Ručno arhiviranje stavki

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Outlook poštansko sanduče je ograničene veličine, a mala je verovatnoća da ćete u skorije vreme prestati da dobijate e-poštu. Da biste sprečili da se napuni, možete da premestite stare stavke koje želite da zadržite u arhivu, odvojenu Outlook datoteku sa podacima (.pst) koju možete otvoriti iz programa Outlook kad god vam je potrebno.

Napomena: Komanda " Arhiviraj " i funkcija se ne prikazuje za nalog u Outlook profil ako ste uključili Exchange Server naloga, a vaša organizacija koristi Microsoft Exchange Server arhivu na mreži. Administrator vaše mreže takođe mogu da onemoguće ovu funkciju.

Outlook podrazumevano koristi automatsko arhiviranje za redovno arhiviranje stavki. Da biste saznali više, pogledajte članak Automatsko arhiviranje starijih stavki.

Stavke možete da arhivirate i ručno kad god poželite. Na taj način možete da kontrolišete stavke koje želite da arhivirate, lokaciju njihovog skladištenja i starost koju stavka treba da dostigne da bi mogla da se arhivira.

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • U Outlook 2013: izaberite stavke datoteka > informacije > Alatke za čišćenje > arhiviranje.


   Arhiviranje

  • U programu Outlook 2016: Izaberite stavke Datoteka > Informacije > Alatke > Čišćenje starih stavki

   Čišćenje starih stavki

  Savet: Arhiviranje i automatsko arhiviranje možda nije dostupno ako se profil pošte poveže sa Exchange serverom. Takođe je moguće da vaša organizacija ima smernice za zadržavanje pošte koje zamenjuju automatsko arhiviranje. Obratite se administratoru sistema za više informacija.

 2. Izaberite opciju Arhiviraj ovu fasciklu i sve njene potfascikle, a zatim odaberite fasciklu koju želite da arhivirate.

 3. U okviru Arhiviraj stavke starije od unesite datum.

  Dijalog „Arhiviranje“

 4. Možete da kreirate više .pst datoteka ako neke fascikle želite da arhivirate pomoću drugih postavki. Na primer, možda ćete stavke iz fascikle „Poslato“ želeti da zadržite duže nego stavke iz fascikle „Prijemno poštansko sanduče“.

 5. Potvrdite izbor u polju Uključi stavke sa potvrđenom opcijom „Ne arhiviraj automatski“ da biste arhivirali pojedinačne stavke koje su isključene iz automatskog arhiviranja. Ova opcija ne poništava isključivanje tih stavki, već zanemaruje postavku Ne koristi autom. arhiviranje samo za ovo arhiviranje.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Isključivanje automatskog arhiviranja

Da biste arhivirali samo onda kada želite, isključite automatsko arhiviranje.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U okviru Automatsko arhiviranje kliknite na dugme Postavke automatskog arhiviranja.

 3. Opozovite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana.

Podrazumevano se automatski arhivira u pravilnim intervalima starije Outlook stavke. Da biste saznali više o automatsko arhiviranje, pogledajte članak Korišćenje automatskog arhiviranja za pravljenje rezervne kopije ili brisanje stavki.

Možete i ručno pravljenje rezervne kopije i arhiviranje stavki, pored automatskog arhiviranja ili kao zamena. Ručno arhiviranje obezbeđuje fleksibilnost i omogućava vam da odredite tačno fascikle koje su uključene u arhivi, a koje arhiviranje Outlook datoteke sa podacima (.pst) koristi.

Da biste ručno arhiviranje Outlook stavki, uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka

 2. Kliknite na dugme Alatke za čišćenje.

 3. Izaberite stavku Arhiviranje.

 4. Izaberite opciju Arhiviraj ovu fasciklu i sve njene potfascikle , a zatim kliknite na fasciklu koju želite da arhivirate. Sve potfascikle fasciklu koju ste izabrali je uključeno u ovo ručno arhiviranje.

 5. U okviru Arhiviraj stavke starije od unesite datum.

  Dijalog „Arhiviranje“

 6. Ako ne želite da koristite podrazumevane datoteke ili lokaciju, u okviru datoteku arhive, kliknite na dugme Pregledaj da biste naveli novu datoteku ili lokaciju. Pregledaj da biste pronašli datoteku koju želite, ili unesite ime datoteke, a zatim kliknite na dugme u redu. Odredišna lokacija datoteke se pojavljuje u okviru datoteku arhive .

 7. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi i stavke koje imaju izabranu opciju „ne automatsko arhiviranje” da biste uključili sve stavke koje može da bude pojedinačno označen treba izuzeti iz automatsko arhiviranje. Ova opcija ne uklanja taj izuzimanje iz ove stavke, ali umesto toga zanemaruje u polju za potvrdu da ne automatskog arhiviranja za ovaj arhive samo.

Isključivanje automatskog arhiviranja

Ako želite da arhivirate samo ručno, morate da isključite automatsko arhiviranje. Uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Na kartici Više opcija , u okviru Automatsko arhiviranje, kliknite na dugme Postavke automatskog arhiviranja.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana .

Automatsko arhiviranje, što je podrazumevano uključena, automatski premešta stare stavke u arhivu na planiranom intervalima. Međutim, možete ručno pravljenje rezervne kopije i arhiviranje stavki na lokaciju koju ste naveli.

Napomena: Postavke automatskog arhiviranja Microsoft Office Outlook 2007 su prilagodljivi. A ne pravljenje rezervnih kopija ili ručno arhiviranje stavki, možete otkriti da automatsko arhiviranje da odgovara vašim potrebama. Više informacija potražite u članku Korišćenje automatskog arhiviranja za pravljenje rezervne kopije ili brisanje stavki.

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Arhiviraj.

 2. Izaberite opciju Arhiviraj ovu fasciklu i sve njene potfascikle , a zatim navedite datum u okviru Arhiviraj stavke starije od.

  Arhivirane fascikle na spisku fascikli

 3. U okviru datoteku arhive, kliknite na dugme Pregledaj da biste naveli nove datoteke ili lokacije ako ne želite da koristite podrazumevane datoteke ili lokacije.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi i stavke koje imaju izabranu opciju „ne automatsko arhiviranje” ako želite da zamenite prethodnu postavku da automatski arhivirate određene stavke. Ako odaberete da ručno arhiviranje ove stavke tokom ovu proceduru, stavke ponovo podleže sa uradite ne automatsko arhiviranje postavku osim ako ne možete ručno zamenite tu postavku ponovo u budućnosti.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Napomena: Outlook automatski kreira drugu datoteku arhive za stavke u fascikli i navedenoj lokaciji.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×