato što je podrazumevana fascikla u kojoj Publisher traži izvore podataka.

 3. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Sužavanje obima liste primalaca

Kada polja u na listama različitih izvora podudaraju, svi zapisi će se pojaviti u postojećoj listi u dijalogu Primaoci objedinjene pošte , gde možete da filtrirate, sortirate i izaberite primaoce da uključite u objedinjavanje e-pošte. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svakog primaoca koje želite da uključite i opozovite izbor u polju za potvrdu pored svakog primaoca koje želite da izuzmete.

Potvrdite ili opozovite izbor svih stavki

 • Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu u redu zaglavlja.

Filtriranje stavki na listi

Ako želite da koristite samo određene stavke na listi, možete da filtrirate listu po određenom polju ili kriterijumu. Nakon filtriranja liste, možete da koristite u poljima za potvrdu da biste uključili ili izuzeli zapise.

 1. Kliknite na strelicu pored naslova kolone stavke koju želite da filtrirate.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme (prazne) da biste prikazali sve zapise u kojima je odgovarajuće polje prazno.

  • Kliknite na dugme (nisu prazne) da biste prikazali sve zapise u kojima odgovarajuće polje sadrži informacije.

  • Izaberite stavku (napredne) da biste otvorili dijalog filtriranje i sortiranje koje možete da koristite za filtriranje po više kriterijuma.

   Napomena: U dijalogu filtriranje i sortiranje možete da otvorite i tako što ćete kliknuti na dugme Filter u okviru pročistite listu primalaca u dijalogu Primaoci objedinjene pošte .

 3. Savet: Ako vaš izvor podataka sadrži zapise koji dele iste informacije, a postoji 10 ili manje jedinstvenih vrednosti u koloni, možete da filtrirate po određene informacije. Na primer, ako postoji više adresa koje je Australija kao zemlja ili region, možete da filtrirate Australija.

 4. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte prikazuje samo određene zapise. Da biste ponovo prikazali sve zapise, izaberite stavku (sve).

Sortiranje stavki na listi

Ako želite da vidite stavke po abecednom redu, možete da sortirate stavke na listi.

 • U oknu " Primaoci objedinjene pošte ", kliknite na naslov kolone stavke koju želite da sortirate.

  Na primer, ako hoćete da prikažete listu abecednim redom po prezimenu, kliknite na zaglavlje kolone Prezime.

 • Da biste sortirali koristeći više kriterijuma, u okviru pročistite listu primalaca, kliknite na dugme Sortiraj. U dijalogu filtriranje i sortiranje izaberite kriterijume koje želite da sortirate.

Pronalaženje duplikata

Da biste sprečili duplirane pošiljke, možete da pronađete i uklonite zapise u kombinovane liste za koju najčešće (ali ne obavezno i sva) polja podudaraju.

 1. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte u okviru pročistite listu primalaca, izaberite stavku Pronađi duplikate.

 2. U dijalogu Pronalaženje duplikata ostavite potvrđen izbor samo onih stavki koje želite da uključite, a zatim kliknite na dugme u redu.

Pronalaženje određenog primaoca ili grupe primalaca koji imaju zajedničke atributa

Da biste identifikovali je osoba ili grupa pojedinaca koji imaju zajedničke atribute (kao što su prezime, poštanski broj ili mesec rođenja), možete da pretražite listu.

 1. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte u okviru pročistite listu primalaca, kliknite na dugme Pronađi primaoca.

 2. U dijalogu Pronalaženje stavke unesite atribut koji želite da pronađete u okviru pronaći , navedite polje ili polja koja želite da pretražujete i izaberite stavku Pronađi sledeće.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×