Saradnja sa timovima, sistemom SharePoint i OneDrive

Saradnja sa timovima, sistemom SharePoint i OneDrive

Organizacije i timovi dolaze u različitim oblicima i veličinama i članovi tima mogu da se nalaze lokalno ili širom sveta. Možete da uključujete dobavljače i preduzimača zajedno sa punim zaposlenima.  Inicijative i rad mogu da obuhvataju preduzeća, organizacije i mala tima za projekat.

Microsoft 365 – uključujući timove, SharePoint i OneDrive – dizajnirana je kao univerzalni komplet alatki za pružanje članova tima integrisanih i fleksibilnih načina za rad na svojim projektima i zadacima.

Ovaj vodič se fokusira na moćne mogućnosti timova, SharePoint i OneDrive, uključujući skladište dokumenata, saradnju, deljenje i razgovore. Ne morate da koristite samo jednu alatku da biste obavili posao – svako radi zajedno da bi obezbedila optimalnu produktivnost.

Evo primera kako možete da koristite ove usluge zajedno: kada kreirate tim, Office 365 Group i SharePoint lokacija tima se automatski kreira. Možete da otpremite dokumente na SharePoint lokaciji tima. Zatim, kada je radna verzija dokumenta sa specifikacijama spremna za redigovanje, lako možete da dodate datoteku timu tima i koristite sistem za ćaskanje da bi svi znali da je spreman za redigovanje. Članovi tima mogu da otvore datoteku direktno u timovima i počinju sa promenama ili komentarišu. Ako član tima skladišti datoteku u usluzi OneDrive, može da se doda i kanalu tima pomoću kartice "datoteke" u timovima. Najbolje od svih, možete da idete mobilnim sa timovima, tako da članovi projekta mogu da rade sa bilo kog mesta.

Rezime

Ova tabela pruža rezime visokog nivoa o tome kako možete da koristite timove, SharePoint i OneDrive u raznim situacijama. Pomerajte se nadole na stranici za više informacija.

Primarni korisnici

Odlično za...

Kontrola deljenja i pristupa

Razgovori i komunikacija
 

Microsoft Teams ikona timovi

Tim

Timovi orijentisani projektima za razgovor, zajednički rad u datotekama, pozivu i ispunjavanje tačno gde se radi. 

Timovi mogu biti javno (otvoreni za bilo koga u vašoj organizaciji) ili privatne (upravljano članstvo). 

Komunicirajte u realnom vremenu sa saigraиima u okruženju zasnovanom na ćaskanju i na sastancima na mreži.

Microsoft SharePoint ikona SharePoint

Tim, grupa, organizacija

Skladištenje datoteka u oblaku i njihovo deljenje pomoću tima ili organizacije, koristeći robusno Upravljanje dozvolama i kreiranje pristupačnih funkcija obogaćenih opcijom za dodavanje na kanal timova.

Delite datoteke sa timom, organizacijom i spoljnim korisnicima. Koristite Office 365 grupe da biste kontrolisali pristup lokacijama tima ili podesili snažnije dozvole za lokacije i dokumente.

Komunikaciju pomoću SharePoint News. Vesti mogu da se dodaju i kanalu tima.  Možete da dodate komentare i da mu se sviрate na SharePoint stranicama.

Microsoft OneDrive ikona OneDrive for Business

Pojedinac i tim

Skladištenje i sinhronizovanje datoteka u oblaku i pristup njima sa bilo kog mesta na bilo kom uređaju. Idealan za rad u toku i deljenje sa određenim osobama.

Dokumenti su privatni dok ih ne podelite. Zasebno delite datoteke i radite na Office dokumentima sa drugima.

Komentarišite dokumente i koristite @-potpis sa nekim imenom. Osoba koju pomenete prima poštu sa vezom ka komentaru. 

Korišćenje timova, SharePoint i OneDrive

Možete da skladištite i delite datoteke pomoću usluge SharePoint, OneDrive for Business i Microsoft tima. SharePoint podvlačiće svaku od ovih alatki, ali se svaka može koristiti na svoj način da ubrza saradnju i efikasnost u drugim situacijama. 

Microsoft Teams ikona Microsoft tima

Kada sarađujete u realnom vremenu, to je odličan zaštitnik vremena za jednostavan pristup datotekama koje su važne za vaš projekat.  Datoteke koje se dele sa Microsoft timovima su dostupne baљ tamo gde imate razgovore i sastanak i vaš tim može da ih poseduje zajedno. Dokumenti deljeni u Microsoft timovima uskladišteni su u sistemu SharePoint, pa ste dobili najbolje od oba sveta.

Možete da komunicirate kroz čitavanje i istrajni razgovor i zadržite sve u čitanju. U Microsoft timovima takođe možete privatno ćaskati sa bilo kojim kontaktom, čak i kada su van mreže – to je naročito zgodno kada se vaš kontakt nalazi u drugoj vremenskoj zoni. Uz istraju istoriju razgovora možete da započnete i nastavite razmenu u bilo kom trenutku. Koristite privatno ćaskanje da biste koautor dokument u realnom vremenu i da biste nastavili sa saradnjom posle poziva. Možete čak i da zakačite važne razgovore za lako preuzimanje.

Timovi mogu da budu javno ili privatno.  Javni timovi otvoreni su za sve u organizaciji. U privatnom timu se upravlja članstvo. 

Saznajte više o Microsoft timovima.

Microsoft SharePoint ikona SharePoint

Svi kanali kanala imaju SharePoint sajt tima, a svaka SharePoint lokacija tima ima kanal tima. SharePoint je sjajan za skladištenje datoteka u oblaku i omogućavanje ih pristupačnim korisnicima. I možete da iskoristite prednost snažne upravljanja dozvolama za datoteku, tokove procesa dokumenta, smernice za zadržavanje i još mnogo toga.  Evo načina za rad sa sistemom SharePoint:

  • Sarađujete na datotekama u timovima, kreirate stranice, koristite deljenu beležnicu i koristite integrisanu Office 365 grupu da biste spojili razgovore, kalendare i zadatke.

  • Širenje vlasništva i dozvola širom šire kolekcije ljudi. Ako je dokument važan za uspeh projekta, dobra je ideja da, osim vas, i druge osobe mogu da kontrolišu šta se dešava na lokaciji.

  • Dodelite dozvole na osnovu osnove na sajtu, umesto na pojedinačnim dokumentima. Ako osobe imaju pristup lokaciji tima, onda imaju pristup i dokumentima uskladištenim na lokaciji.

  • Kreirajte atraktivne i efikasne stranice sajta da biste organizovali informacije, objavili vesti, obezbedili kontakt informacije i obezbedili navigaciju za dokumente, medije i druge tipove informacija.

Saznajte više o usluzi SharePoint online.

Microsoft OneDrive ikona OneDrive for Business

Lične datoteke ili dokumenti na kojima samo vi radite mogu biti bezbedno uskladišteni u usluzi OneDrive. Razmislite o tome kao o ličnom skladište – u oblaku verzije dokumenata "Moji dokumenti". Datoteke su uvek sinhronizovane i dostupne za pristup čak i kada ste van mreže. Uz OneDrive, datoteke su uvek sa vama i spremne za deljenje. U smislu dugovečnosti, OneDrive je odlična za rad u toku. Evo nekih primera kako možete da iskoristite OneDrive:

  • Želite da delite pojedinačne datoteke sa samo nekoliko osoba ili da ne delite uopšte.

    Dokumenti koje postavite u usluzi OneDrive for Business su privatni dok ih ne podelite. Možete pojedinačno da delite datoteke i radite na Office dokumentima sa drugima. To omogućava OneDrive za posao da bude velika opcija za radne verzije dokumenti ili lični dokumenti koje niko ne mora da vidi. Na primer, pišete poruku na blogu koja možda nije povezana sa projektom i želite da je nekoliko kolega pregleda pre nego što je objavite. U ovom slučaju, očekujete da će ljudi jednom koristiti dokument bez potrebe za dodatnim skladištenjem ili informacijama o kontekstu. Sve što im je potrebno jesu veza ka dokumentu i dozvola za uređivanje. Pored toga, možete da komentarišete dokumente i koristite @-potpisivanje sa nekim imenom, a osoba koju spomenete prima poštu sa vezom ka komentaru. 

  • Objavite datoteku iz usluge OneDrive na kanalu timovi za redigovanje.

  • Ne možete da identifikujete postojeću lokaciju tima kojoj dokument pripada i ne verujete da namena dokumenta garantuje kreiranje novog.

Detaljnije informacije potražite u članku da li mogu da sačuvam dokumente u usluzi OneDrive for Business ili sajtu tima? 

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×