Resursi za učenje o Access obrazaca

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Obrasci su osnovna objekata u bazi podataka i posluži kao windows kroz koje ljudi vide i pristupaju podataka. Ako ste ikada želite da biste dobili holističku razumevanje o osnove Microsoft Access obrazaca, kao što su koje tipove obrasci su dostupni, kako da kreirate, prilagođavanje i upravljate njima, ovaj članak vam pruža pregled resursa će vam pomoći da razumete ovu sliku.

U ovom članku

Pregled

Tipovi obrazaca

Dodatni načini za kreiranje obrazaca

Koristite različite prikaze za obrasce

Uradite više sa obrascima

Rad sa oblicima u Veb bazi podataka

Neke sledeći koraci

Pregled

Obrazac je objekat baze podataka koje možete da koristite da biste kreirali korisnički interfejs koji omogućava korisnicima da unos i uređivanje podataka. Obrasci često sadrže kontrole koje su izvršili razne zadatke. Iako možete da kreirate baze podataka bez korišćenja obrazaca tako što ćete jednostavno uređivanje podataka u tabeli većina korisnika želi da koristi obrasce za prikazivanje, unošenje i uređivanje podataka koji se nalaze u tabelama. Obrasci takođe vam omogućavaju da kontrolišete kako drugi korisnici vrše interakciju sa podacima u bazi podataka. Na primer, možete da kreirate obrazac koji prikazuje samo određena polja i dozvoljava samo određene operacije obaviti. Ovo vam pomaže da zaštitite podatke i da smanjite broj mogućih grešaka pri unosu podataka. Ovaj članak pruža pregled resursa u opsegu od osnove Access obrazaca za kreiranje i Prilagođavanje obrazaca.

Odličan način da biste razumeli uloga i funkcija obrazaca u programu Microsoft Access baze podataka jeste da počnete sa pregled različite delove baze podataka i uloge obrazaca u bazi podataka da biste saznali više, pokretanje iz prikaza osnove baza podataka...

Sledeći, hajde da se fokusirate na obrasce sa Uvod u obrasce.

Pre nego što kreirate obrazac, potrebno detaljniji pogled na kontrole, Osnovna karakteristika većina obrazaca. Kontrole omogućavaju korisnicima da unesete, uređivanje ili prikaz podataka iz baze podataka. Znati o različitim tipovima kontrola dostupne u programu Access može da bude korisno kada budete prilagođavali obrasce. Da biste saznali više o kontrole, pogledajte članak Uvod u kontrole.

Tipovi obrazaca

Pristup koje nudi nekoliko načina za kreiranje obrazaca u zavisnosti od toga koji tip obrasca koji želite da kreirate. Saznajte više o uobičajeni tipovi obrazaca i kako da ih kreirate:

Koji tip obrasca vam je potrebna?

Saznajte više

Obrazac sa detaljima: prazne Access obrazac koji prikazuje informacije o jedan zapis po jedan.

Uvod u obrasce

Obrazac za više stavki: poznat i kao kontinuirani obrazac prikazuje informacije iz više zapisa istovremeno. Izgleda kao list sa podacima, ali vam pruža veću kontrolu nad stvari kao što su tekst oblikovanja, dodavanje grafike, dugmadi i drugih kontrola

Kreiranje obrasca pomoću alatke „Više stavki“

Razdeljeni obrazac: Istovremeno prikazuje podatke u prikazu obrasca i prikazu lista sa podacima. Korisna kada je potrebno da prikažete velikih količina podataka, ali samo treba da promenite jedan zapis po jedan.

Kreiranje razdeljenog obrasca

Obrasca za navigaciju: Obrazac koji sadrži kontrolu navigacije. Navigacija obrasci su posebno važan za kretanje kroz bazu podataka ako vaš plan uključuje bazu podataka za objavljivanje na vebu, zato što Access okno za navigaciju nije dostupan u pregledaču

Kreiranje obrasca za navigaciju

Dodatni načini za kreiranje obrazaca

Korišćenje kartice " Kreiranje " i pokušajte da koristite opcije u grupi Obrasci da biste brzo kreirali nove oblike. Možete takođe da izaberete tabelu ili upit u oknu za navigaciju i brzo kreiranje novog obrasca na osnovu taj objekat pomoću komande "obrazac".

Pogledajte resurse iz sledeće tabele da biste saznali više o kreiranju obrazaca nekoliko uobičajenih načina:

Metode za kreiranje obrazaca

Saznajte kako da uradite sledeće

Alatke za obrasce : da biste brzo kreirali obrazac sa jednom stavkom koja prikazuje informacije o jedan zapis po jedan.

Kreiranje obrasca pomoću alatke za obrasce

Čarobnjak za obrasce: koristite ovu alatku da biste kreirali obrazac kada želite da imate više selektivno za polja koja se pojavljuju u obrascu. Takođe vam omogućava da definišete način grupisanja i sortiranja podataka.

Kreiranje obrasca pomoću čarobnjaka za obrasce

Prazan obrazac:ako alatke za obrasce ili čarobnjaka ne zadovoljava vaše potrebe, alatke " prazan obrazac " nudi veoma brz način za izradu obrasca, posebno ako planirate da biste dodali samo nekoliko polja u obrascu

Potražite u odeljku za kreiranje obrasca pomoću alatke "prazan obrazac" u članku Uvod u obrasce.

Koristite različite prikaze za obrasce

Kao već naučili iz nekih članaka pomenuti iz prethodnih odeljaka, Access obrazaca se prikazuje u tri različita prikaza, prikaz obrasca, prikaz dizajna i prikaz rasporeda. Znanje prikaza koji ćete koristiti za određeni zadatak mogu biti korisne. Na primer, možete da koristite dizajn ili raspored prikaza da biste prilagodili obrazac. Prikaz obrasca je podrazumevani prikaz obrasca i se najčešće koristi da biste prikazali obrasca sa podacima ili da unesete podatke. Pošto rasporeda i dizajna prikaza se koriste za promene dizajna u obrazac, pogledajte resurse u sledećoj tabeli za više informacija o korišćenju ovih prikaza:

Tip prikaza

Koristi za

Saznajte više

Prikaz rasporeda

Pravi većinu tipova promene u obrazac. Možete da vidite podatke dok menjate dizajn, što je veoma koristan prilikom podešavanja veličine kontrole ili neke druge promene dizajna koje utiče na izgled i upotrebljivost obrasca.

Prikaz dizajna

Promene koje zahtevaju detaljniji prikaz strukture obrasca kao što su zaglavlja, detalja i podnožja odeljaka. Osnovni podaci mogu da vidim prilikom pravljenja dizajn changes.in prikaz dizajna.

Šta je dobro u prikazu dizajna.

  • Mogućnost da dodate više kontrola, kao što su, povezane objekat okvirima prelome stranica i grafikone.

  • Uredite izvore kontrole okvira za tekst bez korišćenja lista sa svojstvima.

  • Promenite veličinu odeljaka obrasca.

Promenite određena svojstva obrasca koje nije moguće promeniti u prikazu rasporeda

Koji prikaz treba da koristim: prikaz rasporeda ili prikaz dizajna?

Uradite više sa obrascima

Sada kada ste dizajnirali strukturu obrazac, ako je obrasca koje su povezane sa trebalo bi da to povezano sa izvorom podataka. Izvora podataka može biti tabela, upit ili SQL izrazu koji sadrži podatke prikazane na obrascu. „Nepovezani” obrazac ne direktno povežete sa izvorom podataka, ali sadrži komandnu dugmad, oznake ili drugih kontrola koje su vam potrebne za rad u aplikaciji. Da biste razumeli kako da radite sa izvorima zapisa, pogledajte ovaj video zapis: Podešavanje izvora zapisa za obrazac ili izveštaj.

Vizuelno atraktivan obrazac čini rad sa bazom podataka više prijatnim i efikasnijim, a takođe može da pomogne sprečavanju unosa neispravnih podataka unetih. Kada želite da prevazilaze kreiranje osnovne obrasca za dodavanje neke prilagođene izmena i uputite ga na jedinstven način vaš, Access vam nudi nekoliko načina da postignete ovo. Neke opcije će možda zahtevati praksu pre dizajn izgleda isto kao što je predviđeno, ali ako vam se ne dopada dizajn, promeniti je uvek moguće.

U sledećoj tabeli predstavljene resurse za oblik na sledeći korak dodavanjem polja i prilagođavanja:

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Saznajte kako da biste

Brzo dodavanje polja u obrazac

Dodavanje polja u obrazac ili izveštaj

Neka moje obrasca pojavljuje organizovanijeg i smanjili pretrpanost olakšavaju rad sa.

Kreiranje obrasca sa karticama

Navedite redosled kojim kontrolama u obrascu na odgovorite na taster TAB. Dobro dizajnirano obrascu, kontrolama odgovorite na taster TAB logičnim redosledom – na primer, od vrha ka dnu i sleva nadesno – tako da obrazac je lakše koristiti.

Podešavanje redosleda kartica za kontrole

Kreiranje podobrasca ili obrasca ugnežđeno u glavnom obrascu.

Podobrasci su korisni za prikazivanje podataka iz više povezanih tabela ili upita u okviru iste obrasca.

Pravljenje obrasca koji sadrži podobrazac (obrazac „jedan-prema-više“)

Napravite određena polja i podataka u moj oblik istaknutiji.

Video: korišćenje uslovnog oblikovanja u izveštajima

Podešavanje opcije dizajna za sve obrasce u svoju bazu podataka.

Prilagođavanje postavki dizajna za objekte u bazi podataka

Dodajte kontrolu okvira za tekst koji prikazuje vrednosti iz drugog obrasca.

Možete koristiti da biste prikazali rezultate iz podobrasca koja sadrži izračunati okvir za tekst u glavnom obrascu.

Kreiranje kontrole koja upućuje na kontrolu u drugom obrascu

Rad sa oblicima u Veb bazi podataka

Opcije za Veb baze podataka obrasca

Saznajte kako da uradite sledeće

Obrazac za navigaciju je jednostavno obrazac koji sadrži kontrolu navigacije. Obrasci za navigaciju su sjajan dodatak bazi podataka, ali kreiranje obrasca za navigaciju je posebno važno ako planirate da objavite bazu podataka na vebu jer se Okno za navigaciju programa Access ne prikazuje u pregledaču.

Kreiranje obrasca za navigaciju

Access 2010 sadrži kontrolu Veb pregledača koje možete da koristite da biste prikazali Veb stranice na obrascu

Dodavanje veb pregledanja obrascu

Neke sledeći koraci

Probajte neke od ovih funkcija na obrasce:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×