Saradnja pomoću e-pošte u usluzi Office 365

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office 365 podstiče saradnju kroz grupe u programu Outlook, distribuciju liste (zovu se i grupa za distribuciju), deljeni poštanski sandučići i javne fascikle. Svaku od ovih opcija ima drugu svrhu, iskustvo korisnika i skup funkcija. Šta treba da koristite zavisi od toga šta je korisnik mora da uradi i alatke koje vaša organizacija pruža.

Rezime opcija za saradnju

Ova tabela objašnjava različite opcije za saradnju dostupne uz Office 365.

Alatka za saradnju

Opis

Grupe u programu Outlook

Deljeni radni prostor koji funkcioniše u svim aplikacijama u usluzi Office 365. Uključuje deljene prijemno poštansko sanduče, kalendar i OneDrive za Business lokacija za skladištenje datoteka. Korisnicima možete kreirati, pronađite i pridruživanje grupe u programu Outlook od njihove e-poštu ili kalendar. Novih i postojećih korisnika u programu Exchange Online ili Office 365 pretplatu možete da koristite grupe u programu Outlook.

Deljeno poštansko sanduče

Poštansko sanduče za izabrane korisnike za čitanje i slanje e-poruka i deljenje zajedničkog kalendara. Deljeni poštanski sandučići mogu da služe i kao generička e-adresa (npr. info@contoso.com ili prodaja@contoso.com) koju klijenti mogu da koriste kako bi tražili informacije o preduzeću. Kada je omogućena dozvola „Šalji kao“ na deljenom poštanskom sandučetu, e-pošta poslata iz njega koristiće generičku adresu (npr. prodaja@contoso.com).

Lista distribucije (zove se i grupa za distribuciju)

Koristi se za distribuciju e-poruka za dve ili više osoba istovremeno. Grupe za distribuciju poznate su i kao poštanske grupe za distribuciju. Varijanta grupe za distribuciju, pod imenom dinamička grupa za distribuciju, predstavlja objekat Active Directory grupe omogućen za poštu koji se koristi za slanje e-pošte velikoj i rastućoj grupi primalaca. Tačne primaoce određuju filteri i uslovi koje navedete, kao što su svi članovi određenog lokalnog standarda ili zaposleni sa punim radnim vremenom.

Office 365 grupama u programu Outlook nude moćnije rešenje za saradnju od grupa za distribuciju. Više informacija potražite u članku Zašto bi trebalo da nadogradite na listi distribucije za grupe u programu Outlook i Lista Migriranje distribucije za Office 365 grupama.

Javna fascikla

Dizajniran za deljeni pristup, javne fascikle omogućavaju lako i efikasno za prikupljanje, organizovanje i deljenje informacija sa drugim osobama u vašoj organizaciji. Javne fascikle organizovanje sadržaja u hijerarhiji duboke koji je lak za pregledanje i uvek vidljiva u prikazu fascikli programa Outlook. Javne fascikle mogu biti poštanske i dodati kao član grupe za distribuciju. E-poštu poslatu na grupu za distribuciju se automatski dodaju u javnu fasciklu za arhiviranje ili kasniju referencu. Javne fascikle takođe pružaju jednostavan dokument deljenje kada nemate pretplatu na SharePoint Online.

Koju alatku za saradnju koristite?

Sledeća tabela vam pruža brzi pregled različitih tipova grupa i objašnjava kada i kako da ih koristite sa raznim funkcijama za saradnju usluge Office 365.

Grupe u programu Outlook

Liste za distribuciju

Deljeni poštanski sandučići

Javne fascikle

Ko to koristi?

Korisnici koji žele radni prostor za saradnju za svoje poruke, datoteke i kalendar grupe integrisane sa uslugama Office 365 koje već koriste (Outlook Web App, OneDrive for Business)

Korisnici koji treba da šalju e-poštu grupi primalaca zajedničkih interesa ili karakteristika.

Deljeni poštanski sandučići predstavljaju sjajan način za rukovanje pitanjima klijenata putem e-pošte zato što nekoliko ljudi u organizaciji deli odgovornost nadgledanja poštanskog sandučeta i odgovora na upite. Pitanja klijenata brže dobijaju odgovore, a srodne e-poruke se skladište u jednom poštanskom sandučetu.

Delegati koji rade u ime virtuelnog identiteta, kao što je podrška@contoso.com. Delegati mogu da odgovaraju na e-poštu kao taj identitet deljenog poštanskog sandučeta.

Uz odgovarajuće dozvole svi iz organizacije mogu da pristupe javnim fasciklama i da ih pretraže. One su idealne za arhiviranje e-pošte ili za deljenje dokumenata.

Idealna veličina grupe

Bilo koja

Veliko

Malo

Veliko

Pristup

Exchange Online i Office 365 korisnici

Za grupe za distribuciju, članovi moraju se ručno dodati. Za dinamičkim grupama za distribuciju, članovi dodaju na osnovu kriterijumi filtriranja.

Korisnicima mogu da se dodele dozvole „Potpuni pristup“ i/ili „Pošalji kao“. Ako su im dodeljene dozvole „Potpuni pristup“, korisnici moraju da dodaju i deljeno poštansko sanduče u svoj Outlook profil kako bi mu pristupili.

Može da mu pristupi bilo ko iz organizacije

Deljeni kalendar?

Da

Ne

Da

Da

E-pošta stiže u lično prijemno poštansko sanduče korisnika?

Ne. Korisnici mogu da se pretplate na grupu, a zatim proslede sve grupne poruke u svoje prijemno poštansko sanduče

Da. E-pošta stiže u prijemno poštansko sanduče svih članova grupe za distribuciju.

Ne. E-pošta stiže u prijemno poštansko sanduče deljenog poštanskog sandučeta.

Ne. E-pošta stiže u javnu fasciklu.

Podržani klijenti

 • Outlook 2016

 • Outlook 2013 (prosledi nakon pretplaćivanja)

 • Outlook Web App

 • Outlook 2010 (prosledi nakon pretplaćivanja)

 • Outlook 2007 (prosledi nakon pretplaćivanja)

 • Outlook 2016

 • Outlook 2013

 • Outlook Web App

 • Outlook 2010

 • Outlook 2007

 • Outlook 2016

 • Outlook 2013

 • Outlook Web App

 • Outlook 2010

 • Outlook 2007

 • Outlook 2016

 • Outlook 2013

 • Outlook Web App

 • Outlook 2010

 • Outlook 2007

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Srodne teme

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×