Saveti i trikovi za rad sa formulama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada počnete da unosite formulu u program Excel Online, sledeći saveti i trikovi bi vam mogli biti korisni.

Za izvršavanje sledeće radnje :

Sledite ovu najbolju praksu :

Brzo kopiranje formula   

Da biste brzo uneli istu formulu u opseg ćelija, izaberite opseg koji želite da izračunate, otkucajte formulu i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Enter.

Na primer, ako otkucate =SUM(A1:B1) u prvoj ćeliji izabranog opsega C1:C5 i pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+Enter, formula se kopira u svaku ćeliju u opsegu, koristeći A1 kao relativnu referencu.

Korišćenje automatskog dovršavanja Formula   

Da biste izbegli greške pri ručnom unošenju formula, počnite tako što ćete otkucati = (znak jednakosti) i početna slova funkcije koju želite da koristite. Na listi koja se pojavljuje kliknite dvaput na željenu funkciju i pratite sintaksu formule koja se pojavljuje kako biste popunili odgovarajuće argumente.

Korišćenje ekranskih napomena   

Ako niste upoznati sa Argumenti funkcije, počnite tako što ćete otkucati ime funkcije i otvorenu zagradu. U funkcija ekransku napomenu koja se pojavljuje, kliknite na ime funkcije da biste videli članak pomoći da biste saznali više o Sintaksa funkcije i njenim argumentima.

Takođe je dobra treba da znate Šta možete da uradite da biste izbegli oštećene formule.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×