Saradnja na datotekama sa timom

Dok vaš tim radi zajedno, nesumnjivo ćete imati datoteke na kojima želite da delite i sarađujete. Microsoft timovi olakšavaju deljenje datoteka u okviru kanala. Ako su datoteke Word, Excel. PowerPoint ili Visio datoteke koje kolege mogu da prikažu, uređuju i sarađuju na datotekama direktno unutar timova (Uređivanje u programu Visio zahteva licencu). Za Word, Excel i PowerPoint, oni mogu da vide međusobno promene u skoro realnom vremenu Hajde da pogledamo kako možete da koristite Microsoft timove za bolje rad zajedno.


Napomena: pregled neoffice datoteka u timovima mora se izvršiti iz osnovne SharePoint biblioteke.

Biblioteka datoteka

U svakom Microsoft timu postoji jedan ili više kanala gde se odvija više fokusiranih diskusija. Svaki kanal ima svoju fasciklu u kojoj možete da delite datoteke sa tim kanalima. Da biste pristupili toj fascikli, idite na kanal i kliknite na datoteke na karticama iznad prozora razgovora.

Biblioteka datoteka vam omogućava da sarađujete na datotekama sa timom

Napomena: Obavezno koristite karticu " datoteke " na vrhu prozora za razgovor kanala umesto dugmeta " datoteke " u oknu za navigaciju levo. Dugme " datoteke " u oknu za navigaciju pruža pristup svim vašim datotekama u oblaku, a ne samo datoteke za taj određeni kanal.

U biblioteci možete da otpremite postojeće datoteke ili da kreirate nove.

Otpremanje postojećih datoteka

Postoje dva osnovna načina za otpremanje postojećih datoteka u biblioteku. Oba metoda počinju tako što ćete u fasciklu datoteke i oba metoda automatski otpremiti kopije datoteka u fasciklu kanala.

  • Prevucite i otpustite – koristite miš, prevucite datoteku sa mesta na kojem se trenutno nalazi i otpustite je u prozor timova unutar datoteka. Možete i lako da otpremate više datoteka pomoću ove tehnike.

  • Otpremanje – ako kliknete na dugme "Otpremi", otvoriće se dijalog "Istraživač datoteka" koji vam omogućava da izaberete datoteku (ili datoteke) koje želite da otpremite. Izaberite te datoteke i kliknite na dugme Otvori.

Kreiranje ili otpremanje nove datoteke u biblioteku datoteka kanala

Sve datoteke koje otpremite će biti pristupačni bilo koji član tima.

Kreiranje novih datoteka

Da biste brzo kreirali novu Word, PowerPoint ili Excel dokument u fascikli datoteke, kliknite na dugme novo , a zatim izaberite tip datoteke koju želite da kreirate. Dajte ime novoj datoteci i kliknite na dugme Kreiraj. Nova datoteka će se otvoriti u timovima da biste mogli da počnete sa uređivanjem i ako biste želeli da radite u verziji radne površine aplikacije na radnoj površini na traci koja će vam otvoriti datoteku. ... ..

Čim se kreira, nova datoteka će biti dostupna i za članove tima za uređivanje.

Saradnja na datotekama

Datoteke uskladištene u biblioteci datoteka tima dostupne su svakom članu tima. U Office za veb, sistemu Office za Android ili iOS ili najnovije aplikacije iz sistema Office 365, vi i članovi vašeg tima možete da sarađujte sa programom Word, PowerPoint ili Excel Documents ili komentarišete visio datoteke. Nema potrebe da proveravate datoteke ili da brinete o tome da li je neko od vaših kolega otvorio dokument. Samo otvorite datoteku koju treba da uredite i ako je drugi članovi tima uređuju takođe, promene će se nesmetano objediniti dok radite.

Deljenje sa osobama izvan tima

Možda postoji prilika kada ćete želeti da delite datoteku sa nekim izvan tima. Ako je datoteka Word, Excel, PowerPoint ili Visio datoteka najlakši način da to uradite, otvorite datoteku sa odgovarajućim Office za veb ili aplikacijom za stone računare i kliknite na dugme deli u gornjem desnom uglu prozora. Koji će otvoriti dijalog deljenje gde možete da unesete pseudonime ili e-adrese osoba sa kojima želite da delite.

Ikona deljenja i dijalog u programu Excel

Važno: Da biste delili sa nekim izvan tima, moraćete da otvorite datoteku na Office za veb ili Office radnoj površini. urednik tima nema tu funkciju. Kliknite na strelicu pored dugmeta Uredi i Odaberite odgovarajuću aplikaciju. Dugme "Uredi" sa proširenim izborom i strelicom koja pokazuje na padajućem dugmetu

Ako želite da delite sa osobama izvan organizacije, možda ćete morati da kliknete na padajućeg menija dozvole (desno iznad mesta gde ste dodali osobe sa kojima želite da delite) i potvrdite da određenim osobama mogu da pristupe datoteci.

Korišćenje dijaloga postavke veze za navođenje dozvola za povezivanje deljenja

Kada delite datoteku, oni mogu da uređuju datoteku u realnom vremenu (osim ako ne budete potvrdili izbor u dijalogu postavke povezivanja) kao i drugi članovi tima.

Takođe pogledajte

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×