Reprodukovanje zvuka i video zapisa u prezentaciji bez problema

PowerPoint za Office 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Postoje različite uzroke problema prilikom reprodukcije video zapisa ili zvuka u PowerPoint. Ovaj članak nudi nekih predloga za kompatibilnost i rešavanje problema.

Da biste izbegli probleme sa audio ili video reprodukcija u PowerPoint, možete da optimizujete medijske datoteke koje ste umetnuli u prezentaciji za kompatibilnost na drugim uređajima. Listu podržanih tipova datoteka, posetite Video i audio formata datoteka podržani u programu PowerPoint.

Savet:    Neka starija formati video datoteka možda neće ispravno funkcionisati u sistemu Office na Windows RT Računaru. Ako koristite takve PC, najbolje je da koristite noviju formata medija kao što su H.264 i napredne Audio Coding (AAC).

Poruka o grešci: ugrađen Flash video zapisi nisu podržani

Google nedavno menjali gde je ima povlačenje Flash Player infrastrukture tog PowerPoint 2010 zavisi od za reprodukovanje YouTube video zapisa.

PowerPoint 2013 i novije verzije su zasnovane na HTML5 infrastrukturi za reprodukovanje video zapisa (umesto programa Flash Player) i zbog toga ovo u najvećoj meri ne utiče na njih.

Svesni smo problema u programu PowerPoint 2010 i istražujemo šta možemo da uradimo, ali praktično govoreći, najefikasniji metod za rešavanje ovog problema jeste prelazak na noviju verziju sistema Office. Takođe možete da koristite PowerPoint Online, koji je besplatan i može da se koristi uz Microsoft nalog (Hotmail, outlook.com, live.com). PowerPoint Online dozvoljava umetanje i reprodukciju YouTube video zapisa.

Ako želite da uvek imate najnoviju verziju programa Office, možete da se pretplatite na Office 365. Kliknite da biste isprobali ili kupili i da biste uporedili pretplatu i jednokratnu kupovinu.

Uradite sledeće kada budete spremni da delite prezentaciju:

 1. Na kartici datoteke na traci, izaberite stavku informacije.

 2. Ako su mediji u prezentaciji umetnuti u formatu koji bi mogao da ima problem sa kompatibilnošću prilikom reprodukcije na drugom uređaju, pojaviće se opcija Optimizuj kompatibilnost. Ako se ne pojavi, nemate probleme sa kompatibilnošću i spremni ste za deljenje.

  dugme „optimizuj kompatibilnost“ u programu PowerPoint
 3. Izaberite stavku Optimizuj kompatibilnost*. PowerPoint će poboljšati sve medije kojima je potrebna optimizacija.

  Dijalog „Obrada kompatibilnosti“

  Dijalog „Obrada kompatibilnosti“

  * Ugrađen podnaslova i alternativni audio tragove uklonjeni su u ovaj proces za optimizaciju.

Kada se dugme Optimizuj kompatibilnost pojavi, ono obezbeđuje rezime za rešavanje potencijalnih problema pri reprodukciji. Takođe obezbeđuje listu broja pojavljivanja medija u prezentaciji. Uobičajeni scenariji koji mogu dovesti do problema pri reprodukciji su sledeći:

 • Ako ste povezali video zapise, Optimizuj kompatibilnost izveštaja da morate da ugradite ih. Izaberite Prikaz veze da biste nastavili. U dijalogu koji se otvara vam omogućava da ugradite video zapise tako što ćete izabrati Raskini vezu za svaku vezu koju želite da ugradite.

 • Ako imate video zapise koji su umetnuti koristite stariju verziju programa PowerPoint, kao što su PowerPoint PowerPoint 2007, moraćete da nadogradite na format datoteke medija tako da će se reprodukovati ove datoteke. Nadogradnja automatski ažurira i ugrađuje datoteke u najnoviji format. Kada ste nadogradili, trebalo bi da ponovo pokrenite Optimizuj kompatibilnost .

  Da biste nadogradili medijske datoteke sa starije verzije (kao što je PowerPoint 2007) da biste PowerPoint 2010 ili noviju verziju (i ugradili povezane datoteke), na kartici datoteka izaberite stavku informacije, a zatim izaberite Konvertuj.

Ako imate problema pri umetanju ili reprodukciji medija, to može biti da nemate odgovarajući kodek instaliran. Na primer, neko može poslali možete PowerPoint prezentaciju sa medijima na osnovu kodek koji računar nema. Najbolje rešenje je za autora prezentacije da biste pokrenuli Optimizuj kompatibilnost pre nego što pošaljete datoteku nekom drugom.

Kada pokušate da umetnete video datoteku, možete dobiti ovakvu poruku o grešci ako nemate na odgovarajuću datoteku kodeka:

greška u vezi sa kodekom za video kompatibilnost

Pokušajte nešto od sledećeg da biste rešili trajne probleme:

Ako projekcije slajdova ima više od jedne pesme, možete da dodate više pesama. Međutim, ako ne pronađete da imate problema sinhronizacije muziku sa projekcije slajdova, možete da koristite sa nezavisnih proizvođača audio alatke za uređivanje, kao što su Audacity®da niske pesme zajedno u jednu datoteku tako da se oni reprodukuju stalno tokom projekcije slajdova.

I dalje imate probleme?

Obratite nam se ili pitajte zajednicu pomoć u vezi sa pitanja nije odgovoreno ovde.

Takođe pogledajte

Saveti za poboljšanje reprodukcije audio i video zapisa i kompatibilnost u programu PowerPoint

Formati video i zvučnih datoteka podržani u programu PowerPoint

Ako imate problema sa audio ili video zapisa u programu PowerPoint 2007, ispod su neke stvari koje treba da proverite. Pre nego što pokušate ovo, možda ćete želeti da proverite da li je medijske datoteke na listi PowerPoint kompatibilnih formata datoteka.

Izaberite problem koji imate listu problema i mogućim rešenjima.

 • Možete umetnuti više zvukova jedan preko drugog, ali samo zvuk na vrhu reprodukuje kada kliknete dvaput na njega    Prevucite zvukovi svakom problemu i kliknite dvaput na svaku da biste pokrenuli reprodukciju.

 • Ne čujete muziku ili zvukove koji se reprodukuju u prezentaciji    Da biste reprodukovali muziku ili zvuk, morate zvučnike i zvučnu karticu. Da biste saznali kako je instaliran na vašem računaru i koje postavke se koriste, potvrdite izbor u polju Multimedija i zvuči postavki u kontrolnoj tabli.

 • Format zvučne datoteke nisu podržane u Microsoft Office PowerPoint 2007    Iako zvučna datoteka može imati istu oznaku tipa datoteke kao jedan na listi kompatibilne formate datoteka , to možda se neće ispravno reprodukovati ako nije instalirana ispravna verzija kodek ili ako datoteka nije kodirana u formatu koji prepoznaje vaša verzija sistema Microsoft Windows. Kodiranje je proces pretvaranja podataka u tok jedinica i nula. Instalirajte ispravan kodek ili ponovo kodiranje datoteke.

  Pokušajte da reprodukujete zvuk uz pomoć Microsoft Windows Media Player, koja je deo operativnog sistema Windows, da biste utvrdili da li se problem je zvučna datoteka ili sa programom PowerPoint.

 • Koju ste poslali prezentaciju putem e-pošte, a primalac kaže da je zvuk ne može da se reprodukuje    Vaše zvučne datoteke su povezane i ne ugrađene i zvučne datoteke treba da se šalje zajedno sa prezentacije. Kopirajte zvučne datoteke u fasciklu koja sadrži prezentaciju, a zatim koristite funkciju pakovanje za CD da biste ažurirali veze i objedinile povezane datoteke.

  Informacije o tome da li je zvuk ugrađen ili povezan i lokaciju povezane zvučne datoteke možete da pronađete u dijalogu Opcije zvuka . Izaberite zvuk, a zatim u okviru Alatke za zvuk, na kartici Opcije , u grupi Opcije zvuka , kliknite na Pokretač dijaloga Slika ikone . U okviru informacije, iza stavke datotekavidećete ili sadržano u prezentaciji (što znači da je zvuk ugrađen) ili putanju datoteke (što znači da je zvuk povezan).

 • Primili ste prezentaciju putem e-pošte i ne može da reprodukuje zvuk     Potražite u članku, ne možete da otvorite prezentacije ili povezane datoteke koja je poslata sa mnom putem e-pošte.

 • Delili prezentaciju ili ste je kopirali na mrežnom serveru datoteka, a sada zvukovi neće da se reprodukuje    Vaše zvučne datoteke su povezane i ne ugradi. Kopirajte zvučne datoteke u fasciklu koja sadrži prezentaciju, a zatim koristite funkciju pakovanje za CD da biste ažurirali veze i objedinile povezane datoteke kopirate prezentaciju i sve povezane datoteke u fascikli na mrežnom serveru.

  Informacije o tome da li je zvuk ugrađen ili povezan i lokaciju povezane zvučne datoteke možete da pronađete u dijalogu Opcije zvuka . Izaberite zvuk, a zatim u okviru Alatke za zvuk, na kartici Opcije , u grupi Opcije zvuka , kliknite na Pokretač dijaloga Slika ikone . U okviru informacije, iza stavke datotekavidećete ili sadržano u prezentaciji (što znači da je zvuk ugrađen) ili putanju datoteke (što znači da je zvuk povezan).

 • Kopirali ste prezentaciju na CD i sada zvuk ne može da reprodukuje na drugom računaru    Niste koristili paket za CD ili ručno kopirali zvučne datoteke na CD. Kopirajte zvučne datoteke u fasciklu koja sadrži prezentaciju, koristite funkciju pakovanje za CD da biste ažurirali veze da biste zvučne datoteke, a zatim ponovo kopirajte prezentaciju na CD.

 • Premestili ste zvučne datoteke na novu lokaciju, a sada prezentacije neće da se reprodukuje    Kopirajte zvučne datoteke u fasciklu koja sadrži prezentaciju, i zatim ažurirajte veze pomoću paket za CD ili ručno ažurirali veze tako što ćete ukloniti zvukovi i vratite ih dodati. Paket za CD i će da kopirate prezentaciju i sve povezane datoteke u fascikli.

  Informacije o tome da li je zvuk ugrađen ili povezan i lokaciju povezane zvučne datoteke možete da pronađete u dijalogu Opcije zvuka . Izaberite zvuk, a zatim u okviru Alatke za zvuk, na kartici Opcije , u grupi Opcije zvuka , kliknite na Pokretač dijaloga Slika ikone . U okviru informacije, iza stavke datotekavidećete ili sadržano u prezentaciji (što znači da je zvuk ugrađen) ili putanju datoteke (što znači da je zvuk povezan).

  Napomena: Ako ime putanje povezane datoteke premašuje 128 znakova, Office PowerPoint 2007 ne možete da pronađete i ga reprodukujete. Ako ime putanje premašuje 128 znakova, preimenujte datoteku ili skratite putanju tako što ćete kopirati datoteke u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija. Zatim ažurirajte veze pomoću paket za CD ili ručno ažurirali veze tako što ćete ukloniti zvukovi i vratite ih dodati.

 • Koji želite da biste otvorili dijalog opcije zvuka.    Izaberite zvuk, a zatim u okviru Alatke za zvuk, na kartici Opcije , u grupi Opcije zvuka , kliknite na Pokretač dijaloga Slika ikone .

 • Poslali ste prezentaciju putem e-pošte, ali primalac kaže da nije moguće reprodukovati filmove.    Filmske datoteke su uvek povezane i nisu deo prezentacije. Kopirajte filmske datoteke u istu fasciklu u kojoj je prezentacija. Zatim koristite funkciju „Paket za CD“ da biste ažurirali veze i objedinili povezane datoteke. Takođe možete i ručno da ažurirate veze. Da biste to uradili, kopirajte filmske datoteke u fasciklu koja sadrži prezentaciju, a zatim izbrišite filmove i ponovo ih dodajte.

 • Podelili ste prezentaciju ili je kopirali na server sa mrežnim datotekama, ali film sada neće da se reprodukuje.    Filmske datoteke su uvek povezane i nisu deo prezentacije. Premestite ili kopirajte filmske datoteke u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija ili na server sa mrežnim datotekama. Zatim koristite funkciju „Paket za CD“ da biste ažurirali veze i objedinili povezane datoteke. Takođe možete i ručno da ažurirate veze. Da biste to uradili, kopirajte filmske datoteke u fasciklu koja sadrži prezentaciju, a zatim izbrišite filmove i ponovo ih dodajte.

 • Kopirali ste prezentaciju na CD, ali sada film neće da se reprodukuje na drugom računaru.     Kopirajte filmske datoteke u istu fasciklu u kojoj je prezentacija. Zatim koristite funkciju „Paket za CD“ da biste ažurirali veze ka filmskim datotekama i ponovo kopirali prezentaciju na CD.

 • Premestili ste filmske datoteke na novu lokaciju, ali sada film neće da se reprodukuje kada pokrenete prezentaciju.     Filmske datoteke su uvek povezane i nisu deo prezentacije. Kopirajte filmske datoteke u istu fasciklu u kojoj je prezentacija. Zatim koristite funkciju „Paket za CD“ da biste ažurirali veze i objedinili povezane datoteke. Takođe možete i ručno da ažurirate veze. Da biste to uradili, kopirajte filmske datoteke u fasciklu koja sadrži prezentaciju, a zatim izbrišite filmove i ponovo ih dodajte.

 • Ne možete da pronađete i reprodukujete filmsku datoteku.     Ako ime putanje povezane filmske datoteke premašuje ograničenje od 128 znakova, Microsoft Office PowerPoint 2007 neće moći da je pronađe i reprodukuje. Premestite ili kopirajte filmsku datoteku u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija, a zatim izbrišite film i ponovo ga dodajte da biste ažurirali vezu (informacije o putanji).

 • Umetnuli ste više filmova ili zvukova, ali se reprodukuje samo film ili zvuk koji je prvi u nizu.    Prevucite ikone filma ili zvuka tako da na budu jedne na drugima, a zatim pokušajte da ih reprodukujete.

 • Format filmske datoteke nije podržan u Office PowerPoint 2007.    Probajte da reprodukujete film izvan Office PowerPoint 2007 tako što ćete koristiti Microsoft Windows Media Player, koji je deo operativnog sistema Microsoft Windows. Pokrenite Windows Media Player i zatim koristite meni Datoteka (možda ćete morati da uvećate prozor da biste videli meni Datoteka) da biste otvorili i reprodukovanje filmsku datoteku u programu Windows Media Player. Ako film nije moguće reprodukovati, Windows Media Player će vam dati detaljne poruke o grešci i vezu za pomoć koja vam može pomoći u rešavanju problema.

  Ako se film reprodukuje u programu Windows Media Player, možete da ga umetnete u prezentaciju kao medijski klip, tako što ćete uraditi sledeće:

  1. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst kliknite na dugme Objekat.

   Slika kartice „Umetanje“

  2. Na listi Tip objekta izaberite stavku Kreiranje od datoteke, a zatim unesite ime filmske datoteke ili kliknite na dugme Potraži.

   Napomena: Film koji reprodukujete u Office PowerPoint 2007 pomoću programa Windows Media Player ne sme da ima dodeljene postavke animacije niti posebna podešavanja vremena. Umesto toga, film reprodukujete tako što kliknete na dugmad u programu Windows Media Player.

   Ako Office PowerPoint 2007 ne može da reprodukuje filmsku datoteku u programu Office PowerPoint 2007 ili programu Windows Media Player, pokušajte da kreirate hipervezu ili dugme radnje na slajdu i povežite se sa programom koji može da reprodukuje filmsku datoteku.

 • Filmska datoteka je navedena kao da je kompatibilna sa programom PowerPoint, ali se film i dalje ne reprodukuje ispravno.     (Pogledajte listu PowerPoint kompatibilni formata datoteka.) Iako filmska datoteka možda ima istu oznaku tipa datoteke koja je navedena kao kompatibilna sa programom, ona se možda neće ispravno reprodukovati ako nije instalirana ispravna verzija programa kodek ili ako datoteka nije kodirana u formatu koji prepoznaje vaša verzija operativnog sistema Microsoft Window. Kodiranje je proces konvertovanja podataka u niz nula i jedinica. Instalirajte ispravan kodek ili ponovo kodirajte datoteku.

 • Film ima natpise ili titlove.   Office PowerPoint 2007 ne može da reprodukuje filmove sa natpisima ili titlovima. Da biste rešili ovaj problem, pokušajte da kreirate hipervezu ka filmu.

 • Film se reprodukuje u obliku belog pravougaonika.    Ime putanje ka povezanoj filmskoj datoteci premašuje ograničenje od 128 znakova i Office PowerPoint 2007 ne može da je pronađe i reprodukuje. Premestite ili kopirajte filmsku datoteku u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija, a zatim izbrišite film i ponovo ga dodajte da biste ažurirali vezu (informacije o putanji).

 • Film se reprodukuje u obliku crnog pravougaonika.    To često ukazuje na nekompatibilno hardversko ubrzanje. Pokušajte da smanjite postavku „Hardversko ubrzanje“ koja se nalazi na kontrolnoj tabli.

  Ako koristite dvostruke monitore (ponekad se nazivaju višestrukim monitorima), uverite se da su oba monitora podešena na istu rezoluciju ekrana na kontrolnoj tabli ili pokušajte da podesite oba monitora na manju rezolucija ekrana.

Napomena: Ako ne vidite vaš problem naveden iznad, možete da pretražite PSS bazu znanja ili pronađete odgovore od drugih korisnika u zajednici PowerPoint.

Takođe pogledajte

PowerPoint video zapisi se ne reprodukuju na drugom monitoru

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×