Reprodukcija Adobe Macromedia Flash animacije u prezentaciji

PowerPoint za Office 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate animiranu grafiku koja je kreirana pomoću programa Adobe Macromedia Flash i sačuvali kao Shockwave datoteku sa oznakom tipa .swf, možete da reprodukujete datoteku u PowerPoint prezentaciji.

Dodavanje Flash datoteke u prezentaciju u programu PowerPoint 2010 i novije verzije tako što ćete ugrađivanje ili povezivanje datoteke na slajdu.

Napomene: 

 • Možda biti neka ograničenja prilikom korišćenja Flash u programu PowerPoint, uključujući nemogućnost Korišćenje specijalnih efekata (kao što su senke, refleksije, efekti sjaja, umekšane ivice, kosine i 3-D rotaciju), na Postepeno pojavljivanje i iščezavanje i trim mogućnosti i mogućnost da biste komprimovali ove datoteke da bi lakše deljenje i distribuciju.

 • PowerPoint 2010 64-bitna verzija nije kompatibilna sa 32-bitne verzije programa QuickTime ili Flash. Ili, morate da instalirate 64-bitnu verziju sistema QuickTime ili Flash ili 32-bitnu verziju programa PowerPoint 2010.

Ugrađivanje Flash datoteke

 1. U normalnom prikazu kliknite na slajd u koji želite da ugradite video zapis.

 2. Na kartici Umetanje , u grupi mediji kliknite na strelicu ispod dugmeta video zapis, a zatim izaberite stavku Video na mom Računaru ili video zapisa iz datoteke.

 3. U dijalogu Umetni video zapis pronađite i kliknite na video koji želite da ugradite i zatim kliknite na dugme Umetni.

 4. Da biste pregledali Flash animacije, kliknite na dugme Reprodukuj na kartici Oblikovanje alatki za video zapis .

Povezivanje sa Flash datoteke

 1. Na kartici Slajdovi u normalnom prikazu kliknite na slajd na koji želite da dodate video ili animiranu GIF datoteku.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Mediji kliknite na strelicu ispod dugmeta Video zapis.

 3. Izaberite Video na mom Računaru ili Video iz datoteke, pronađite i izaberite datoteku koju želite da se povežete.

 4. Na dugmetu Umetni kliknite na strelicu nadole, a zatim izaberite stavku Poveži sa datotekom.

  Važno: Da biste sprečili potencijalne probleme sa raskinutim vezama, preporučuje se da video zapise kopirate u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija i odatle ih povežete.

 5. Da biste pregledali Flash animacije, kliknite na dugme Reprodukuj na kartici Oblikovanje alatki za video zapis .

Da biste dodali u .swf datoteku u programu PowerPoint 2007, možete da koristite ActiveX kontrolu koja se zove Shockwave Flash objekat i Adobe Macromedia Flash Player. Da biste reprodukovali Flash datoteku, dodajte ActiveX kontrole na slajd i kreirali vezu od njega Flash datoteku.

Bezbednosne postavke ActiveX kontrole nalaze se u centru za pouzdanost, gde možete pronaći bezbednosne postavke i postavke privatnosti za Microsoft Office 2007 programe. Možda ćete morati da prilagodite bezbednosne postavke da biste omogućili Active X kontrolama za pokretanje. ActiveX postavki u centru za pouzdanost primenjuju se na sve Office 2007 izdanje proizvode. Na primer, ako promenite postavke u programu PowerPoint, to će se promeniti u drugim Office programima koje koristite centar za pouzdanost. Više informacija o Active X kontrolama i menjanje postavki potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje ActiveX postavki u Office datotekama.

Važno: 

 • Shockwave Flash objekat mora biti registrovana na vašem računaru da biste reprodukovali Flash datoteku u prezentaciji. Da biste videli da li je Shockwave Flash objekat registrovan, na kartici Projektovanje , u grupi kontrole kliknite na dugme Još kontrola Slika dugmeta . Ako Shockwave Flash objekat nalazi na listi kontrola, registrovana na vašem računaru. Ako nije registrovana, preuzme najnoviju verziju programa Flash Player sa Adobe Web lokacija da biste registrovali Shockwave Flash objekat na vašem računaru.

 • Da biste bili sigurni da će se složene animacije ispravno pokretati, instalirajte najnoviju verziju plejera Flash Player, čak i ako su starije verzije Shockwave Flash objekata registrovane na računaru.

Dodavanje Flash datoteke u prezentaciju

 1. Instalirajte Flash Player na računaru.

 2. U programu PowerPoint, u normalnom prikazu prikažite slajd na kojem želite da reprodukujete animaciju.

 3. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta i izaberite stavku PowerPoint opcije.

 4. Izaberite stavku Popularno, a zatim u okviru Ključne opcije za rad u programu PowerPoint potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži karticu „Projektovanje“ na traci, a zatim izaberite stavku U redu.

 5. Na kartici Projektovanje, u grupi Kontrole izaberite stavku Još kontrola Slika dugmeta .

 6. Na listi kontrola izaberite stavku Shockwave Flash objekat, izaberite stavku U redu, a zatim prevucite na slajdu da biste nacrtali kontrolu.

  Promenite veličinu kontrole prevlačenjem regulatora veličine.

 7. Kliknite desnim tasterom miša na Shockwave Flash objekat, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 8. Na kartici Abecedno izaberite svojstvo Film.

 9. U koloni vrednosti (prazna ćelija pored stavke Film) otkucajte punu putanju disk jedinice, uključujući ime datoteke (na primer, C\:MojaDatoteka.swf) ili URL adresu do Flash datoteke koju želite da reprodukujete.

 10. Da biste podesili određene opcije za način reprodukovanja animacije, uradite sledeće, a zatim zatvorite dijalog Svojstva:

  • Da biste datoteku automatski reprodukovali kada se slajd prikaže, postavite svojstvo Reprodukovanje na vrednost Tačno. Ako Flash datoteka u sebi ima ugrađenu kontrolu „Pokreni/premotaj unazad“, svojstvo Reprodukovanje možete da postavite na vrednost Netačno.

  • Ako ne želite da se animacija iznova reprodukuje, postavite svojstvo Ponavljaj na vrednost Netačno.

Pregledanje animacije u prikazu „Projekcija slajdova“

 • Na kartici Prikaz, u grupi Prikazi prezentacije izaberite stavku Projekcija slajdova ili pritisnite F5.

  Da biste izašli iz projekcije slajdova i vratili se na normalni prikaz, pritisnite ESC.

Napomene: 

 • Za razliku od slika ili crteža, Flash datoteke su uvek povezane sa prezentacijom u programu PowerPoint 2007, umesto ugrađen u njega. Kada umetnete povezanu datoteku, PowerPoint kreira vezu ka trenutnu lokaciju datoteke. Ako kasnije premestite datoteke na drugu lokaciju, PowerPoint ne može da biste ga pronašli kada želite da se reprodukuje. Preporučuje se da kopirate Flash datoteke u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija pre nego što umetnete Flash datoteke. PowerPoint kreira vezu ka Flash datoteku i mogu da pronađem Flash datoteke dok god je zadržite u fascikli prezentacije, čak i ako premestite ili kopirate fasciklu na drugom računaru. Drugi način da biste bili sigurni da su povezane datoteke u istu fasciklu u kojoj se nalazi prezentacija je da koristite opciju paketa za CD. Ova funkcija kopira sve datoteke na jednu lokaciju (na CD ili u fasciklu) sa prezentacijom i automatski ažurira sve veze za datoteke. Kada prezentacija sadrži povezane datoteke, morate da kopirate i njih i prezentaciju ako planirate da održite prezentaciju na drugom računaru ili njegovo slanje putem e-pošte.

 • Proizvode nezavisnih proizvođača opisane u ovom članku proizveli su proizvođači nezavisni od korporacije Microsoft. Ne pružamo nikakve garancije, podrazumevane ili neke druge, u vezi sa performansama ili pouzdanošću tih proizvoda.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×