Prebacite se na Excel iz tabela

Saveti

Saveti za Excel

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Primetićete neke razlike između Google Sheets i Excel Online. Evo nekih saveta koji će Olakšajte prelazu u programu Excel Online.

1. savet: Kartica „Početak“ sadrži ono što vam je potrebno

Kartica „Početak“ sa dugmadima za oblikovanje „Iseci“, „Kopiraj“ i „Nalepi“, opcijama oblikovanja kao što su font, poravnavanje i oblikovanja brojeva, umetanjem redova ili kolona i sabiranjem i sortiranjem.

Kartica Početak sadrži najčešće korišćenu dugmad i funkcije: Dugmad ostave (kao što su „Iseci“, „Kopiraj“ i „Nalepi“) i opcije za oblikovanje (kao što su boje, poravnanje i oblikovanje brojeva).

Obavezno pogledajte desnu stranu kartice Početak. Tu možete da umetnete redove i kolone, sabirate brojeve i sortirate.

2. savet: Kartica „Umetanje“ je za tabele, grafikone itd.

Kartica Umetanje predstavlja mesto za dodavanje specijalnih stvari, kao što su tabele, grafikoni, hiperveze i tako dalje.

Ako treba da umetnete redove, kolone i ćelije, idite na desnu stranu kartice Početak.

Kartica „Umetanje“, meni „Grafikoni“

3. savet: Potreban vam je obrazac? Počnite od ankete.

Ako želite da umetnete obrazac koji prikuplja podatke, prvo napravite anketu u usluzi OneDrive tako što ćete izabrati stavke Novo > Excel anketa. Onda ćete imati anketu i radnu svesku koja prikuplja podatke iz ankete.

Meni „Novo“, komanda „Excel anketa“

4. savet: Zamrzavanje kolona i redova u isto vreme

Ako želite da zamrznete kolone i redove u isto vreme, izaberite ćeliju koja se nalazi ispod redova koje želite da zamrznete i desno od kolona koje želite da zamrznete. Zatim izaberite stavke Prikaz > Zamrzavanje okana > Zamrzni okna.

Kartica „Prikaz“, meni „Zamrzavanje okana“, komanda „Zamrzni okna“

5. savet: Možete da filtrirate pomoću tabele

Ako treba da filtrirate, kliknite unutar nekih podataka, a zatim izaberite stavke Umetni > Tabela. To će vam pružiti dugmad za filtriranje sa kojom možete da radite.

Kartica „Umetanje“, dugme „Tabela“, meniji „Filter“

6. savet: Neka automatski zbir otkrije opseg – nije neophodno biranje

Ako imate brojeva u neprekidnom opsegu ćelija, zatim dugme " Automatski zbir " Dugme „Automatski zbir“ olakšava stvari. To će otkriti opsega da biste se automatski rezimira. U ovom primeru, otkrivena je da ćelija C2 do C7 potrebne da bi se rezimira. Nema potrebe da kucate u reference za ćelije, kao što je u listovima.

Opseg ćelija koji je automatski otkriven pomoću dugmeta „Automatski zbir“

7. savet: Rad van mreže

Kao što je disk jedinica aplikaciju, OneDrive aplikacija sinhronizuje datoteka sa računarom. Otvorite istraživač datoteka ili Mac Nalazač i ugledaćete na fasciklu OneDrive na levoj strani. Kopiranje datoteke u ovoj fascikli, premestite ih, i tako dalje. Ako prekinete vezu sa Internetom, možete da otvorite i uredite ove datoteke van mreže. Kada se ponovo povežete, ćete se sinhronizuju u usluzi OneDrive.

Windows Explorer, fascikla „OneDrive“, Excel datoteke

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×