Sabiranje i oduzimanje vremena

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Mnogi ne mogu lako da saberu dva različita vremena da bi dobili zbir, ili da oduzmu jedno vreme od drugog da bi dobili ukupno vreme rada na projektu. Na sreću, Excel Online lako može da sabere ili oduzme vreme pomoću jednostavnih formula.

Sabiranje vremena

Pretpostavimo da želite da saznate koliko časova i minuta će biti potrebno za izvršenje dva zadatka. Procenjujete da će za prvi zadatak biti potrebno 6 časova i 45 minuta, a za drugi zadatak 9 časova i 30 minuta.

  1. U ćeliji B2 otkucajte 6:45, a u ćeliji B3 otkucajte 9:30.

  2. U ćeliji B4 otkucajte =B2+B3, a zatim pritisnite taster Enter.

Zbir vremena za dva zadatka

Za izvršenje dva zadatka biće potrebno 16 časova i 15 minuta.

Savet:  Vremena možete da saberete i pomoću komande za automatski zbir. Kliknite na ćeliju B4. Zatim izaberite stavke Početak > Automatski zbir. Formula će izgledati ovako: =SUM(B2:B3). Pritisnite taster ENTER da biste dobili rezultat, 16 časova i 15 minuta.

Sabiranje vremena dužeg od 24 časa

Ako imate Excel aplikaciju na radnoj površini, možete da koristite dugme Otvori u programu Excel da biste otvorili radnu svesku i sabrali vreme duže od 24 časa.

Dugme Uredi u programu Excel

Za novosti o najnovijim ispravkama za Excel Online posetite Microsoft Excel blog.

Za kompletan paket Office aplikacija i usluga, isprobajte ili kupite na lokaciji Office.com.

Oduzimanje vremena

Pretpostavimo da vi i vaši prijatelji želite da znate vreme početka i završetka volonterskog projekta i želite da znate koliko vremena ste utrošili. Drugim rečima, želite proteklo vreme ili razliku između dva vremena.

  1. U ćeliji B2 otkucajte vreme početka, otkucajte razmak, a zatim otkucajte „a” za pre podne ili „p” za posle podne i pritisnite taster ENTER. U ćeliji C2 otkucajte vreme završetka uključujući „a” ili „p” po potrebi i pritisnite taster ENTER. Otkucajte ostala vremena početka i završetka za vaše prijatelje Džoj i Lesli.

  2. U ćeliji D2 oduzmite vreme završetka od vremena početka tako što ćete otkucati formulu: =C2-B2, a zatim pritisnite taster Enter.

Jedno vreme oduzeto od drugog da bi se dobilo proteklo vreme

Sada možemo da vidimo da je Radoslav radio 3 časa i 45 minuta.

  1. Da biste dobili rezultate za Džoj i Lesli, kopirajte formulu klikom na ćeliju D2 i prevlačenjem u ćeliju D4. Oblikovanje u ćeliji D2 je kopirano zajedno sa formulom.

Proteklo vreme dato u koloni D

Oduzimanje vremena koje je duže od 24 časa

Ako imate Excel aplikaciju na radnoj površini, možete da koristite dugme Otvori u programu Excel da biste otvorili radnu svesku i oduzeli vreme duže od 24 časa.

Dugme Uredi u programu Excel

Za novosti o najnovijim ispravkama za Excel Online posetite Microsoft Excel blog.

Za kompletan paket Office aplikacija i usluga, isprobajte ili kupite na lokaciji Office.com.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×