Saradnja u sistemu Office 365 korišćenjem Office Online aplikacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada se Word, Excel, PowerPoint i OneNote dokumenti skladište u Office 365 bibliotekama, možete zajedno s drugima da radite na njima pomoću Office Online koji te dokumente otvara u veb pregledaču.

Kada otvorite dokumente u Office Online aplikacijama, vaši saradnici ih mogu otvoriti u isto vreme. To znači da ne morate da čekate da Tomislav doda svoje informacije u unakrsnu tabelu da biste mogli da unesete svoje. Završavate brže zato što ne morate da se smenjujete.

Možda ćete poslati vezu kojom pozivate osobe da rade sa vama na nekom dokumentu. Pošto vidite ispravke jedni drugih, možete da razgovarate i delite ideje, što kao rezultat daje dokument koji je kreiran pravim timskim radom.

Počnite tako što ćete uskladištiti dokumente u OneDrive biblioteci ili na lokaciji tima (Ako imate Office 2010 ili noviju verziju, možete direktno da sačuvate dokument iz Office programa na lokaciji tima ili u OneDrive biblioteci).

Kliknite na ime dokumenta da biste ga otvorili u programu Office Online.

OneDrive sa izabranim datotekama

Ako su vaše kolege na mreži, pokušajte da ćaskate dok radite zajedno ili da započnete neplanirani sastanak.

Saveti

Da biste pomogli saradnicima da brzo pristupe dokumentu, pošaljite im vezu ka njemu: pored imena dokumenta kliknite na stavku Meni otvaranja, a zatim na stavku Deli.

OneDrive sa datotekom izabrana i dugme "Deli" koja se gurnuli

Napomena: Više informacija o deljenju dokumenata u sistemu Office 365 potražite u članku Deljenje stavki u SharePoint OneDrive i Deljenje SharePoint datoteke ili fascikle u sistemu Office 365.

Evo šta treba da imate u vida kada radite sa drugima:

Word dokumenti i OneNote beležnice    U redu je da neke osobe rade u programima Word ili OneNote desktop programu dok druge rade u Office Online programu. U desktop programima koautorstvo funkcioniše najbolje u najnovijim verzijama sistema Office (u operativnim sistemima Mac i Windows), ali je podržano i u sistemu Office 2010. U zavisnosti od toga da li radite u desktop programu ili Office Online programu, programi Word i OneNote drugačije postupaju sa ispravkama:

  • OneNote beležnice odmah prikazuju ispravke.

  • U Word dokumentima, sačuvajte dokument da biste delili ispravke i videli ispravke drugih.

Excel radne sveske    Svi otvaraju radnu svesku u programu Excel Online. Radna sveska odmah prikazuje ispravke. Ako neko otvori radnu svesku u programu Excel na računaru, niko ne može da je otvori dok je ta osoba ne zatvori.

PowerPoint prezentacije    Za najbolje rezultate svi otvaraju prezentaciju u programu PowerPoint Online ili PowerPoint 2013. Osobe koje otvore prezentaciju u programu PowerPoint 2013 mogu naići na probleme sa čuvanjem datoteke ako druge osobe ažuriraju prezentaciju u programu PowerPoint Online.

Detalje o koautorstvu u sistemu Office Online pronaći ćete u članku Saradnja u sistemu Office Online.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×